G4Media.ro

Raluca Turcan anunță că a pregătit procedurile de organizare a concursului pentru…

Sursa foto: Facebook Biblioteca Naţională a României

Raluca Turcan anunță că a pregătit procedurile de organizare a concursului pentru postul de manager la Biblioteca Naţională /„Aceasta nu înseamnă că îl voi demite pe Adrian Cioroianu”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat, marți, că a pregătit procedurile de organizare a concursului pentru postul de manager la Biblioteca Naţională a României, precizând însă că „aceasta nu înseamnă că îl voi demite pe Adrian Cioroianu”.

„Din perspectiva dialogului dintre Adrian Cioroianu şi Emilia Şercan, am spus-o şi o repet, cred că dialogul trebuia să fie în nişte limite decente şi nu cred că era cazul să apară astfel de tensiuni în spaţiul public, iar din perspectiva legalităţii, aici există mai multe puncte de vedere – în unele se creează, să spunem, premisa de a fi încălcată legislaţia cu privire la protecţia datelor protejate. Vom asculta şi opinia comisiei. Pe mine mă interesează ca Biblioteca Naţională să funcţioneze bine şi, dacă există nemulţumiri legate de ocuparea temporară a poziţiei de manager, atunci am pregătit deja procedurile pentru a organiza concursul la Biblioteca Naţională”, a declarat Raluca Turcan, înainte de şedinţa Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, potriit Agerpres

Întrebată dacă Adrian Cioroianu ar putea să nu mai fie manager, Raluca Turcan declarat:
„Cert este că nu vorbim despre schimbarea unei persoane, despre înlocuire sau despre sancţionare, vorbim despre organizarea concursului pentru poziţia de manager la Biblioteca Naţională, pentru că, în spatele, să spunem, mai multor apariţii publice pe acest subiect a existat şi argumentul că poziţia este ocupată în momentul de faţă temporar. Aşadar, iarăşi, ca ministru al Culturii, sunt concentrată pe rezolvarea problemelor şi nu pe întreţinerea unor dispute în spaţiul public”.

Deputaţii Comisiei de cultură i-au invitat, marţi, pe ministrul Culturii, Raluca Turcan, şi directorul general al Muzeului Naţional de Artă al României, Călin Stegerean, pentru dezbateri cu privire la lucrările expuse în cadrul expoziţiei Victor Brauner. De asemenea, a fost invitat managerul interimar al Bibliotecii Naţionale a României, Adrian Cioroianu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bla bla bla-ul de rigoare al partidului „performanta”. Ce pretentii sa ai de la un partid care a decis sa se uneasca cu PSD-ul si nu cu USR-ul pentru „reformarea” acesti tari. Si de fapt suntem chiar rai pentru ca nu prea mai exista PNL-isti adevarati, ci PDL-isti „liberalizati”, de aici si orientarea catre PSD. Si stim clar ca cea mai neagra guvernare in Romania a fost cea a PDL-ului…

    • Un concurs la care se poate inscrie doar o singura persoana. Aceasta trebuie sa fie numita de ministrul inculturii. Acest om, care, surprinzator, se dovedeste a fi un mitocan si nicidecum un gentleman (dupa esarfa), va continua traseul stabilit.

  2. Nu cumva să-l demiți, madam „Nu mai știu câți ani am”! Ce dacă a insultat o femeie?