G4Media.ro

Putin anunță că Rusia va acorda până la 500 de milioane de…

Putin anunță că Rusia va acorda până la 500 de milioane de ruble fermierilor moldoveni pentru a cumpăra motorină cu preț redus de la Lukoil / Igor Dodon este de azi candidat oficial la președinția Moldovei

Rusia a pregătit un plan de ajutorare în valoare totală de până la 500 de milioane de ruble pentru sprijinirea întreprinderilor agricole din Republica Moldova, a anunţat preşedintele rus, Vladimir Putin, în timpul convorbirilor sale cu omologul moldovean, Igor Dodon, transmite Ria Novosti, citată de Rador.

„Agricultura republicii este nevoită să facă față inclusiv consecințelor secetei. La solicitarea d-voastră, am pregătit fondurile necesare sub forma unui ajutor umanitar în valoare totală de până la o jumătate de miliard de ruble pentru a livra combustibil diesel celor mai afectate întreprinderi agricole” – a declarat Putin în timpul convorbirilor ruso-moldovene, desfăşurate în formatul unei videoconferințe.

Şeful statului rus a adăugat că o primă tranşă de jumătate din sumă a fost deja pregătită şi că aşteaptă din partea Republicii Moldova o listă cu întreprinderile care au nevoie cel mai mult de acest sprijin.

Președintele Igor Dodon a explicat că este vorba despre ajutoare financiare pe care fermierii îi vor primi pentru a cumpăra combustibil cu preț redus de la stațiile Lukoil.

”Este vorba despre faptul că în baza înțelegerilor mele personale cu Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse, agricultorii din Moldova vor beneficia de asistență financiară în valoare de 500 mil. de ruble rusești, iar prima jumătate a acestei sume urmează să ne fie transferată în zilele apropiate.

În baza unor liste întocmite în avans, gospodăriile agricole vor beneficia de asistență financiară proporțional cu volumul recoltei pierdute. Cu acești bani ei vor putea achiziționa motorină la stațiile de alimentare Lukoil cu o reducere semnificativă de 10-12%. Acest mecanism va începe să funcționeze în cel mai scurt timp, deoarece unii fermieri încep deja semănatul culturilor de toamnă, și va dura până la 1 mai 2021”, a scris Dodon pe pagina de Facebook după o întâlnire cu Feyruz Isayev, directorul Companiei „Lukoil-Moldova”.

Context. Igor Dodon a anunțat marți că este oficial candidat pentru alegerile prezidențiale și că este ”pregătit” pentru startul campaniei electorale, care va fi dat pe 2 Octombrie. Alegerile prezidențiale din Republica Moldova urmează să aibă loc la data de 1 noiembrie 2020. Este al doilea scrutin când Președintele Republicii Moldova este ales prin vot direct de către cetățeni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Fiind vorba tot de electorat românesc în Basarabia, Putin e atent şi învaţă de la cum se descurcă Ciolacu.

  2. Ati uitat?
    Stalin si poporul rus, libertate ne-au adus.
    Acum este un alt episod:
    Putin si poporul rus, motorine ne-au adus!