G4Media.ro

Radiografia unui fake news: 300.000 de persoane au cerut emiterea certificatelor verzi…

Foto: Inquam Photos / George Călin

Radiografia unui fake news: 300.000 de persoane au cerut emiterea certificatelor verzi în doar două zile/ Andrei Baciu: ”În acest caz, acţiunea declanşată a fost una nedăunătoare subiecţilor”

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, fost preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării, face, luni seară, radiografia unui fake news, referindu-se la mesajele referitoare la emiterea certificatelor COVID doar până la o anumită dată. Potrivit acestuia, mesajele primite de foarte multe persoane în ultima perioadă au determinat 300.000 de persoane să reemită certificatele verzi.

  • ”Radiografia unui fake news. Care îi este impactul? Imaginea de mai jos ilustrează perfect impactul mesajelor pe care foarte mulţi dintre noi le-am primit”, a transmis, luni seară, Andrei Baciu, într-un mesaj pe Facebook.

Baciu publică o fotografie care arată clar creşterea enormă a numărului de certificate verzi emise în ultima perioadă.

  • ”Mesajele transmise în ultimele zile au determinat 300.000 de persoane să-şi reemită certificatele verzi. În numai două zile! În acest caz, acţiunea declanşată a fost una nedăunătoare subiecţilor”, a mai transmia secretarul de stat.

Potrivit acestuia, până în 25 Iulie, media numărului de certificate emise atingea 2.100 solicitări.

  • ”În urma propagării extrem de rapide a respectivului mesaj, prin care se sugerează că există un termen limită pentru emiterea certificatelor de vaccinare, peste 300.000 persoane (peste 130.000 în data de 28.07. şi peste 170.000 pe 29.07) au solicitat şi generat documentul care atestă vaccinarea. Rezultatul fake news-ului? Îngrijorarea populaţiei şi încercarea de a destabiliza platforma de emitere a certificatelor”, a mai transmis Baciu.

Acesta explică faptul că, în doar două zile, numărul solicitărilor a crescut cu 6.500% şi 8.500%.

”Din fericire, fake news-ul a putut fi demontat uşor şi printr-o comunicare foarte intensă şi bine organizată, desfăşurată pe parcursul a câteva ore, situaţia a revenit la normalitate. De data asta a fost vorba despre certificate Covid. Acum câteva saptamâni, însă, societatea românească a fost supusă unui fake news care viza aşa-zisa criză a combustibilului, care a generat panică”, a mai transmis Baciu.

Foarte multe persoane au primit, în întreaga ţară, în 29 iulie, următorul mesaj: “Certificatul COVID-19 poate fi prelungit astăzi până la ora 00.00”.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. 100-200 k de cereri reprezinta un prag minim pt o platforma ce deserveste milione. Daca e ‘incercare de destabilizare a platformei’, e chiar slab softul.. ceea ce nu ar fi de mirare, dar oricum, zic si eu.

    • Nope. Grav este ca exista cel puțin 300.000 de oi deja destabilizare. Asta înseamnă că pe o tema mai grava pot fi și de 10 ori mai multe.

  2. Faptul ca o buna parte din cei 300000 va cred atat de nefericiti incat sa emiteti asa ceva -asta nu va spune nimic ?! Adica in realitatea de zi cu zi , aceste autoritati emit, spun, fac atatea lucruri dancileze incat nu a parut deplasat -pentru voi ! Acest aspect ar fi ceva de neglijat , cu grija banuiesc…….