G4Media.ro

Raed Arafat, despre învățământul universitar: Sunt anumite domenii pe care poţi să…

Raed Arafat, despre învățământul universitar: Sunt anumite domenii pe care poţi să le faci online, dar nu practica în medicină. Cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic online

În contextul în care universitățile se pregătesc să-și deschidă programul pentru un nou an de învățământ universitar, șeful Departamentului pentru Situații de Uregență, Raed Arafat, a admis că va fi o „provocare” organizarea stagiilor de practică, mai ales pentru anumite domenii în care sistemul online nu poate fi suficient.

„Sunt anumite domenii pe care poţi să le faci online, dar nu  medicina. Cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic în sistem online. Poți să ai cursuri teoretice online, poate seminarii, unde sunt discuţii, dar orice chestie care ține de practică, de pus mâna pe un echipament, pe un simulator, sau de lucrat în spital, nu se poate online. Studenții au stagii practice cu pacienţii, așadar trebuie găsită o modalitate pentru această situație”, a comentat Arafat, într-o intervenție la Digi24.

Pe de altă parte, Arafat a explicat că riscurile ar fi mult mai mari, în cazul în care unversitățile nu și-ar începe cursurile în sistem online. Inclusiv în cazul universităților de medicină, care au săli de curs și amfiteatre în interiorul spitalelor, riscul de răspândire a infecției ar fi mult mai ridicat.

 

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea (Raed Arafat)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Exagereaza. Poti invata sa fii epidemiolog „din mers”, el e cel mai bun exemplu.

 2. Am impresia ca nu te-ai apropiat in viatza ta de o facultate de medicina , la mai putin de 100 de km…
  Mai nou , tot romanul se pricepe la fotbal, agricultura , medicina si epidemiologie … de-aia am ajuns , unde sm ajuns

 3. Poate doar psihiatru. 🙂

 4. Da, toate specializarile sunt nimic fata de medicina… Ce sa spun. Laboratoarele de masini, de automatizari se pot face online, dupa mesterul Zaraf.

 5. Cum e posibil că un anestezist care nu profeseaza să facă astfel de comentarii?
  Studiile mărețe ale lui Arafat sunt publice : https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Raed_Arafat
  E bine că „a prins din zbor” epidemiologia!

 6. 1. Chiar nu-si pune NIMENI intrebarea cum A EMIGRAT LA 16 ANI, adica in 1981, FIIND DINTR’O FAMILIE BOGATA, repet A Emigrat din SIRIA, ca sa faca medicina..la 16 ANI!
  2. ATUNCI DE CE SA NE MAI MIRAM UNII, ALTII CA A FOST UITATA ACTIVITATEA D- REI ARAFAT DIN TIMPUL ” COLECTIV” A FOST TOT TIMPUL BA LA MS, BA LA MINISTERUL DE INTERNE, A ELABORAT CURRICULE PENTRU REZIDENTI IN DIVERSE SPECIALITATI PENTRU CARE NU ARE SPECIALIZARE…
  3. E SUSTINUT EVIDENT SI CLAR DE MULTIPLE NATIONALE SI INTERNATIONALE „AGENTURI”. CONSUMA AIUREA BANI PUBLICI PE FUNCTIONAREA MARELUI COMANDAMENT DE LA CIOLPANI…”E” PLIN DE BAIETASI PE ACOLO, POATE DE ACEEA..
  4. CHIAR A AJUNS ROMANIA SA SE-MPIEDICE DE- UN CIOT???? CAT TIMP??
  5. SA NU MAI EXISTE BARBATIE NEAOSA SI PREGATITA Profesional CARE SA ELIMINE ” putregaiu” din societatea asa zis academica…???( a nu se uita cazul rafila ..)??!!