G4Media.ro

Raport EMA: 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, la 34…

sursa foto: astrazeneca.com

Raport EMA: 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, la 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a primit rapoarte despre 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, înregistrate până la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate în Spaţiul Economic European, a declarat miercuri Sabine Straus, preşedintele Comitetului de siguranţă sanitară din cadrul EMA, relatează Agerpres, conform Reuters.

În pofida cazurilor foarte rare de tromboză venoasă cerebrală legate de administrarea vaccinului AstraZeneca, Agenţia Europeană pentru Medicamente a confirmat recomandarea sa privind utilizarea vaccinului la toţi adulţii.

EMA a anunţat miercuri că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser. Cu toate acestea, agenţia europeană subliniază faptul că beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale.

La rândul său, directoarea executivă a EMA, Emer Cooke, a declarat că riscul de a muri din cauza COVID-19 este „mult mai mare” decât riscul de deces în urma efectelor secundare rare produse de vaccinul AstraZeneca.

„Este foarte important să folosim vaccinurile pe care le avem pentru a încerca să stopăm această pandemie”, a mai spus ea.

Sabine Straus a afirmat la rândul său că efectele secundare nu sunt neaşteptate în condiţiile în care vaccinurile au fost administrate la scară largă.

„Ceea ce încercăm să facem este să oferim toate informaţiile disponibile atât în ceea ce priveşte beneficiile, cât şi riscurile”, a mai spus Sabine Straus.

Sursa foto: astrazeneca.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Cred ca de aspirina ar fi mult maiulte daca s ar studia

  • Corect,doar asazisii jurnalisti din massmedia nu au citit un prospect de medicament oarecare in care sunt efecte adverse pana la 1:100.000!Aici e vorba de milioane,asta e multi “vede,putini cunoaste”!

 2. Sunt pro vaccinare, dar nu as merge pe Astrazeneca.
  Esteun felde ruletă rusească.

 3. Deci o incidența de 5X10 la puterea -6, care in biostatistică reprezintă o valoare nesemnificativa. Riscul de tromboze venoase profunde la infecția cu Covid este de 15% pt pacienții de la terapie intensiva, deci mult mai mare. https://thrombosisjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12959-020-00248-5
  Profilaxia cu anticoagulante la utilizarea vaccinului AZ poate fi luată totusi in calcul, după părerea mea.

  • Sindromul care se observa f rar dupa vaccinare cu AZ, HIT, este un mix tromboza/hemoragie…nu va mai dați cu părerea dacă nu cunoasteti, puteți deveni periculoși…

 4. Nu, dar am văzut figuri de stil.

 5. Datele sunt incomplete. Ce varste aveau cei cu tromboze? Ce sex? Au murit toti cei cu tromboze? Poate e un pattern.