G4Media.ro

Raluca Turcan: Guvernul a adoptat o hotărâre pentru achitarea datoriilor statului român…

Sursa Foto: Pexels.com

Raluca Turcan: Guvernul a adoptat o hotărâre pentru achitarea datoriilor statului român față de producătorii de film, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat, vineri, într-o postare pe Facebook, că Guvernul a adoptat o hotărâre de guvern necesară pentru achitarea datoriilor statului român față de producătorii care au aplicat cu succes la schema de sprijin pentru producția de opere audiovizuale.

”Atragerea investițiilor în producția de opere audiovizuale intră în linie dreaptă. Doar pentru anul viitor sunt așteptate investiții de peste 200 de milioane de euro. De aproape patru ani, zeci de producători români și internaționali așteaptă rambursarea unui procent din cheltuielile eligibile pe care le-au realizat pe teritoriul României.

La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul României a adoptat astăzi hotărârea de aprobare a procedurii pe baza căreia Oficiul de Film și Investiții Culturale va analiza și deconta cererile de plată depuse în cadrul schemei de sprijinire a industriei cinematografice, ultimul act legislativ necesar pentru repornirea programului de cash rebate”, a explicat Turcan.

Turcan a mai anunțat că săptămâna viitoare va desemna experții care vor face parte din Comisia de Film în România și, începând din luna ianuarie, aceștia vor relua analiza celor 31 de cereri de plată, în valoare totală de aproximativ 35,5 milioane EUR, precum și a celor 24 de cereri de finanțare rămase în analiză, în valoare totală de aproximativ 25 mil. EUR. În paralel, Oficiul de Film și Investiții Culturale ar urma să ducă la îndeplinire dispozițiile hotărârilor judecătorești definitive pronunțate până acum.

Ministrul Culturii mai susține că la începutul anului 2024 va demara consultări cu experții și industria de film, în vederea reformării procedurii de selecție a proiectelor, astfel încât sesiunea ce va fi deschisă anul următor să asigure o alocare mai eficientă a fondurilor și maximizarea gradului de atragere a investițiilor în România.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Au făcut filme pe banii statului sau cum? 25 m Euro?

  2. Filmul de stat…

  3. Statul își bagă râtul in toate domeniile si strică foarte mult. Favorizează non valori si pervertesc piața, crează distopie! 🤮🤮🤮