G4Media.ro

Putin admite că forțele ruse se confruntă cu o situație „extrem de…

Sursa foto: ATTA KENARE / AFP

Putin admite că forțele ruse se confruntă cu o situație „extrem de complicată” în teritoriile ucrainene ocupate

După nouă luni de război al Rusiei în Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a recunoscut că situația în patru teritorii ocupate din estul și sudul Ucrainei este „extrem de complicată”, o remarcă rară despre provocările cu care se confruntă Moscova în zonele pe care a încercat să le anexeze ilegal, relatează CNN.

Într-o declarație înregistrată pentru a marca o sărbătoare pentru lucrătorii din domeniul securității din Rusia, publicată marți de Kremlin, Putin a remarcat „sarcinile dificile” cu care se confruntă serviciile de securitate din Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson. Rusia a revendicat controlul asupra acestor regiuni după referendumuri false în septembrie, criticate pe scară largă de Kiev și de guvernele occidentale ca fiind o încălcare a dreptului internațional.

Rusia s-a confruntat de la bun început cu piedici în aceste zone – forțele Moscovei nu dețineau controlul deplin asupra teritoriilor atunci când acestea au fost validate ca parte a Federației Ruse. La doar câteva săptămâni după ce a anexat ilegal Herson, Ucraina și-a revendicat capitala regională cu același nume, eliberând aproximativ 10.000 de kilometri pătrați de teren și mutându-și artileria furnizată de Occident în raza de acțiune a Crimeei.

Subliniind importanța protejării populației din teritoriile ocupate de Rusia, Putin a cerut serviciilor de securitate „să faceți tot ce vă stă în putere pentru a le asigura siguranța și respectarea drepturilor și libertăților”. De asemenea, el a promis că forța va fi dotată cu „echipamente și arme moderne, precum și cu personal experimentat”.

În discursul video, Putin a cerut serviciilor de securitate rusești să dea dovadă de „cea mai mare disponibilitate” și „concentrare” pentru a intensifica supravegherea „trădătorilor, spionilor și diversioniștilor”, reflectând anxietatea acestui moment pentru Kremlin nu doar în Ucraina, ci și acasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. manca-v-ar canc3rul de bolsevici

  2. Arme moderne? Personal experimentat? Putin minte cum respiră.

  3. Saracul, isi inchipuia ca il iubeste cineva pe acolo, in Ucraina. Si cum nu e asa, omoara cat poate🤦‍♀️

    • Așa a crezut cand a dat buzna.A crezut orbeste în tot ce i-au raportat nepotii de kgb-isti,care i-au păpat banii prin barurile ucrainienilor.N-a fost în stare sa verifice si el veridicitatea rapoartelor,le-a înghitit ca pelicanul.Si se mai umflă în pene.Deh,spirala coruptiei te învarte de te ameteste si cand te ridică,daca nu-ti dai seama,te tranteste de nu te vezi.

  4. Doar Hitler spre sfârșitul războiului din buncăr dirija forte și trupe imaginare, refuzând realitatea din teren…..așa și putin

  5. Ok, și când Putin admite ceva, ce înseamnă de fapt?!!

  6. Acest mos e un gunoi.