G4Media.ro

Rada Supremă de la Kiev a aprobat un proiect de lege care…

Sursa foto: Wikipedia / president.gov.ua

Rada Supremă de la Kiev a aprobat un proiect de lege care prevede confiscarea bunurilor și proprietăților deţinute de ruși în Ucraina

Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral ucrainean) a aprobat joi un proiect de lege care permite confiscarea bunurilor sau proprietăţilor deţinute de Rusia sau de cetăţeni ruşi în Ucraina în contextul invaziei ruse în această ţară, relatează Reuters şi Liga.net, citate de Agerpres.

În virtutea acestei legi, guvernul poate sugera Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare ce fel de active să confişte, acest for de pe lângă preşedinţia ucraineană trebuie apoi să-şi dea aprobarea pentru trecerea lor în proprietatea statului.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată prin decret de către preşedintele Volodimir Zelenski.

Legea permite naţionalizarea bunurilor mobile şi imobile, banilor, depozitelor bancare, valorilor mobiliare, drepturilor corporative şi a oricăror altor proprietăţi situate sau înregistrate pe teritoriul Ucrainei, direct sau prin intermediul persoanelor afiliate aparţinând Federaţiei Ruse şi rezidenţilor acesteia.

Sursa foto: Wikipedia / president.gov.ua

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. sa vad eu pe unde mai scot camasa daca se voteaza in parlament!

  2. Hoti la drumu mare, numa’ ca cu tancuri si rachete. La munca bai gluma de stat, nu la furat, astia sunt hotii supremi …