G4Media.ro

RAPORT Aproximativ 21.000 de case şi apartamente noi ar putea fi livrate…

Foto: Complexul imobiliar Onix Residence - (Primăria Sector 1)

RAPORT Aproximativ 21.000 de case şi apartamente noi ar putea fi livrate în 2022, în Bucureşti şi Ilfov

Peste 27.000 de locuinţe se află, în prezent, în construcţie în Bucureşti şi în împrejurimi, dintre acestea circa 21.000 fiind în plan a fi livrate anul acesta, relevă un raport întocmit de compania de consultanţă imobiliară SVN Romania.

Potrivit cercetării „Romania Residential Market Genome 2022”, publicată luni, procentul majoritar al acestor locuinţe noi au fost deja precontractate de către cumpărători, însă există şi un număr ridicat de proiecte noi, unele şi cu peste 1.000 de locuinţe, a căror construcţie a început în 2022 sau ar urma să înceapă în perioada imediat următoare.

Din totalul celor mai mult de 27.000 de locuinţe aflate în construcţie în Capitală şi în zonele limitrofe, aproximativ 21.000 de case şi apartamente ar putea fi livrate în 2022, rezultat aproape similar cu cel înregistrat în 2021, când s-a stabilit un record de locuinţe finalizate în Bucureşti şi Ilfov, respectiv 22.010 de apartamente şi case, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

„Piaţa rezidenţială şi-a dovedit rezilienţa în toată această perioadă recentă şi a continuat să înregistreze creşteri potrivit statisticilor oficiale, atât în primii doi ani de pandemie cât şi în ultimele săptămâni. Proiectele rezidenţiale atent concepute şi cu echipe de vânzări specializate vor înregistra rezultate bune şi în perioada următoare ia 2022 are premisele, analizând datele şi indicatorii actuali, să fie un nou an cu rezultate satisfăcătoare pentru sectorul rezidenţial din România”, a declarat Andrei Sârbu, CEO al SVN Romania.

Datele centralizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată că numărul de locuinţe vândute în primele trei luni din acest an, în Bucureşti şi Ilfov, a crescut cu 16%, comparativ cu primul trimestru din 2021.

„Dacă 2022 a debutat cu o uşoară scădere, de 0,5% în ianuarie comparativ cu ianuarie 2021, a numărului de apartamente şi case vândute în Bucureşti şi împrejurimi, datele ANCPI arată că luna februarie a adus o creştere anuală de 20,1% a vânzărilor de locuinţe iar în martie s-a înregistrat o creştere de 24,6% comparativ cu martie 2021, în ciuda contextului internaţional. Rezultatul poate fi considerat cu atât mai bun cu cât aproape fiecare lună din 2021 – cu excepţia lunii octombrie – a stabilit un record absolut de vânzări de locuinţe în Bucureşti şi împrejurimi”, precizează sursa citată.

În 2021 au fost finalizate cu 5,6% mai multe locuinţe în Bucureşti şi în împrejurimi, comparativ cu anul anterior, potrivit datelor INS, în timp ce numărul de case şi apartamente vândute în regiune a fost mai mare cu aproape 37%, faţă de 2020, conform ANCPI.

Raportul SVN evidenţiază, în acest context, că numărul de locuinţe vândute, în 2021, la nivel naţional, a fost cu 48,7% mai mare faţă de rezultatul din 2020.

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piaţa de consultanţă imobiliară din România şi lider pe segmentul rezidenţial. Compania are şi trei birouri regionale, în Braşov, Cluj – Napoca şi Covasna şi este consultantul şi agentul a peste 20 proiecte rezidenţiale amplasate în Bucureşti şi în ţară.

SVN International Corp. deţine mai mult de 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanţi imobiliari şi personal administrativ. (Sursa: Agerpres)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Chiar a intrat in ADNul arhitectilor romani, uratenia de tip imobil-bara comunist de R+10?
    Urate imobile 🙁

  2. Medievali mai suntem, „cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate / Am fi mai buni dacă nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri.”

    • mda, doar cu frunza si o ardem prin cearsaf stil adventisti de ziua 7…🤣🤣🤣

    • Zise el, mare ipocrit al respectarii familiei traditionale. Ti-ar place sa pici in grupul in care este si Oana, nu? Putin dulce nu ar strica la un roman verde ca tine.

  3. „Livrate”….cui? Cine mai cumpara apartamente in blocuri de tip sovietic dupa ce vedem ca se intampla in Ucraina?

  4. Toate blocurile construite dupa 1990 arata mentalitati comuniste. Au distrus imaginea unor vrchi cartierre cu blocuri mai mici ori inalte. Fara parcari si spatii verzi. O arhitectura si estetica de puscarii. Nu am vazut un nou cartier cu case parter+1 ci doar cutii dr chibrituri. La un cutremur serios multe vor fi moloz. Ar fi trebuit o strategie pe 30-50ani de demolare a blocurilor comuniste, cu alte blocuri de maxim P+4 etaje, cu magazine, scoli, gradinite, cabinete medicale, parcuri,etc.. Avem inca un urbanism de tip sovietic si haotic, o mafie imobiliara puternica, fara lege.

    • De acord. Comentariul meu spunea acelasi lucru dar era o descriere ceva mai plastica si nu a fost publicat. Zici foarte bine.
      As adauga ca mentalitatea asta apartine atat constructorului si arhitectului nepasator cat si cumparatorului. Cumparatorul ar trebui sa refuze sa cumpere asa ceva. Nepasarea arhitectului este dureroasa iar prostia si avaritia urbanistilor este monumentala. Dupa cum arata tara nou construita categoric arhitectura nu mai este o arta, nici vorba de noblete. Mi-ar fi rusine sa spun ca sunt arhitect, daca as fi unul.