G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Biserica Ortodoxă Română nu poate recomanda nimănui…

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Biserica Ortodoxă Română nu poate recomanda nimănui validitatea unui parteneriat civil. Parteneriatul civil exclude binecuvântarea lui Dumnezeu din taina căsătoriei

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că „Biserica Ortodoxă Română nu poate recomanda nimănui validitatea unui parteneriat civil… Parteneriatul civil între persoane heterosexuale nu îşi are nici o raţiune de existenţă pentru că există instituţia numită căsătorie”, potrivit Basilica.ro. Declaraţiile purtătorului de cuvânt vin pe fondul apariţiei unui proiect de lege elaborat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și obținut de G4Media.ro  privind instituirea uniunii consensuale.

În ceea ce priveşte parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, purtătorul de cuvând a spus că „România nu are asa e ceva în legislaţie şi nici nu pot eu aproxima dacă va avea sau nu”, potrivit Basilica.ro.

Vasile Bănescu a vorbit şi despre referendumul iniţiat de Coaliţia pentru Familie pentru modificarea în Constituţie a definiţiei căsătoriei.

Vasile Bănescu a spus că nu trebuie asociată identitatea Coaliției pentru Familie cu cea a Bisericii Ortodoxe Române sau cu a oricărui alt cult religios, dar a adăgat că BOR sprijină iniţiativa de definire a căsătoriei. Necesitatea susținerii normalității rezultă din faptul că „în foarte multe țări unde nu s-a luat atitudine în legătură cu definirea foarte clară a căsătoriei, acolo unde această definire nu a fost foarte bine lămurită, s-a ajuns la legalizarea căsătoriilor homosexuale”, a mai declarat Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, citat de Basilica.ro.

Bănescu a mai spus că Biserica sprijină „familia naturală, și nu «tradițională», așa cum este ea numită, pentru că familia tradițională, străveche, nu mai există. Există însă familia naturală, formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, sau cea monoparentală, sau cea formată prin adopţie”.

Reamintim că, potrivit proiectului CNCD, persoanele de același sex sau de sex diferit își pot organiza viața de familie sub forma uniunii consensuale, care se înregistrează la starea civilă, iar partenerii sunt asimilați soților în ce privește drepturile civile, de întreținere, moștenire, asigurări, dar nu au drept de adopție.

Foto: Vasile Bănescu (sursa: Basilica.ro)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Corect, deși se face cu mult prea multă vâlvă într-o chestiune normală, ceea ce mă face suspicios privind obiectivele referendumului. Oricum, definirea căsătoriei nu mi se pare cea mai stringentă problemă a societății românești actuale.

 2. Încă o dovadă că omenirea se află în derivă.

 3. Dumnezeu nu există. Încetați să mai fiți copii și scoateți capul din nisip.

 4. Adi, te pomenești că te-ai creat singur și că ești autorul Legilor Creației!?

 5. Foarte interesanta si echilibrata pozitia BOR fata de aceasta initiativa. Ramane de vazut ce înseamna pentru BOR Natura si naturalul si cât de bine sau de rau este pentru om sau pentru umanitate în general sa se lase în mâna Naturii sau a naturalului.

 6. Sunt de acord, este bine ca BOR si-a exprimat pozitiat civilizat si echilibrat pozitia fata de acest subiect. Numai ca se face prea multa valva pe o tema care, cred eu, era deja destul de clar exprimata in constitutie.
  As vrea sa vad ca BOR-ul se delimiteaza( sau mai bine zis) intervine si pedepseste pe preotii care, in biserica, in timpul predicii indeamna enoriasii sa sustina cloaca PSD ALDE. Biserica, oricum, nu trebuie sa se implice in politica dar, in situatia actuala, trebuie sa stea deoparte daca nu vrea sa se compromita. Impresia pe care o lasa este ca, de fapt, BOR-ul este cel care indeamna preotii sa se implice……altfel nu-mi pot explica cum patriarhul Daniel
  a putut sa declare despre o lichea care distruge Romania ” vrednic este”
  Cum vede BOR-ul implicarea ipocrita si obraznica in problema familiei traditionale a lui Dragnea ca si-a lasat sotia si are amanta de varsta fiicei lui( chiar daca o va lua de sotie tot pedofil ramane) sau Tariceanu este la a cincea nevasta.
  Sf. Ioan Botezatorul si toti sfintii bisericii au condamnat public,cu pretul vietii sau libertatii, depravarea conducatorilor carora le-au fost contemporani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.