G4Media.ro

Rafila: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe…

Rafila: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi/ În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat, vineri seară, că numărul cazurilor de coronavirus va creşte în perioada următoare, dar este important că, odată cu vaccinarea, numărul persoanelor vulnerabile devine tot mai mic. Rafila nu exclude posibilitatea de a ajunge din nou la 10.000 decazuri zilnic, însă apreciază că este important şi ritmul de creştere.

 • ”E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit www.digi24.ro.

Medicul consideră că numărul de cazuri va creşte în perioada următoare.

 • ”Importantă e viteza de creştere, unde cresc cazurile şi care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor creşte. Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – dacă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură”, a mai afirmat Rafila.

De câteva zile, România înregistrează din nou peste 4.000 de cazuri zilnic, creşterea fiind constantă în ultima perioadă.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu ești decatotrompeta pesedista. Proba bil. te bucuri. Păcat.

 2. Si de unde stie medicul functionar cu zero practica asta Au dat in bobi la CEX PSD? Sau vicepresedinta PSD Omida a ghicit in carti? Ca de o baza stiintifica in PSD nu poate fi vorba in nici un domeniu

 3. Asta a avut tangenta cu medicina asa ca si tac-so!
  N-ai drept de practica securistule, nu ai drept sa deschizi gura despre domeniul medicina!
  Securist infect, fiu de tortionar comunist, venit pe tancurile rusesti!

  Nu dam 2 bani pe parerile tale de securist tortionar!

 4. Nu exista politician/medic/om de stiinta sa l auzi ca ne incurajeaza si ne vorbeste pozitiv…a aparut vaccinul si oricum mare parte vor fi vaccinati si vor purta masca..deci vor scadea cazurile si trebuie pornita economia…normalitatea!. Numai pareri si stiri negative care sa panicheze si sperie! In toata mass media. Nu observati?

 5. Acesta este rezultatul „solutiilor” contra covid de pana acum! Dumnealui a contribuit din plin la asta.
  Sa-i inchidem in casa si sa distrugem economia!
  Sa poarte masca ineficienta chiar si in aer liber!
  Sa urmam directivele OMS, un organism corupt.

 6. Pai hai sa ne hotaram. Acum 2 luni tipa ca de ce nu deschidem scolile mai repede. Acum nu e bine, hai sa ne ingrijoram.. peste 2 saptamani o sa tipe de-a dreptul ca de ce nu le inchidem.
  Asa politiciansim gretos.. macar de la bolovanul ala de Ciolacu nu ai nicio asteptare, asta a facut roata viataz atata poate. Dar Rafila asta e un sarpe gretos.

 7. 5 Noiembrie, 2020, titlu in presa: „Alexandru Rafila spune că în decembrie am putea avea 25.000 de noi cazuri de infecții pe zi”.
  Datul in bobi e o pasiune mare la cetateanul Rafila.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.