G4Media.ro

Putin promite acorduri comerciale şi de securitate cu Coreea de Nord înainte…

Photo by Mikhail Metzel / POOL / AFP

Putin promite acorduri comerciale şi de securitate cu Coreea de Nord înainte de vizită / ”Vom dezvolta mecanisme alternative de comerţ şi de soluţionare reciprocă care nu sunt controlate de Occident”

Vladimir Putin a promis să construiască cu Coreea de Nord sisteme comerciale şi de securitate care să nu fie controlate de Occident şi a promis sprijinul său neclintit într-o scrisoare publicată marţi de presa de stat nord-coreeană înaintea vizitei sale planificate în această ţară, transmite France24, transmite News.ro.

Într-o scrisoare publicată în Rodong Sinmun din Coreea de Nord, un organ de presă al Partidului Muncitorilor, aflat la putere, preşedintele rus a declarat că cele două ţări au dezvoltat relaţii şi parteneriate bune în ultimii 70 de ani, bazate pe egalitate, respect reciproc şi încredere.

„Vom dezvolta mecanisme alternative de comerţ şi de soluţionare reciprocă care nu sunt controlate de Occident şi vom rezista împreună restricţiilor unilaterale nelegitime”, a scris Putin. „Şi, în acelaşi timp – vom construi o arhitectură de securitate egală şi indivizibilă în Eurasia”.

El a mulţumit Coreei de Nord pentru susţinerea a ceea ce Rusia numeşte operaţiunea sa militară specială în Ucraina şi a promis sprijin pentru eforturile Pyongyangului de a-şi apăra interesele în ciuda a ceea ce a numit „presiunea, şantajul şi ameninţările militare ale SUA”.

Articolul a fost publicat la o zi după ce cele două ţări au anunţat că Putin va vizita Coreea de Nord pentru prima dată în ultimii 24 de ani, timp de două zile, începând de marţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Adica se lipesc la ce fura coreenii din vest…

  2. Practic Rusia o sa primeasca si soldati din coreea de nord. Aceeasi tara care se pregateste sa mearga peste coreea de sud.

  3. De fapt stirea reală este „China mai trimite un pachet de arme către Rusia via Coreea de Nord”!