G4Media.ro

Putin promite că Rusia va continua să livreze îngrășăminte Braziliei / Liderul…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin promite că Rusia va continua să livreze îngrășăminte Braziliei / Liderul rus Putin a cerut din nou ridicarea sancțiunilor occidentale, pentru a permite Rusiei să exporte îngrăşăminte şi alimente

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis Braziliei că Rusia va continua să livreze îngrăşăminte, pe fondul preocupărilor legate de foamete în multe părţi ale lumii, exacerbate de războiul Moscovei împotriva Ucrainei, relatează marţi DPA, citată de Agerpres.

Rusia îşi va îndeplini obligaţiile, a declarat luni Kremlinul, după o convorbire telefonică între Putin şi preşedintele brazilian Jair Bolsonaro.

Apelul a intervenit pe fondul temerilor crescânde cu privire la penurii alimentare cauzate de probleme legate de exportul de cereale şi îngrăşăminte din Ucraina şi Rusia.

În timpul discuţiei, Putin şi-a reiterat cererea ca sancţiunile occidentale să fie ridicate pentru a permite Rusiei să exporte îngrăşăminte şi alimente.

Apelul celor doi lideri a fost programat să coincidă cu summitul G7 din Bavaria (sudul Germaniei), după ce Rusia a fost exclusă din Grupul celor Opt în urma anexării Crimeii.

Liderii grupului G7 de naţiuni bogate s-au întâlnit luni în Germania, pentru a doua zi a unui summit de trei zile, cu conflictul din Ucraina, acum în a cincea lună, pe primul loc pe ordinea de zi.

Conflictul împiedică cerealele să părăsească porturile ţării şi scumpeşte alimentele pe tot globul, în timp ce experţi şi grupuri de asistenţă avertizează asupra foametei în anumite părţi ale Africii şi în altă zone.

Liderii G7 au folosit deja summitul ca forum pentru anunţul privind interzicerea importurilor de aur rusesc, în noi eforturi de a opri luptele şi a tăia sursele Moscovei de finanţare a războiului.

Germania conduce în prezent G7 şi găzduieşte summitul.

Rusia a susţinut în repetate rânduri că sancţiunile occidentale au un efect redus şi că are alte pieţe pentru mărfurile sale.

În timpul apelului de luni, Putin a reafirmat că vrea „să consolideze în mod constant parteneriatul strategic dintre cele două ţări” din punct de vedere al energiei şi agriculturii, potrivit guvernului rus.

Brazilia urmează să preia preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU la 1 iulie.

Sursa foto: Kremlin.ru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. bolsonaro e deja ustorie , o intilnire doar pentru ca putin sa arunce pisica .dupa ce da silva cistiga o sa il vedeti in ce pozitie este jair

  2. Din cate stiu, cerealele rusesti sunt exceptate de la embargo. Nu ca ar fi fost cine stie ce piata pentru ele in occident, tot in tarile africane sau asiatice se exportau. Asa ca Putin nu poate pretinde ridicarea sanctiunilor pe comertul cu cereale, ca oricum comertul cu cereale nu e impiedicat. Ce vrea el e ridicarea sanctiunilor cu totul, dar asta nu e posibil cat Rusia se comporta ca un stat agresor.

    • De fapt ar vrea sa i se permita oficial ac tot rusia sa exporte si cerealele din Ucraina.

  3. Pai daca rusii au alte piete de desfacere de ce zbiara pentru ridicarea sanctiunilor occidentale? Pot sa exporte unde vor ei in afara occidentului care e problema? Pai problema e ca alte tari din afara occidentului nu prea au bani sa cumpere tot ce ofera rusii 🙂

  4. O sa furnizeze Rusia in curand cel mai performant ingrasamant de pe planeta, ingredientul principal o sa fie cadavrul scofalcit a lui Putin.

  5. Tot ce iese din rusia distrus,scufundat!!!izolata suta la suta!!!