G4Media.ro

Rafila, despre plângerile de la spitalul Pantelimon: Ceea ce mie mi se…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Rafila, despre plângerile de la spitalul Pantelimon: Ceea ce mie mi se pare intolerabil este să pui în pericol încrederea în personalul medical dacă tu ai un interes personal / Nu ne reglăm noi problemele de natură personală pe spatele pacienţilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri despre plângerile făcute de fosta şefă a Secţiei ATI din Spitalul Pantelimon, că ceea ce i se pare intolerabil este să pui în pericol încrederea în personalul medical dacă tu ai un interes personal. ”Nu spun că s-a întâmplat în acest caz, dar cred că nu sunt elemente care să justifice aceste plângeri”, a precizat ministrul, arătând că ”nu ne reglăm noi problemele de natură personală pe spatele pacienţilor”, transmite News.ro.

Ministrul a spus după vizita la Spitalul Pantelimon că încrederea reciprocă între personalul medical şi pacienţi este esenţială pentru reuşita actului terapeutic. ”Ăsta este răspunsul corect, coerent, şi dacă au fost lucruri care au ost în neregulă, atunci sigur că ele trebuie sancţionate, aduse în atenţia publică dar nu putem pe de altă parte, să blamăm şi să aducem în faţa opiniei publice lucruri care posibil nu s-au întâmplat. Trebuie să existe un echilibru în toate iar încrederea şi buna-credinţă trebuie să guverneze întreaga activiatte medicală”, a arătat ministrul.

Despre conflictele dintre cadrele medicale din spital, Rafila a precizat că fiecare om are o anumită personalitate, individualitate, îşi doreşte recunoaşterea calităţilor profesionale, umane.

”Ceea ce mie mi se pare intolerabil este să pui în pericol încrederea în personalul medical dacă tu ai un interes personal. Nu spun că s-a întâmplat în acets caz, dar cred că nu sunt elemente care să justifice aceste plângeri. Ne ocupăm să intrăm în legătură cu doamna doctor care a făcut această plângere, lipseşte astăzi”, a completat ministrul.

Despre doctoriţa care a depus plângerea, fosta şefă a ATI, ministrul a declarat că vrea să le spună toate problemele pe care le are.

”Până la urmă acolo este un colectiv care cuprinde 13 medici, există anumite sesizări la Colegiul Medicilor, înţeleg, împotriva doamnei doctor care a făcut plângerea astăzi, au existat mai mult plângeri în decursul timpului. Este absolut intolerabil, nu ne reglăm noi problemele de natură personală pe spatele pacienţilor. Asta trebuie să fie foarte clar, pacienţii sunt prioritari, problemele noastre personale sunt pe planul doi”, a completat ministrul.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, a declarat, vineri, în legătură cu decesele suspecte din secţia de ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon, că a ancheta instituţiei pe care o conduce este în derulare şi toate procedurile vor fi desfăşurate cu celeritate. Cătălina Poiană a menţionat că cel mai important element este stabilirea adevărului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „Nu ne reglăm noi problemele de natură personală pe spatele pacienţilor ” ba le-ati reglat si pe spatele mortilor chiar de curand cu covidul , lasa gargara nene candidat!

  2. Ca de obicei, la noi mortul e de vină

  3. Asta e normal la cap? Se ia de o asistenta sefa ca a reclamat niste contraventii care probabil a dus la moartea a 20 de oameni? Si face si asta in presa? In fata tuturor?

  4. Dl. Rafila are deja răspunsurile și ii dojeneste pe cei care sesizează aspecte. Pacientul, aflat în concediu medical impozitat suplimentar, este prioritar, bineinteles.