G4Media.ro

Putin anunţă că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar…

sursa foto: Pexels

Putin anunţă că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa şi l-a injectat/ Vaccinul va fi pus în circulaţie de la 1 ianuarie 2021 în ciuda îngrijorărilor exprimate de experți/ NYT: Rusia reclamă victoria în cursa globală în scopuri propagandistice

Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că una din fiicele sale şi l-a injectat, potrivit Reuters, EFE şi AFP, citate de Agerpres.

‘În această dimineaţă, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat pentru prima oară în lume’, a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a guvernului său, asigurând că vaccinul rusesc este eficient, a trecut toate testele necesare şi permite obţinerea unei ‘imunităţi durabile’ la COVID-19.

‘Una dintre fiicele mele şi-a făcut acest vaccin, aşa că, din această perspectivă, a luat parte la experimente’, a declarat Putin, potrivit agenţiei de presă Interfax, adăugând că fata a făcut puţină temperatură, 38 de grade Celsius, potrivit Reuters, dar ‘asta este’.

The New York Times notează că dorința Rusiei de a obține vaccinul a stârnit deja îngrijorarea că țara se grăbește să aprobe utilizarea vaccinului în scopuri propagandistice în cursa globală pentru obținerea vaccinului, scurtând perioadele de testare.

Anunțul lui Putin, mai notează NYT, devine astfel o proclamare a victoriei în cursa globală pentru vaccin, ceea ce oficialii ruși au transmis deja în ultimele luni în ciuda faptului că lipsesc informații publie despre faza finală de testare.

Recent, oameni de ştiinţă străini şi-au exprimat preocuparea faţă de viteza dezvoltării unui astfel de vaccin, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un apel la respectarea ‘liniilor directoare şi directivelor clare’ în materie de elaborare a unui astfel de produs.

Acest vaccin va fi pus în circulaţie de la 1 ianuarie 2021, potrivit Registrului naţional al medicamentului de pe lângă Ministerul Sănătăţii din Rusia, consultat de agenţiile de presă ruse.

Rusia a asigurat în ultimele săptămâni viitoarea producţie de mii de doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus şi ‘câteva milioane’ de la începutul anului viitor.

OMS a reacţionat susţinând respectarea protocoalelor şi reglementărilor în vigoare în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19.

Rusia lucrează de mai multe luni, ca multe alte ţări din lume, la mai multe proiecte de vaccinuri împotriva COVID-19. Cel dezvoltat de centrul Gamaleia a fost realizat în colaborare cu Ministerul Apărării.

Context

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reacţionat, săptămâna trecută, cu precauţie la anunţul făcut de cercetători ruşi, potrivit căruia un vaccin anti-COVID-19 este aproape gata pentru a fi aplicat populaţiei largi şi a amintit că trebuie respectate toate fazele de testare înainte de a putea obţine autorizaţia, relatează EFE.

„Există în prezent sute de vaccinuri (împotriva COVID-19) în proces de testare şi trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, la o conferinţă de presă. Oficialul OMS a declarat că în unele ocazii „sunt raportate descoperiri care ulterior întârzie, pentru a parcurge toate fazele necesare” şi a putea fi aplicate pe scară amplă.

Ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, a anunţat la 1 august că Centrul naţional de studii epidemiologice şi microbiologice Gamalei a încheiat testele pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus ce cauzează boala COVID-19, astfel încât a început etapa de înregistrare a produsului.

Potrivit titularului Sănătăţii, medicii şi personalul sanitar vor fi primii care vor primi vaccinul şi este prevăzut ca din 10 august să fie trimis în diferite regiuni ale Rusiei, unde va fi realizată o campanie mai amplă de vaccinare începând din toamnă.

Dezvoltarea vaccinurilor necesită cel puţin trei faze de mai multe luni ca durată (în care este inoculat unor grupuri şi comunităţi tot mai ample în căutarea unor eventuale efecte secundare), un proces care poate dura câţiva ani.

OMS a anunţat că va trece cel puţin un an şi jumătate până va obţine un vaccin împotriva COVID-19, deşi progresele rapide înregistrate de ţări ca Rusia, SUA, China sau Marea Britanie au alimentat speranţa unei reduceri a acestei perioade, în contextul unei pandemii care este departe de a fi depăşită.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

41 comentarii

  1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  2. Apă chioară…

  3. Bravo lor daca au reusit! pentru asa ceva nu exista politica.Totusi am niste indoieli si asta nu ca nu as avea incredere ca e de la rusi ci pentru ca este prea heirupist anuntul

  4. Cracanel trebuie sa fie cam disperat sa vina cu așa o bomba. Ori chiar exista o agenda mondiala a miliardarilor de a strecura ceva în vaccinul ăsta care sa ne facă incapabili de răscoală?

    • @Patrick,
      „Ori chiar exista o agenda mondiala a miliardarilor de a strecura ceva în vaccinul ăsta care sa ne facă incapabili de răscoală?”
      ai uitat sa mentionezi de 5G si ca Hitler a fugit pe Luna,plus Pamantul este plat!..incapabil de rascoala te face prostia…ca inteligenta te ajuta sa diferentiezi si sa analizezi toatae rahaturile conspirationiste.

    • :)))))))))))))))))))))))))
      Da, gogule, s-a grabit sa-i vaccineze pe aia din Habarovsk si de la Minsk!

      :))))))))))))))

  5. Reteta secreta: votca + plutoniu. Niciun virus nu rezista vaccinului Pobeda!

  6. Bravo lor. Oricum in UE si-n americi nu-l cumpara nici dracu, fara minim 3 faze de testare proprie, ce se intinde pe luni si poate chiar ani.
    Eu astept sa vad cum “ii imunizeaza” pe rusi cu vaccinul lor. Bine ar fi sa li-l ofere si chinezilor.

  7. Vaccinul rusesc se administreaza sec sau șpriț

  8. Pai nu tot rusii au ajuns primii pe Luna? 🙂

  9. Vladimir Vladimirovici,
    Te roaga Bozo sa-i vinzi si lui formula, ca se apropie alegerile si are de recuperat vreo 15%, iar ”prietenul la nevoie se cunoaste!”…!

  10. vaccinul rusesc e gata acum, in august 2020 dar va fi folosit in ianuarie 2021 😀 nu cred ca trebuie sa ne mai intrebam de ce 😉 bine, daca ma gandesc bine, de fapt noi am avut primul vaccin, nu rusii, gratie oncogen si eminentului savant vergica galuscan 😀

  11. Ciudate si ilogice reactii.
    Anuntul contravine teoriei potrivit careia rusii(
    la nivel administrativ) ar fi negationisti.
    Probabil ca nici arme nucleare, tehnologie spatiala, scriitori, artisti, sportivi si orice alte valori nu au avut vreodata :)))))
    Tot ce stim despre ei sunt doar iluzii.
    Sa asteptam ziua in care romanii sau celelalte valori mondiale descopera vaccinul:)))))))))

    • @Anxi Etate,
      Te rugam sa ne scuzi pentru anxietatea provocata de mesajele noastre bascalioase la adresa idolilor tai, dar noi suntem de parere ca rusul nu se simte in largul lui decat atunci cand are mana adanc bagata in buzunarul vecinului! Asa au ”facut rost” de arma nucleara, de Lada 1200 (furata de la Fiat), de Tu-144 (furat de la producatorii lui Concorde), de ceasul Pobeda (furat de pe o locomotiva Pacific, unde tinea loc de manometru), etc…!

    • Nu ai cum sa scrii asa ceva pe platforma asta. De nu sunt anti putin, am facut si memeuri, am shareuit chestii cu navalni pe care cu greu le gasesti traduse oricum, poze cu navalni pe facebook, si vin niste nimeni anonimi precum scaraotski, sau ce drq nick are si imi zic ca sunt platit de putin si troll rusnac. Pariez ca habar nu are cine e navalni. Dar mintea lui de leftard de extrema stanga ii zice ca orice scrii acum pozitiv despre rusia sau anti anumite politici ue, gata, esti troll rusnac. Iti aduc folia de aluminiu skaraotzki ca sa o pui pe cap?

    • @Scara
      Imi place bascalia exprimata de tine!
      Si prima inventie/inovatie este tot rezultatul hotiei. Este exploatarea nevoilor celorlalti.
      Asa ti-a aparut idolul, pare-mi-se.

    • @Tulthor,
      Vezi, fara sa vrei mi-ai slavonizat numele !?
      PS. Pe nea Nelu cum il aveti inscris in catastifele GRU, „Ilici Ilieskovici”?

    • @Scara:
      Asta cu manometrul e tare de tot ! :)))))

      PS. 100 de puncte ! Saptamana asta conduci in clasament ! „))

    • @Su,
      Bunicul ne ținea pe genunchi si ne povestea cum smulgeau rușii manometrele de pe locomotivele aflate la reparat in depou, apoi și le atârnau de gât cu lanțuri si țopăiau de bucurie că au și ei „ceasuri”, cum doar la ofițerii superiori au mai văzut…
      Fireste că la plecare treceau la amenințări cu arma și puneau intrebarea care-i obseda cel mai tare:” Hazaica, denghi ? Davai!”…

  12. Iar Platon Platonovici a inventat patefonul ?!!

  13. 1. A vaccinat fiica despre care nu vorbește nici odată în public, cu un vaccin acre mai necesita luni pentru evaluarea efectelor secundare… )))
    2. Vaccin nou, care necesita testare de mai multe luni/etape dar se știe că oferă imunitate durabila )))
    3. Declarație tocmai de la Putler care a negat oficial existența Covid dar sa autoizolat ))
    4. Vaccinul încă necesita testare dar vor începe a produce mii de doze imediat și milioane de la anul ))
    Într-un cuvânt iarăși cizma rusă demonstrează slăbiciunilor statelor democrate, capitaliste și comuniste în fața genialului conducător a lumii
    Trăiască veșnic … )))

  14. Priviti cu atentie prin casele voastre si va rog sa-mi indicati un lucru, un singur lucru, made in Russia! Dupa care putem discuta despre vaccin!

  15. Hmm, păi ce ne facem acu, că Comisia Europeană a pre-contractat deja, acum două săptămâni, de la SANOFI Franța 300 de milioane doze din viitorul vaccin anti-covid pentru cetățenii UE? Prețul este estimat la 40 dolari flaconul, adică o afacere de vis de 12 miliarde dolari dintr-un foc pentru BIG PHARMA ăsta al lui Emmanuel.

    PS. The French pharmaceutical company Sanofi is developing an mRNA vaccine in partnership with Translate Bio. On June 23, they announced they were planning Phase I trials in the fall.

  16. Cum se face însă că mulți dintre cei care au criticat politica lui Putin în gestionarea pandemiei – ziariști, medici specialiști, cercetători etc. – au dispărut fără urmă, iar în mod oficial nu se știe absolut nimic despre efectele pandemiei în Rusia, dar ”pe surse” se știe că ea face ravagii acolo? ”Fălnicosul” ăsta de Putin procedează fix ca predecesorii săi comuniști, doar-doar o convinge lumea că Rusia e prima în toate! Așa au făcut și cu primul zbor uman în Cosmos, așa au făcut și cu producerea energiei electrice în centralele lor nucleare (amintiți- vă de Cernobâl, unde măsurile de siguranță erau cu totul precare )etc. Trebuie să fii un credul idiot ori prost întecăruit ca să-i crezi vreodată pe ruși!

  17. Asta sigur e vaccin din ala cu cip, care ajunge la creier.
    Sper sa le ofere doze gratuite liderilor PSD, mai ales celor cu deviatie de sept, care ii impiedica sa poarte masca si devin astfel mai vulnerabili in fata covidului.
    Ei, unde sunt anti-vaxxerii sponsorizati de la Moscova acum? Le-a tras presul de sub picioare Vladimir Vladimirovici Putin.

  18. Ce m-as strica de râs dacă germanii ar anunta peste vreo două saptamani ca vor sa achizitioneze cateva sute de mii de doze de vaccin de la ruși.

    • stai linistit ca nemtii au si ei vaccin in faza 3. si chiar daca nu aveau, nu cumparau de la rusi. de la chinezi poate, cel putin cel facut in colaborare cu canadienii.

    • Nici gaz nu au cumparat nemtii de la rusi :))

    • @Cetateanul_turmentat haha, compari vaccinul cu gazul? 😀 daca atat te duce capul .. vezi ca poate se gaseste vaccin prin pamant, sa-ti sapi o groapa in curte, langa hazna, poate gasesti ceva vaccin acolo si te imbogatesti! :)))))))))))))

  19. Cum se face însă că mulți dintre cei care au criticat politica lui Putin în gestionarea pandemiei – ziariști, medici specialiști, cercetători etc. – au dispărut fără urmă, iar în mod oficial nu se știe absolut nimic despre efectele pandemiei în Rusia, dar ”pe surse” se știe că ea face ravagii acolo? ”Fălnicosul” ăsta de Putin procedează fix ca predecesorii săi comuniști, doar-doar o convinge lumea că Rusia e prima în toate! Așa au făcut și cu primul zbor uman în Cosmos, așa au făcut și cu producerea energiei electrice în centralele lor nucleare (amintiți- vă de Cernobâl, unde măsurile de siguranță erau cu totul precare )etc. Pe de altă parte, nu ei îi susțin pe tâmpiții români care neagă existența virusului SARS-CoV 2 și maladia produsă – Covid 19, încurajându-i să se revolte împotriva măsurilor de combatere a răspândirii lor? Trebuie să fii un credul idiot ori prost întecăruit ca să-i crezi vreodată pe ruși!

  20. Mda, au dat gata vaccinul, dar de fapt nu e inca gata, abia din ianuarie 2021 o sa fie gata, dar, stai, ei au anuntat primii… si ce daca vin nemtii sau chinezii in toamna-iarna si spun ca au scos vaccinul pe piata, tot ei, rusii, vor fi fost primii care au anuntat, nu?
    Mai exista o varianta, cumva rusii aveau pregatit de multisor un esantion din acest vaccin, ca, de, poate a fost vreun rus in excursie in Wuhan anul trecut in noiembrie, dar cu asta o dau in teorii ale conspiratiei si nu prea imi sta in caracter 😀

  21. De ce nu s-a vaccinat Putin?Pentru ca e vizibil.Fiica lui nu.Pare o cacialma.Si apoi de unde stie ca e durabil?