G4Media.ro

Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: Perfect funcţională / Îndemn…

Sursa foto: antibiotice.ro

Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: Perfect funcţională / Îndemn persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte la medicul de familie să primească prescripţia / Avem 2.500 de farmacii de unde se pot ridica gratuit

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că sistemul de distribuire către populaţie a comprimatelor cu iodură de potasiu produse în contextul războiului din Ucraina este „perfect funcţional”. Alexandru Rafila face apel la populaţia eligibilă să ia de la medicii de familie reţetele în baza cărora medicamentul se eliberează gratuit în farmacii, relatează News.ro.

„Distribuţia pastilelor de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara de unde îşi pot ridica în mod gratuit aceste pastile. Deci este un sistem perfect funcţional, este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să-l punem la punct”, a declarat, luni, Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului, listele cu farmaciile care distribuie pastilele cu iodură de potasiu sunt disponibile la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţiile de Sănătate Publică din teritoriu.

„Probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina e posibil ca cererea să crească, dar, repet, medicii de familie trebuie să elibereze prescripţie acestor pacienţi care au dreptul să primească microcomprimatele de iodură de potasiu”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Medicul se familie din Bucuresti, sector 1 refuza sa emita reteta pt. iodura de potasiu pe motiv ca nu a primit informare de la dsp pe acest subiect. Ce facem in acest caz?

  2. Rafilo esti un nem….. , o daide gard 3 luni si spui ca nu vrea lumea, asa cum o sa spui ca nu se vaccineaza nimeni, dar vaccinuri nu ai cumparat sau iti trebuie 2-3 dosare cu sina sa te programezi.
    Atat puteti je…. din PSD!

  3. Aveti grija astia care va stiti cu inima … M a s s M e d i a nu le zice nimic …

  4. Aveti grija astia care va stiti cu inima … Anuntati-va parintii si bunicii ca nu-i de joaca.

  5. Cea mai mare șarlă ,acest ministru de care toată viața s a ocupat de acumulări imobiliare…Ce faci bă nem.ernicule cu atâtea terenuri?