G4Media.ro

Reacția lui Trudeau la doborârea de către Iran a avionului ucrainian de…

Reacția lui Trudeau la doborârea de către Iran a avionului ucrainian de pasageri în urma căreia au murit 57 de canadieni: O ”anchetă completă şi aprofundată” pentru stabilirea responsabilităţilor

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a cerut o ‘anchetă completă şi aprofundată’, precum şi stabilirea responsabilităţilor după ce Iranul a recunoscut că a doborât ‘dintr-o eroare’ un avion ucrainean ce avea la bord numeroşi cetăţeni canadieni, transmite AFP, preluată de Agerpres.

‘Prioritatea noastră este să se facă lumină în acest dosar, într-un spirit de transparenţă şi justiţie’, a afirmat Trudeau într-un comunicat.

‘Este vorba despre o tragedie naţională şi toţi canadienii sunt în doliu. Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri din toată lumea pentru a veghea ca o anchetă completă şi aprofundată să fie întreprinsă’, a dat el asigurări.

În acelaşi comunicat, Justin Trudeau a mai declarat că ‘guvernul Canadei se aşteaptă la o colaborare deplină din partea autorităţilor iraniene’.

Vineri, ministrul canadian al afacerilor externe, Francois-Philippe Champagne, a anunţat că numărul victimelor canadiene ale catastrofei a fost revizuit în scădere, trecând de la 63 la 57 din totalul celor 176 de decedaţi.

Această diferenţă se explică în special prin noile informaţii obţinute în cursul examinării documentelor de călătorie ale victimelor.

Numărul total al pasagerilor aparatului Boeing 737 ucrainean care aveau ca destinaţie finală Canada rămâne neschimbat – 138, a adăugat el.

Primul bilanţ al diplomaţiei ucrainene informa despre 82 de iranieni morţi, 63 de canadieni, 10 suedezi, patru afgani, trei germani şi trei britanici. Alţi 11 erau ucraineni, între care nouă membri ai echipajului.

Ministrul canadian a mai anunţat crearea unui grup de coordonare cu Ucraina, Suedia, Afganistan şi Marea Britanie, care va vorbi ‘pe o singur voce’ în favoarea unei anchete ‘complete şi transparente’ asupra cauzelor prăbuşirii avionului.

Sursa foto: Facebook

Citește și:

Reacție dură a președintelui Ucrainei după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul de pasageri: Așteptăm ca vinovații să fie deferiți justiției și plata unor despăgubiri

Iranul a recunoscut că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean de pasageri

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Iranul recunoaste doborirea avionului . Va ramane America doar la nivel de condoleante ? Vor ramane Canada si UE tot la nivel de condoleante , cind doborirea avionului este deja recunoscuta si cind cetateni ai UE si ai Canadei au murit . Se poate accepta greseala tocmai in acest moment cind generalul iranian a fost ucis . Greu de spus . Voi ce credeti ?

  2. E deferența de clasa între Trump de care se tem ciuhapii ca de foc si pămpălăul de Trudeau. Americanii au lichidat cel mai mare general terorist pentru ca omorâse un american in timp ce Canadienii au pierdut 63 de oameni In avionul doborâtde racheta iraniana si Trudeau nu știe ce sa facă. La fel si aia din UE care au morți in avionul doborât. Dacă nu ar fi americanii sa ii ardă la poponeț pe ruși sau iranieni, Europa ar fi prada sigura.

  3. Doborirea avionului este oare o greseala(coincidenta ) sau un act de razbunare fata de moartea generalului iranian, ce a fost omorit cu citeva ore inainte, sau ne limitam (ca modalitatte de razbunare )doar la atacarea bazelor americane unde nu a murit nimeni ?

  4. O intrebare care ar putea lamuri intentia sau presupusa greseala a armatei iraniene,intrebare la care daca am primi raspuns poate am afla adevarul . Este avionul doborit singurul avion de linie ce a decolat in orele imediat urmatoare mortii generalului sau daca restul de curse de linie au fost oprite ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.