G4Media.ro

Raluca Turcan: Cine a profitat financiar în perioadă de criză, furând şi…

Raluca Turcan: Cine a profitat financiar în perioadă de criză, furând şi făcând lucruri ilegale, merită să zacă în puşcărie

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că DNA trebuie să intervină în cazul în care sunt suspiciuni de ilegalitate la achiziţia de materiale sanitare în perioada crizei, iar cine a profitat furând „merită să zacă în puşcărie”.

„Dacă sunt lucruri ilegale, atunci trebuie să intervină DNA, aşa cum am văzut că s-a sesizat şi în cazul Unifarm, dacă există suspiciuni de ilegalitate, cine a profitat financiar în perioadă de criză, furând şi făcând lucruri ilegale, merită să zacă în puşcărie. Asta este opinia mea extrem de fermă. La mine nu va exista toleranţă pentru aşa ceva. Dacă există ‘tunuri’, atunci Parchetul să-şi facă datoria, să intervină şi să verifice dacă există aspecte de ilegalitate”, a declarat Turcan, la TVR 1.

Totodată, vicepremierul a explicat că a fost o competiţie pentru achiziţia de materiale la nivel internaţional chiar şi între state care aveau relaţii bilaterale vechi.

„Pot să vă spun în acelaşi timp foarte sincer că procedura prin care am trecut pentru a pune la dispoziţia oamenilor şi profesioniştilor medicamente şi echipamente necesare în perioadă de criză a fost una extrem de dificilă, pentru că noi am preluat ţara fără niciun fel de stoc asigurat şi la momentul apariţiei crizei s-a derulat, a apărut o competiţie atât de acerbă internaţională, încât ţări cu relaţii bilaterale extrem de vechi au ajuns să-şi fure furnizorii una alteia. Am făcut eforturi uriaşe şi diplomatice pentru a asigura materialul necesar şi, evident, pentru a asigura materialul necesar am apelat la toate formele de achiziţie legale cu putinţă, tocmai pentru a răspunde de urgenţă unei situaţii de criză”, a mai spus Turcan.

sursa foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Cine a profitat?

  Cei care de 30 de ani profita si vor profita in continuare de boborul needucat, PSD si PNL

  • „Duamna viceprim ministru” ati gresit flagrant : nu merita ci TREBUIE sa zaca in puscarie si sa le fie confiscat imediat prejudiciul. Voi-cei care tot va rotiti la putere- nu sunteti pusi acoio sa furati, si sa dati declaratii cu ce ar merita hotii, trebuie sa eradicati coruptia, sa respectati legea si sa gestionati resursele in interesul romanilor.

 2. Ce zici de ea ? Ea care a făcut parte din clanul PDL cu Basescu, Udrea ,Cocoș, Bica ,Videanu,etc etc etc

 3. Bine madam, ai grija sa zaci mai mult pe spate sa nu sifonezi faceliftu’

  • @Bad-fake,
   Am uitat să te intreb: cu cât dai oul de găină, că vreau să-mi fac o mască cu gălbenuș pentru ameliorarea arsurilor faciale ? Riscurile meseriei…
   PS. Să nu-mi spui că găinile furate nu fac ouă din cauza stresului post-traumatic!

 4. Dar cum rămâne cu cei abonați demult si “legal” la contracte cu statul si la proiecte bine plătite cu companiile in care statul este acționar majoritar, si către care prestează servicii inutile?
  Pe piata liberă sunt ofertanți romani mai profesionisti si mai integri decât indivizii care câștiga pe banda rulantă proiecte cu statul deși opereaza sub umbrela unor branduri internaționale de consultanta implicate in sute de cazuri de fraude si de corupție. Dați google search după numele oricărui brand de consultanta Big4 urmat de “accused of audit fraud” si veți vedea realitatea.

  Pompați fără limita din resursele țării către angajații din companiile mai sus-mentionate si către firme de partid si ale prietenilor, care se îndoapă anual cu zeci de mii de euro din fonduri publice fiecare, in timp ce alții doar plătesc taxe si nu vad niciun cent sau ajutor de la stat nici măcar pe perioada de criza! Rușine!
  Sesizarea pe care am facut-o Comisiei Europene sub anonimat este ca fiecare companie respectiv expert asociat cu companie respectiva care a câștigat mai mult de 150,000 de euro in contracte cu statul, sa fie depunctat 10 puncte pentru fiecare 150 k. Oricum, pe piața liberă sunt ofertanți mult mai buni decât ei dar care nu câștiga niciodată din cauza corupției binecunoscute din sectorul public!
  Numai prin astfel de măsuri, profesioniștii care sunt mai calificati si cu mai multă moralitate decât mediocrii câștigători, au o sansa reala sa ofere servici de calitate stakeholderilor finali: cetatenii.

 5. Te-a facut klauss purtătoarea lui de cuvânt???În cazul Pintea a ieșit el la microfon și,sacadat,a comunicat același lucru!!!Am constatat că ,acum nu are curaj să dea ochii cu electoratul în contextul în care suma,este de 400 de ori mai mare!!!Totodată, am constatat că,eternul Dna-luptator împotriva corupției,în cazul Pintea au arestat în ziua comunicării,o femeie bolnavă iar,acum ,un munte de bărbat, este sub control judiciar 60 de zile!!!!Sper sa fiti mandrii,voi „românii mei” care din subiectivism,aplicati dubla măsura!!!

 6. Zise trompeta pdl … no comment

 7. Hotul nu are scrupule, se naște cu hotia în sânge. Unde gaseste mediul și factorii favorizanți, nu iartă nici pe mă-sa.

 8. Intervine DNA dar apoi intervine FMMCCR și reglează din pâine. Deci tot pul8mea plătește. Până nu se dizolvă parlamentul româniei și gruparea de hoți FMMCCR care au nenorocit tara nu se va face nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.