G4Media.ro

Putin a semnat un decret privind măsurile economice care vor fi luate…

Sursa foto: Twitter / President of Russia

Putin a semnat un decret privind măsurile economice care vor fi luate de autoritățile ruse, în raport cu sancțiunile impuse de statele occidentale

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret „Cu privire la aplicarea unor măsuri economice speciale în legătură cu acțiunile neprietenoase ale Statelor Unite și ale statelor străine și organizațiilor internaționale care le-au aderat”, potrivit Interfax.

Federația Rusă, pe lângă vânzarea obligatorie a 80% din câștigurile valutare de către exportatori, introduce o serie de măsuri de control valutar.

Așadar, de la 1 martie, este interzisă efectuarea de tranzacții valutare legate de furnizarea de către rezidenți în favoarea nerezidenților de valută străină în baza contractelor de împrumut, potrivit unui decret publicat pe site-ul Kremlinului.

În plus, de la aceeași dată, a fost impusă o interdicție rezidenților de a credita în valută străină în conturile (depozitele) lor deschise la bănci și alte organizații ale pieței financiare situate în afara teritoriului Federației Ruse, precum și de a efectua transferuri de bani fără a deschide un cont bancar utilizând mijloace electronice de plată, furnizate de furnizorii străini de servicii de plată.

De asemenea, societățile publice pe acțiuni (PJSC) ruse vor putea răscumpăra acțiuni (răscumpărare) nu mai devreme de mai 2022 și numai dacă prețul acțiunilor pentru trimestrul respectiv scade cu 20 la sută sau mai mult în comparație cu prețul mediu ponderat al acestor acțiuni pentru trei luni din 2021.

Până la 31 decembrie 2022, PJSC-urile din Rusia au dreptul să-și achiziționeze acțiunile plasate (cu excepția achiziției de acțiuni plasate pentru a reduce numărul lor total) dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

„Prețul mediu ponderat al acțiunilor achiziționate, determinat pentru orice trei luni începând cu 1 februarie 2022, a scăzut cu 20 la sută sau mai mult față de prețul mediu ponderat al acestor acțiuni, determinat pentru trei luni începând cu 1 ianuarie 2021”.

Valoarea indicelui bursier principal, calculată de organizatorul comerțului pentru orice trei luni începând cu 1 februarie 2022, a scăzut cu 20 la sută sau mai mult față de valoarea unui astfel de indice timp de trei luni începând cu 1 ianuarie 2021.

În plus, acțiunile achiziționate trebuie admise la tranzacționare organizată, acțiunile în sine trebuie achiziționate la tranzacționare organizată pe bază de oferte adresate unui număr nelimitat de ofertanți. De asemenea, se indică faptul că achiziția de acțiuni ar trebui efectuată de un broker în numele PJSC.

Sursa foto: Twitter / President of Russia

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. WTF? Oameni buni, haideti sa nu ne bagam in razboiul altora! Suntem bine asa cum suntem, nu avem nevoie de rachete aici…jesus. Haideti sa ne purtam cu frumos cu ei, si cu domnul Kiril. Doamne ajuta!

  • Avantajul Rușilor este că nu vor mai avea nevoie de hârtie igienica. Se pot șterge cu Ruble mult mai ieftin.

  • Trol nenorocit, voi rusii sunteti istorie, si nici nu va dati seama. Avem si noi rachete ceva mai multe decat au acum ucrainienii si ceva mai performante. Daca galben albastrii v-au facut praf cu atit de putin, atit de repede ganditi-va la ce sa va asteptati de la altii.

  • Naruto, ce viata neimplinita si trista. Sa dai din butoane dupa cum ordona altii. Vai de sufletul tau, amaratule!

  • Geniale sfaturile tale! Jur!
   Cred ca si un bot genera ceva mai original 🤣🤣

  • Bakugane, și ce i-ai mai face lui Kiril?

 2. Gata, o sa duduie economia
  Urmează cartele la pâine, zahar si ulei pe bonuri valorice.

 3. sa-si ia masurile, sa le faca sul si sa si le puna undeva. adanc.

 4. Rezolvă el, micuțul, și războiul, și economia.
  Cu oiștea-n gard.

 5. Urmeaza un boom economic in Rusia, adica economia o sa faca kboooom.

 6. Psihopatul da si mai tare in rusii lui, in mod evident il intereseaza la fel de mult de propriul popor ca si de ucrainieni sau occidentali, adica deloc.

 7. in concluzie….rusii sunt f..ked. a luat niste masuri egale cu zero. il si interesa pe rusul de rand de actiuni. ca si multe aveau ei.

 8. Printre masuri: Cui nu-i convine ceva sa bea de buna voie un ceai cu arsenic dacu cumva isi doreste sa numere cate termopane sunt de la etajul lui pan la parter

 9. gazodolarii și petrodolarii se convertesc in ruble la cursul „oficial”

 10. Uite-asa se-ntoarce roata istoriei. La cat au talharit ei pana in ’90 toate tarile din fostul bloc comunist, acum sa stea si el la coada la gheare de pui si sa manance cu ratia si sa vada occidentul din poze. Sa fraternizeze cu Coreea de Nord si sa devina sclavetele Chinei. Si-a dat singur cu ciocanu-n dinti.

 11. Tezaurul inapoi, hoțule!

 12. Și ce fericire pe ruși! Salariul de 200 de dolari în urmă cu un an, 100 acum, 20 peste o lună.

 13. Vai de steaua voastră .Voi rideti de alții ? La noi cam cum e ? Nu industrie ,nu export ,nu agricultura , nu nimic .Ei macar au noi suntem sclavii Europei și așa vom rămîne .Ei macar sunt mindrii că sunt liberi da ? Nu mai rideti sclavilor .Rog publicarea articolului .

  • Ciuhodare sclav oi fi tu, eu nu ma simt, muncesc sunt liber, fericit si dacă piticul o ia în bot voi fi si mai fericit. Mult.

 14. Vasăzică pentru tezaur, urăsc romanii pe ruși?