G4Media.ro

Putin încearcă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral,…

Putin încearcă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral, cu promisiuni de a cheltui mai mult

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de a cheltui mai mult pentru infrastructură, educaţie şi sănătate, notează Reuters, preluată de Agerprea.

Putin, în vârstă de 68 de ani, şi-a anunţat aliaţii cheie, miniştrii apărării şi cel de externe, că vor fi în fruntea campaniei partidului la guvernare Rusia Unită pentru alegerile parlamentare din septembrie.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic intern al lui Putin, şi aliaţii săi au interdicţie să se prezinte la alegeri după ce au fost declaraţi „extremişti”.

Vorbind la congresul partidului său, Putin a lăudat Rusia Unită pentru „capacitatea de reînnoire şi dezvoltare constantă”.

Odată cu scăderea salariilor reale şi creşterea inflaţiei, ratingurile sale sunt la un nivel redus de mai mulţi ani, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Levada, un pollster independent. Acesta arată că doar 27% dintre ruşi au susţinut partidul în martie, în scădere de la 31% în august.

Putin i-a propus pe ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi pe şeful diplomaţiei Serghei Lavrov să conducă lista candidaţilor partidului la alegeri.

„Sunt sigur că Rusia Unită stabileşte cel mai înalt nivel în sine, pentru a-şi confirma poziţia de lider şi a obţine o victorie la alegeri”, a spus el.

Putin nu l-a numit pe Dmitri Medvedev, liderul partidului şi fost preşedinte şi prim-ministru, printre candidaţii de top. Sondajele de opinie au arătat că Medvedev are un rating de popularitate scăzut.

Andrei Kolesnikov, expert la Centrul Carnegie din Moscova, a declarat că Lavrov şi Şoigu sunt cei mai populari miniştri.

„Este suficient să-i arăţi pe cei doi tipi populaţiei şi este evident că acesta este partidul lui Putin”, a spus el.

Putin a propus extinderea unui program de împrumuturi pentru infrastructură până în 2026 şi un program de 100 miliarde de ruble (1,4 miliarde de dolari) de recuperare după pandemie.

„Bunăstarea oamenilor are cea mai mare valoare”, a spus el.

El a promis de asemenea mai multe fonduri pentru construcţia drumurilor şi a reiterat sprijinul său pentru interzicerea exporturilor anumitor tipuri de cherestea din 1 ianuarie 2022.

Putin a ajutat la înfiinţarea partidului Rusia Unită în urmă cu 20 de ani, dar nu a fost niciodată membru.

Sursa foto: cont Twitter Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

    • Nu are nevoie, Rusia are o datorie publica de doar 15–17 % din PIB, în afara de asta stau pe niște rezerve mari de valuta, cam 700 mlrd. USD. Putin a început un program amplu de modernizare a infrastructurii acum 10 ani, rușii au reușit sa renoveze aproape toate liniile ferate, mai prost stau la capitolul autostrăzi căci la ei se fura la metru nu la km. Oricum oamenii sunt nemulțumiți deoarece veniturile sunt mici încă, iar sistemul autocratic distribuie bogățiile statului doar în mana unor oligarhi apropiați Președintelui.

    • Rusia are 560 Mld USD rezerve, nu a pompat deloc acum cu covidul. Au pus mare presiune pe firme, ele duc greul. Veniturile pe capita sunt cam cat a romanilor

  1. ‘Doar 27% dintre ruși l-au susținut în martie’! Cu toate acestea putineiul mincinos va câștiga cu 70-75% .

  2. Daca am fi continuat cu PSD asa ajungem si noi. Numai promisiuni si masuri punctuale.
    Rusia are probleme financiare masive si papa din rezervele facute din exportul de petrol care sunt si ele limitate. Lumea e nemultumita de guvern dar il sustine pe Putin. Partial si ptr ca deleaga multe masuri nepopulare si lasa altii sa fie cei ce hotarasc. Vezi vaccinarea obligatorie unde primarul din Moscova a hotarat si guvernatorii din provincie.

  3. 1 rubla = 0,015 Euro ! sint plini de bani vai de mama lor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.