G4Media.ro

Rabinul-șef al Ucrainei: Israelul și Ucraina luptă ambele împotriva axei Răului

Foto: Facebook Moshe Azman

Rabinul-șef al Ucrainei: Israelul și Ucraina luptă ambele împotriva axei Răului

Israelul și Ucraina luptă ambele împotriva aceluiași rău în războiul dintre Rusia și Ucraina și în războiul dintre Israel și Hamas, a declarat rabinul-șef al Ucrainei, Moshe Reuven Azman, pentru The Jerusalem Post.

„Același rău stă în spatele ambelor războaie”, a spus Azman, explicând că există o nouă „axă a răului” precum cea a puterii Axei din al Doilea Război Mondial.

Azman a spus că Rusia, Iranul, Coreea de Nord și Siria sunt membri ai acestei alianțe. Iranul furnizează muniții Rusiei pentru a fi folosite împotriva Ucrainei, iar Hezbollah a folosit sisteme de arme Grad, Katiușa și Kornet de fabricație rusească pentru a ataca nordul Israelului, a spus el.

A fost notabil faptul că data pogromului Hamas din sudul Israelului a fost, de asemenea, ziua de naștere a președintelui Rusiei Vladimir Putin, a declarat Azman, care este afiliat organizației ultra-ortodoxe Habad.

„Israelul și Ucraina au nevoie de mai multe conexiuni” și să învețe strategii și tactici una de la cealaltă, a spus el.

Înainte de aniversarea de sâmbătă a invaziei rusești în Ucraina din 2022, Azman a declarat că războiul a continuat să fie dificil după miracolul inițial de respingere a Kremlinului la început, dar Ucraina nu a avut de ales decât să continue să lupte.

„Ucraina apără lumea liberă împotriva barbarilor”, a spus el.

În timpul unui interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson, Putin a declarat că Polonia a antagonizat Germania nazistă, scuzând astfel agresiunea liderului nazist Adolf Hitler, a spus Azman.

„Ei spun că sunt antifasciști, dar se comportă ca niște fasciști”, a spus el.

Bombardamentele asupra orașelor ucrainene continuau fără oprire, iar sute de oameni mureau pe frontul de est, a spus Azman, adăugând că subiectul nu era explorat suficient în ziarele israeliene.

„Există încă mulți evrei ucraineni în țară… patrioți”, bătrâni care și-au petrecut întreaga viață în Ucraina și nu vor să plece, sau cei care nu au putut din cauza recrutării obligatorii, a spus el. „Sunt și cei care s-au întors”.

„Sunt evrei care servesc în armată, sunt cei care au căzut în luptă, [sau care] au fost răniți”, a spus el, adăugând că comunitatea sa a făcut tot ce a putut pentru a-i sprijini.

Azman nu a putut cita nicio cifră, dar a spus că mai sunt israelieni care servesc în armata ucraineană, dar mulți s-au întors să lupte pentru Israel de la masacrul din 7 octombrie. El însuși a venit recent în Israel și a vizitat soldații de la frontierele cu Gaza și Liban.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 🤣