G4Media.ro

Raluca Turcan, după ce Curtea Constituțională a admis adoptarea bugetului fără dezbatere…

Raluca Turcan, după ce Curtea Constituțională a admis adoptarea bugetului fără dezbatere parlamentară: A fost un demers constituțional, corect și curajos. ”Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele țării, iar CCR a confirmat că am procedat corect”

Vicepremierul Raluca Turcan a salutat miercuri decizia Curții Constituționale prin care a fost respins conflictul dintre Parlament și Guvern pe tema adoptării bugetului pe anul în curs prin procedura simplificată a angajării răspunderii, spunând că măsura a fost o urgență absolută, iar Cabinetul din care face parte și-a pus mandatul pe masă ”pentru binele țării”.

”Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat sunt constituționale! Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgență absolută, pentru ca țara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situație excepțională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr.500/2002 privind finanțele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie și să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie. În mai puțin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante și și-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că doar astfel a fost posibil ca România să aibă un buget în vigoare încă din primele zile ale anului 2020.

”Este pentru prima dată, în ultimii ani, când autoritățile locale au putut să-și construiască bugetele locale și să-și programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului. Am oferit stabilitate și predictibilitate economică țării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro. A fost un demers constituțional, corect și curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele țării, iar CCR a confirmat că am procedat corect!”, a mai punctat ea.

Curtea Constituțională a respins miercuri sesizarea depusă de președinții Parlamentului, Marcel Ciolacu și Teodor Melșcanu (între timp demisionat), privind adoptarea bugetului de stat pe anul în curs prin angajarea răspunderii Guvernului Orban, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR. Potrivit acestora, decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Au fost șase judecători care au votat pentru respingerea conflictului constituțional și doar trei care s-au opus (Valer Dorneanu, Gheorghe Stan și Attila Varga).

Citește integral: Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Ciolacu și Meleșcanu privind adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii guvernului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. O salut si eu pe calea asta pe doamna Turcan! Tare frumusica!

 2. da zi fa turcano si de cumulul pensiei cu salarius CCR a zis ca este constitutional , ce crezi ca spune popolatia , sau parerea lor nu conteaza defapt am vazut la referendumurile votate.

 3. BEHEEEE BEEEE BEHEEEE
  TURCANA MIORIȚA
  LAIE BUCALAIE
  DE TREI ZILE INCOACE GURA NU ITI MAI TACE
  MOȚIUNEA ZICE CA SA PLECI ACASA
  DAR JOHANNIS SI ORBAN DIN BRATE NU TE LASA.
  BEHEEEE BEEEEE BEHEEEE

  HAI TURCANA DU-TE ACASA!!!

 4. Bisisica noastra zice ,pentru binele tarii’……cum zicea Gabriel Oprea ,interesul national’..….. Cine va mai crede?

 5. Babelor vorbiti frumos chiar daca v-a cazut parul …….

 6. Ha, ha, aha, ha ah! Vorbe de duh!
  Asa e cand ai o chipa de comunicare. Te pui pe comunicat. Dai mesaje.
  Din ce e compus cosorul ? Din partea lemn-oasa si din partea fer-oasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.