G4Media.ro

Rafila: Ne găsim într-o situaţie limită / Dacă va mai creşte aşa…

Rafila: Ne găsim într-o situaţie limită / Dacă va mai creşte aşa câteva săptămâni, evident că va fi depăşită capacitatea de îngrijire în Terapie Intensivă

Medicul Alexandru RAfila a afirmat, miecuri seară, că, la B1 TV, dacă va continua creşterea zilnică a numărului de cazuri de coronavirus în perioada următoare, se va ajunge la depăşirea capacităţii în secţiile de Terapie Intensivă. ”Ne găsim într-o situaţie limită”, afirmă Rafila, referindu-se, însă, şi la judeţele unde se fac foarte puţine teste. ”Am putea să avem o radiografie mai apropiată de adevăr”, susţine medicul, dacă Direţiile de Sănătate Publică şi-a face treaba.

”În ceea ce priveşte testarea, dacă Direcţiile de Sănătate Publică care nu reuşesc să testeze decât un număr mic de persoane şi-ar face treaba şi, în mod evident, n-am mai ajunge la doar zeci de cazuri pe zi testate în unele judeţe, atunci am putea să avem şi o radiografie mai apropiată de adevăr, pe de o parte, şi pe de altă parte şi o identificare activă a focarelor, şi eventual măsuri de sănătate publică sau non-farmacologice care să limiteze extinderea bolii.

Noi nu putem să luptăm cu extinderea bolii dacă nu ştim cazurile, iar accesibilitatea la testare este importantă. Am auzit o propunere – sigur, ea poate fi aplicată, să se testeze la farmacii. E foarte bine, dar cred că şi cabinetele medicilor de familie ar putea să constituie un loc unde oamenii să se testeze.

Ei se testează acasă pentru că n-au unde să se testeze, să fim serioşi, nu merge nimeni Unitatea de Primiri Urgenţe, la un spital, dacă are o simptomatologie, să spunem, discretă şi atunci lucrurile scapă de sub control”, a declarat medical Alexandru RAfila, miercuri seară, la B 1 TV.

Acesta a pecizat că oamenii care se testează acasă nu trebuie blamaţi, pentru că nu li s-au oferit alternative.

”Dacă nu le dai oamenilor soluţii, e foarte uşor să îi învinovăţeşti”, a afirmat RAfila.

El consideră că suntem ”într-o situaţie limită”.

”Evident, ne găsim într-o situaţie limită. Gândiţi-vă la o evoluţie cu o creştere de 20% a mediei în fiecare săptămână, media zilnică mă refer, am avut 4.000, 5.000, 6.000 de cazuri acum şi probabil dacă va mai creşte aşa câteva săptămâni, evident că va fi depăşită capacitatea de îngrijire în Terapie Intensivă. Eu vă spun în Bucureşti care e situaţia şi e la limită: avem mulţi pacienţi care ar trebui să fie la ATI la Balş şi nu au unde să meargă”, a mai afirmat Alexandru Rafila. (Sursa: News.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. De sufocarea secțiilor de terapie intensiva auzim de 1 am de zile. Între timp decidenții din minister au luat oare masurile necesare? Personal cred ca într-un an de zile se puteau găsi soluții pentru mii de locuri suplimentare la terapie intensiva.
    Mai delicata problema personalului de îngrijire. Deși am trecut prin stare de urgenta/alerta nu au fost reinstruiti medicii/asistenții pe proceduri de terapie intensiva cum s-a întâmplat în alte tari încă din primele saptamani

  2. Ni se tot arata pisica despre secțiile ATI, insa sunt știri pe care noi nu le putem verifica. Hai sa mai asteptam un pic, o saptamana-doua, poate se vor sglomera sectiile ATI. Ori sunt, ori nu sunt aglomerate?

  3. Nea Rafila, un medic care arunca cu cifre statistice. Eu zic sa apeleze la Jurma, ca saracul moare de foame de cand n-a mai aparut sa alarmeze lumea la tv.
    PS. Ca sa fiu corect, Jurma mai apare inca la B1TV. Dar nu pentru mult timp, pana s-or prinde si aia ca debiteaza numai baliverne.

  4. Domnul Rafila, de când a devenit trompetă PSD baga mereu bățul prin gard parca se bucura când creste umărul deinfectari. Nu vezi la el o soluție constructiva, sau măcar de acceptare a unor masuri.

  5. Ei ..lasați excelența ca nu e chiar asa…noroc cu livu’ si spitalele regionale construite ..🤮

  6. Nu-ti fie teama nea Rafila, nu mai dureaza (indraznesc sa m-arunc la o ghiceala) valul „citeva saptamini”. Oricum, cititul asta in globul de cristal e de mare valoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.