G4Media.ro

Raluca Turcan: PNL solicită sesiune parlamentară extraordinară în perioada 26-30 august

Raluca Turcan: PNL solicită sesiune parlamentară extraordinară în perioada 26-30 august

PNL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august, a anunţat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

„PNL solicitată convocarea unei sesiuni extraordinare atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Este foarte important ca, înainte de începerea sesiunii ordinare, Parlamentul României să-şi clarifice poziţia pe câteva proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară şi care sunt de interes public. (…) Este posibilă convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-30 august. Noi am pregătit deja această solicitare şi parlamentarii PNL sunt dispuşi şi unii dintre ei au semnat deja pentru convocarea acestei sesiuni extraordinare. În perioada următoare aşteptăm decizia politică a celor care au majoritatea. Dacă nu, vom apela la articolul constituţional de convocare a sesiunii extraordinare cu o treime din numărul deputaţilor sau senatorilor”, a declarat Turcan la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Ea a precizat că este „vital” ca în sesiunea parlamentară extraordinară să fie dezbătute şi respinse legea privind recursul compensatoriu şi legea privind Secţia de investigare a magistraţilor.

„Sunt două proiecte cu impact economic şi social aflate în dezbaterea Parlamentului care trebuie tranşate din punct de vedere decizional: OUG 114, care a blocate investiţiile, a alungat investitorii, creditarea şi care a crescut taxele şi tarifele în România, şi OUG 51, sesizată inclusiv de Avocatul Poporului pe probleme de constituţionalitate, prin care transportul judeţean scos din sfera serviciilor publice”, a adăugat Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a arătat că liberalii solicită şi respingerea proiectului referitor la amnistie şi graţiere, arătând acesta a fost „uitat”.

„Pe ordinea de zi pe care o propunem preşedinţilor celor două Camere, dar şi premierului Dăncilă, care are decizia politică la PSD, se află şi respingerea acestui proiect, aflat la Comisia juridică”, a spus Turcan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Wow, 5 zile pe saptamana in sesiune extraordinara? Pai parlamentul nu a lucrat niciodata asa de multe zile pe saptamana (cinci), cum dreak sa le lucreze fix in vacanta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.