G4Media.ro

Raportări greșite ale autorităților la prezentarea situației pe județe. Alba-neagra cu numărul…

Sursa foto: G4Media.ro

Raportări greșite ale autorităților la prezentarea situației pe județe. Alba-neagra cu numărul de bolnavi, în județul Alba

Raportare cu greșeli a Grupului de Comunicare Strategică, sursa oficială de informații pentru jurnaliști și pentru public. Decizia de a face din nou publice cazurile înregistrate în fiecare județ arată modul în care se centralizează datele primite din teritoriu.

Astfel, Grupul de comunicare strategică a transmis două raportări greșite pentru județul Alba, în ultimele două zile, informațiile fiind bazate pe datele transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Grupul a comunicat miercuri seară că un număr de 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Printre acestea se aflau și două persoane din rândul personalului auxiliar al spitalelor din Alba.

Imediat după publicarea informației în presa locală, reprezentanții DSP Alba au anunțat că este o eroare: nu sunt infectate.

Joi, autoritățile centrale au revenit: în județul Alba anunțau 9 cazuri de infectare cu COVID-19. Șeful DSP Alba, Alexandru Sinea, a revenit, tot după publicarea articolelor în presa locală: sunt de fapt doar 7 persoane.

Informările greșite au ajuns imediat la un număr foarte mare de persoane, interesate de evoluția situației într-un județ în care comunicarea de până acum a fost aproape nulă.

Probleme de raportare ar fi apărut și în alte județe, la Gorj, la Harghita, la Bacău și la Sălaj, unde numărul persoanelor bolnave este fie mai mare, fie mai mic decât cele anunțate oficial. La Sibiu, un asistent medical confirmat cu coronavirus, nu apărea în raportările oficiale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Voi credeti ca astia stiu ce fac?

  Au incercat sa apere populatia cu declaratii pe propria raspundere.

 2. Sa apere cu minciuna!? Niciodată.
  H.N.Telibasa, scoate-le limba plina de venin dureros, doar știi că nu este alta soluție.

 3. Pai ce fac maica ? Incaseaza salarii, sporuri, sinecuri, indemnizatii, isi fac „afacerile”, ce sa faca maica altceva ?

 4. Ce pretenții sa ai de la niște bugetari nepăsători și cu gândul în alte părți?!

 5. Unde si-a aranjat nomenclatura locurile de spitalizare in caz ca se intampla ceva ?
  Ca doar n-or sa imparta covidul cu poulimea ?

  • flutur are rezerva lui

 6. Diletantism la greu. Minciuna cu toptanul. Prostie fara masura.

 7. Pai ce raportări corecte să ne des niste autorități care nu și-au făcut treabă timp de 30 de ani.
  Oricum și poporul își merită soarta.
  Este inadmisibil după ce ai studiat medicina 6 ani, și ai în spate niste ani de practica sa nu știi cum să îmbraci echipamentul medical. Este inadmisibil să recunoști public că 90% din colegii tai( medici și asistenți) nu știu să își pună corect mănușile, este inadmisibil să nu știi că lațele trebuie legate și acoperite cu boneta sau capelina!!!!
  DSP -ul, Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților sunt vinovați că aceste cadre medical au drept de leibera practica în condițiile în care în medicina este o regula de baza care spune că” orice pacient indiferent cum sau din ce motiv se prezinta la spital, policlinica, cabinet trebuie tratat că un posibil contagios) și tu cadrul medical ai Obligația sa te protejezi in primul rind pe tine și în al doilea rind ai Obligația sa nu transmiți mai departe!!
  DSP-ul trebuia să amendeze de multi ani cadrele medicale ! Sunt publice mii de imagini din spitale cu cadre medicale care se plimba de pe o secție pe alta fara măști și fără capeline, sau cu cadre medicale pe strada sau la piata în uniforme!!
  Poporul care văieta acești oameni își merită soarta, ne merităm și miile de morți datorate infecțiilor intraspitalicesti.
  Cadrele medicale plătite regeste nu știu să folosească corect un echipament de protecție!!!
  Rușine!!!
  Nu își mai au rostul nici statisticile nici informările nici raportarile!!!

 8. Clasa a doua !
  Propunere pentru guvern. Va rugam sa inlocuiti bugetarii plini de salarii sproruri si pile care se ocupa de numararea bolnavilor si mortilor Covid 19. cu elevi de clasa a doua dotati cu un abac pentru tinere de minte. Pentru fiecare judet un elev e suficient.
  NOTA:
  Nu e nevoie sa luati elevii premianti pentru executarea acestei sarcini. Orice elev mediocru o poate indeplini mult mai bine decat personalul numeros, angajat cu suta de milioane care se ocupa in prezent de raportare.