G4Media.ro

Rafila spune că a discutat cu Deca despre introducerea în școli a…

Sursa foto: Unsplash

Rafila spune că a discutat cu Deca despre introducerea în școli a materiei „Educație pentru sănătate” / „Un termen rezonabil este anul 2024”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat marţi importanţa introducerii în programa şcolară a disciplinei „Educaţiei pentru sănătate” și a precizat că a avut o discuție în acest sens cu ministrul Educației, Ligia Deca, iar termenul rezonabil pentru introducerii acestei materii este anul 2024.

„Educaţia pentru sănătate trebuie să fie cea de la care plecăm şi care trebuie să fie distinctă, nu să fie la grămadă cu tot felul de alte materii care sunt sigur la rândul lor importante, dar fără sănătate, fără dezvoltarea comportamentelor preventive şi a unui stil de viaţă sănătos societatea noastră nu va avansa şi toate celelalte elemente educaţionale nu cred că vor avea impactul preconizat. Am semnat un protocol în acest sens şi cu Biserica Ortodoxă care vrea să ajute la acest demers şi sunt deschis pentru toate cultele din România”, a spus Rafila, citat de Agerpres.

El a afirmat că a avut în acest sens o discuţie informală cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi că un termen rezonabil în care va exista ca disciplină este anul 2024.

„Am discutat informal cu doamna ministru Deca să putem să punem în pagină acest lucru, însă el nu poate să fie făcut peste noapte pentru că trebuie să pregătim profesori care să facă acest lucru. Curriculele le avem pe toate pentru fiecare grupă de vârstă. (…) Cred că un termen rezonabil este anul 2024”, a susţinut ministrul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Am semnat un protocol în acest sens şi cu Biserica Ortodoxă care vrea să ajute la acest demers şi sunt deschis pentru toate cultele din România”, a spus Rafila, citat de Agerpres.”

    Asta poate însemna un singur lucru: noțiunile de Ed. sexuală vor fi complet scoase din această materie. BOR a spus deja că Ed. sexuală e „un atentat la inocența copiilor, care îi va marca întreaga viață” iar acum îi implică pe ei…