G4Media.ro

Raport: 15% dintre tinerii din UE au consumat canabis în ultimul an.…

Raport: 15% dintre tinerii din UE au consumat canabis în ultimul an. Capturi record în ultimii ani, portul belgian Anvers e campion la confiscarea heroinei

15% dintre tinerii cu vârste între 15 și 34 de ani din UE (adică aproximativ 18 milioane) au consumat canabis în ultimul an, potrivit Raportului european privind drogurile făcut public marți de Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie. La mare distanță de canabis se află cocaina (2,4% dintre tinerii europeni), urmată de ecstasy (1,9% dintre tineri) și amfetamine (1,2%).

Raportul arată că transporturile mari de droguri sunt interceptate în proporție din ce în ce mai mare în UE, dar disponibilitatea drogurilor rămâne ridicată în statele membre UE. Alături de evoluțiile din sfera producției, înmulțirea interceptărilor de cantități mari de cocaină, rășină de canabis și din ce în ce mai mult heroină transportate pe mare, deseori în containere intermodale, creează îngrijorări cu privire la infiltrarea grupurilor de criminalitate organizată în lanțurile logistice de aprovizionare, pe rutele de transport și în porturile mari, potrivit raportului citat.

În 2018, în Europa au fost raportate aproximativ 1,3 milioane de capturi, cel mai frecvent fiind capturate produse din canabis. În 2018, cantitatea de rășină de canabis capturată în Uniunea Europeană a crescut la 668 de tone, de la 468 de tone în anul precedent. În 2018 s-au înregistrat creșteri considerabile într-o serie de țări care, în general, capturează cantități mici de plantă de canabis. Un exemplu este Belgia, unde cele 17,3 tone capturate au însemnat de 18 ori mai mult decât cantitatea capturată în anul precedent.

Cantitatea de cocaină capturată în UE în 2018 a atins cel mai mare nivel înregistrat vreodată, însumând 181 de tone (138 de tone în 2017).

În 2018, cantitatea de heroină capturată în Uniunea Europeană a crescut la 9,7 tone, de la 5,2 tone în 2017, în principal ca urmare a capturilor individuale mari realizate în portul Anvers. În fiecare dintre anii 2017 și 2018, Turcia a capturat în jur de 17 tone (17,4 și, respectiv, 17,8 tone) de heroină, cele mai mari cantități din ultimul deceniu.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. 90% dintre cei 15% la nivelul UE fiind din România, useriști de-ani noștri…

  • Clar, doar românii se droghează… Ce-ai fumat?

  • Sa zicem ca intelectualul „Master” are dreptate. Daca ne uitam pe datele prezentate in articol si la ce zice el, inseamna ca undeva in jur de 16 milioane de romani se drogheaza si mai sunt si useristi.
   Ca sa nu mai zic ca astia 16 milioane sunt si tineri intre 15-34 ani.
   Dragi comentatori de meserie, mergeti dracu’ la scoala si la munca!

  • ne spune domnul nostru Iisus Hristos

  • @Master Ai fumat speish si te-ai gandit sa vezi cum functioneaza tastatura?

  • Romania ar fi prea frumoasa daca 16 milioane ar vota cu USRPLUS :))
   Din pacate jumatate din votanti isi gasesc altceva mai bun de facut in ziua votului apoi se plang pe la neamuri si prieteni ca suntem furati de aceiasi hoti de 30 de ani.

 2. In Olanda e perfect ok, nu stiu daca au numarat si tinerii olandezi, dar daca au facut-o…

 3. In majoritatea tarilor din Europa canabisul recreational este tolerat si mai este si canabisul medicinal cu prescriptie de la medic.Noi traim in tara prostilor si retardatilor.Canabisul nu e drog.Alcoolul, tigarile, cafeaua sunt droguri.Suntem un popor de cocalari manelisti.Nu o sa se schimba nimic in șanțul asta de tară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.