G4Media.ro

Ramona Strugariu (Reper) acuză PSD că a provocat în Parlamentul European scoaterea…

Foto: Pexels.com

Ramona Strugariu (Reper) acuză PSD că a provocat în Parlamentul European scoaterea reformelor din PNRR

Ramona Strugariu, copreședinte Reper, acuză PSD că a scos alături de grupul socialiștilor din Parlamentul European condiționarea fondurilor din PNRR de reforme.

Ea susține că PSD ar fi făcut acest lucru prin intermediul regulamentului de funcționare a programului RepowerEU, planul Comisiei Europene menit să asigure independența Europei față de combustibilii fosili din Rusia. RepowerEU este un program legat de PNRR.

”Dacă vă întrebați ce mai face PSD în ultima vreme, iată: scoate condiționarea PNRR de reforme, banditeşte, prin Regulamentul RepowerEU. Şi transformă România într-un gropar al reformelor nu doar pentru propria ei dezvoltare, ci şi pentru alții din Europa. Cu mâna socialiştilor europeni, a căror raportoare a susţinut propunerea lui Negrescu şi a lui Nica, iar ea a trecut de votul Comisiilor de specialitate”, a scris Ramona Strugariu pe Facebook.

Ea se referă la votul din comisiile Parlamentului European, care va fi urmat de un vot în plenul legislativului.

”Dacă votul de plen, care va avea loc în două săptămâni, e la fel, România – şi nu numai – a pierdut reformele din PNRR, pentru că textul Regulamentului devine o cutie a Pandorei, deschisă pentru modificări la discreția statelor membre, fără prevederi specifice care să nu le permită să se atingă de reforme. Renew a votat împotrivă. EPP – adică PNL – s-a abținut, mă întreb de ce. Asta a ajutat PSD. Sper să nu mai văd mizeria asta la votul de plen şi să revenim la textul original al Comisiei, aşa cum a susținut Dragoş Pîslaru, raportorul nostru. Acum să vedem cine vrea binele României. Că cine îi vrea răul, e clar”, a mai scris Ramona Strugariu.

Foto: Modificările la regulamentul RepowerEU / Sursa: Ramona Strugariu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Votati USL>

  • Votăm!!!!! pentru că PNRR-ul lui Ghinea e o catastrofă! Iar faptul că USR-iștii aruncă cu mizerii mă convinge încă o dată că locul lor e lângă AUR!

  • Nu mor caii cand vor cainii…. vedem votul in PE din plen

 2. PSD le arată europenilor ce ticăloși sunt românii.

 3. PNRR-ul României este o mare TICĂLOȘIE.

 4. E ultima șansa sa se mai schimbe ceva! PSD = hoți. Sper sa nu mai dea UE niciun cent !

 5. Eu sunt surprins de marea influență a psd în parlamentul european. Mari mafioți!

 6. Mai latrati pana in 2024 dupa 2024 nu mai vedeti parlament european si nici in parlamentul Romaniei😂😂😂😂😂😂

 7. Ramona, lasa-ne!
  Crezi ca le-ar fi afcut?!
  Ca le-au scos, ca nu le-au scos, tot un drac: NU vom vedea nici o REFORMA a Statului roman, nici in Educatie, nici in Sanatate, nici in Administratia publica, nici in domeniul Pensiilor speciale sau publice, nicvi in doemniul Transporturilor….!
  NIMIC nu vor schimba aceste jigodii!!!!
  Raman privilegiile lor neatinse!!!

 8. Eu nu au nici un interes sa avem reforme în România pentru că ar fi greu să ne mai controleze,un MCV e bun venit pentru șantaj dar daca PSD ul este ciuma rosiesa așezăm puzzzelul și să vedem cine sunt hortistii,naziștii sau fasciștii…un pont sunt cu toții în parlamentul României….

 9. Asa o fi, numai ca Regulamentul ala bun/rau n-a picat de pe Marte ci a fost „facut si aprobat” de voi toti! Apoi cine e PSD in Europa de unu’ singur? Interesele mai mult sau mai putin murdare ale socialistilor din toata Europa nu se pun? N-ar strica si putina autocritica dna. Strugariu, mai ales din partea REPER de la care am niste asteptari (fara cec in alb, ca nu mai dau), apoi astept votul in plen.