G4Media.ro

Raiffeisen Bank, după ce Austria s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen :…

Sursa foto: Facebook/Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank, după ce Austria s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen : Nu suntem în măsură să comentăm deciziile cu caracter politic / Ne arătăm surprinşi de această decizie

Reprezentanţii Raiffeisen Bank îşi exprimă surprinderea faţă de votul negativ dat aderării României la Spaţiul Schengen, dar subliniază că nu comentează deciziile politice.

„În contextul votului negativ pentru aderarea României la spaţiul Schengen, nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinşi de această decizie. Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai importante pieţe din Europa Centrală şi de Est, este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană şi susţine creşterea economică sustenabilă prin intermediul unei pieţe comune bazată pe liberă circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a băncii.

Reprezentanţii băncii menţionează că Raiffeisen Bank este o bancă locală, care finanţează şi susţine economia românească de 25 de ani, fiind a treia bancă din punct de vedere al creditării în piaţă.

De la privatizarea Băncii Agricole (2001) până astăzi, Raiffeisen Bank a fost un partener puternic pentru peste 2 milioane de clienţi persoane fizice, mai mult de 110.000 de IMM-uri şi 5.600 de corporaţii mari şi medii. În primele nouă luni ale anului 2022 creditarea a crescut la Raiffeisen Bank cu 27% şi a înregistrat cea mai mare creştere pe segmentul corporaţii, respectiv de 55%. În plus, în Raiffeisen Bank România lucrează 4.900 de angajaţi, în aproximativ 300 de sedii.

„În ultimii 30 de ani, investiţiile străine din România au jucat un rol crucial pentru modernizarea economică şi integrarea economiei de piaţă din România în lanţurile internaţionale de producţie. Dincolo de capitalul şi investiţiile pe care grupul RBI le-a făcut pe piaţa locală, Raiffeisen Bank este un motor care susţine dezvoltarea economiei locale, prin finanţări pe termen lung, prin creare de locuri de muncă, atât direct cât şi indirect, ca efect al finanţării afacerilor locale şi a lanţului său de furnizori, prin transfer de tehnologie şi know-how ce contribuie la creşterea productivităţii, şi, nu în ultimul rând, prin taxe şi impozite care susţin bugetul de stat. Nu în ultimul rând, Raiffeisen Bank International rămâne profund angajat faţă de principiile care stau la baza Iniţiativei de la Viena şi, în calitate de co-fondator al acestei iniţiative, Grupul îşi reafirmă, şi în vremuri foarte grele, angajamentul său faţă de România şi faţă de regiunea CEE, asigurându-se că există premisele necesare astfel încât capitalul să continue să curgă către economiile reale”, se mai subliniază în postarea de pe reţeaua de socializare.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

27 comentarii

 1. @G4 vad ca aveti donatii cu transfer bancar in cont Raiffeisen. Sper sa faceti ceva in legatura cu asta, altfel nu mai donez.

  • #AUSTRIA OUT DIN #ROMANIA! Nu vă vom uita cât vom trăi pentru nedreptatea asta. Să vă fie rușine! Nici măcar n-ați avut decența să spuneți că am fi meritat să fim în Schengen, ați ales o poziție lașă și meschină, sperând să profitați în continuare de pe urma românilor pe care îi umiliți. Austria, RUȘINEA EUROPEI ȘI DUȘMANUL ROMÂNIEI!

  • @Miu
   Nici transferuri catre astfel de conturi nu fac.

 2. Da..Foarte surprinsi. Pregatiti-va de valul de inchideri de conturi care urmeaza!

 3. si noi ne aratam surprinsi , da nu suntem. asta e ,ne mutam conturile de la orice banca austriaca. orice om de afaceri, mai ales cei care ar fi castigat daca intram in schengen, isi muta conturile de la bancile austriece.

 4. Păi dacă îți pleacă clientela este și normal să găsești o soluție viabilă.

  • Nu faceti politica, dar la Girafa veneati sa dati lectii de morala… La sclavetii vostri de ce nu ca duceti sa protestati?!

 5. „Dupa un parteneriat de aproape 20 de ani cu Raiffeisen Bank va anunt cu profunda dezamagire ca doresc sa reziliez contractul datorita atitudinii si politicii nejuste a Austriei fata tara si concetatenii mei. Marturisesc ca voi evita tot ce inseamna, contracte, produse, servicii, companii, austriece in Romania si in alte tari in care voi calatori. As vrea sa-mi trasmiteti pe aceasta cale procedura de reziliere a contractului.”

  • Daca vrem să-i dăm Austriei un răspuns rapid, haideți să nu mai alimentam la stațiile OMV.
   Un boicot împotriva băncilor e mai greu. Dar la stațiile de carburant e foarte ușor. In două luni sunt pe chituci.
   Cum ar reacționa Austria ?

  • iti zic eu cum reziliezi daca ai doar cont: nu mai virezi bani in el, incep comisioanele lunare si dupa cateva luni si cteva sms-uri ca ai 50 de lei de plata comisioane iti inchid contul automat si iti sterg si datoria. asa am incheiat eu cu aceasta banca de 2 lei!

 6. Vrajeala ieftina. Mutati-va conturile daca nu sunteti sclavi.

 7. Raiffeisen să se numească din nou Banca Agricolă. Și ne mai căutați când v-om chema noi.

 8. Oare va exista vreo institutie publica, care sa inceteze colaborarea cu bancile austriece BCR si Raiffeisen?

  • Vedem acum ce fel de clasa politica avem. Sclavi sau nu.
   Ma tem ca dupa ce am vazut declaratiile primului ministru si a presedintelui: sclavi.
   Hunor si Ciolacu au avut un ton mai adecvat – desi tot insuficient de taios la cat sufera romanii in aceste momente.

 9. CEO Raiffeisen Romania a fost la Maidan cand l-a deranjat repatrierea aurului Romaniei si suprataxarea profitului bancilor

  Acum 5 ani: „„Marţea trecută, seara, mă sună unul dintre copiii mei. Şi îmi povesteşte despre ordonanţe. Era târziu şi am lăsat copiii să se ducă singuri. Miercuri am înţeles mai bine despre ce este vorba. Aveam 30 de musafiri acasă, dintre care mulţi s-au grăbit să ajungă în piaţă. Era târziu când am ajuns şi noi, iar în partea opusă a pieţei erau deja incidente pe care forţele de ordine încercau să le aplaneze. Aşa că nu am stat mult. Totuşi am rămas impresionat de ce am văzut şi ne-am dus în continuare în fiecare seară, cu familia”, a scris van Groningen pe contul său de Facebook.”

  Voi puteti baga 30 de musafiri in casa, badantelor?

  • Încă mai ești supărat că poporul n-a tolerat dictatura lui Dragnea? Se vede că ești slugă PSD.

 10. Si erste si raiffeisen aveau pregatite comunicatele de presa din timp. Foarte repede au iesit cu ele.
  Acum se dau patriotii si vor sa ne zica sa ne obijnuim cu umilinta primita, si ca noua ne e bine acum fata de acum cativa ani , si ca ce va trebuie voua altceva.

 11. Puteti fi insa convinsi insa de un lucru, ca nu-mi voi deschide cont bancar nici la voi.

 12. Dacă tot sunt unii atât de porniți împotriva lor, nu uitați și de administrarea pilonului 2/3 🤗

 13. Noi ştim deja care firmă multinaţională va falimenta înaintea celorlalte că e tare răzbunătoare prostimea noastră.

 14. Chiar şi ruşii ne-au catalogat ca răzbunători aşa că nu înţelegem ce aşteptări de viitor au de la noi în următoarea perioadă austriecii, credeţi că şi-au făcut alte planuri şi sperau că va fi diferit, mare greşeală de începători.

 15. Deci tu îţi faci griji de imigranţi dar votezi pentru cei care le dau drumul şi îi mai enervezi şi pe ceilalţi care îşi făceau treaba şi se asigurau să nu ajungă la ei.
  Întrebare stupidă: „credeţi că a mai rămas vreun traseu pe unde să nu poată ajunge emigranţii în Austria de acuma încolo şi să mai fie opriţi de cineva?”.😉

 16. Daca m-a sunat mama sa ma intrebe la ce banci am conturi si sa imi mut banii va ia mama dreacu!
  🤣🤣🤣
  Mai am un cont la voi il mut!

 17. Relatie incheiata.

 18. Singura soluţie pentru a evita pe viitor astfel de măgării din partea acestei ţări de mafioţi numită Austria e despărţirea totală a tuturor românilor de orice fel de firmă austriacă, deci inclusiv de Raiffeisen Bank.
  Să se ducă toate după ENEL, altă firmă de ţepari de care vom scăpa în curând, fiindcă îşi închid activitatea în România la anul, deoarece lumea nu le mai suporta nesimţirea.

 19. — Julius Mein — Tchibo — Eduscho — Poate mai stiti si altele de la „prietenii nostrii traditionali”