G4Media.ro

Purtătoare de cuvânt a Beijingului, ironizată pentru un tweet despre Taiwan

Purtătoare de cuvânt a Beijingului, ironizată pentru un tweet despre Taiwan

O purtătoare de cuvânt a diplomației chineze a devenit ținta ironiilor pe internet pentru un tweet în care a justificat apartenența Taiwanului la China prin numărul de restaurante chinezești de pe insulă, potrivit Le Figaro.

„Baidu Maps (una dintre cele mai importante aplicații de hărți din China, n.r.) arată că există 38 de restaurante în Taipei (care oferă preparate din provincia chineză Shandong) și 67 de restaurante de tăiței (din provincia Shanxi)”, a scris duminică Hua Chunying pe Twitter, o rețea de socializare blocată în China. „Papilele gustative nu mint. #Taiwan a făcut întotdeauna parte din China. Copilul pierdut de mult timp se va întoarce în cele din urmă acasă”, a scris în limba engleză purtătoarea de cuvânt.

Utilizatorii de internet râd în hohote

China consideră Taiwanul, o insulă cu o populație de aproximativ 23 de milioane de locuitori, ca fiind una dintre provinciile sale, pe care nu a reușit încă să o reunească cu restul teritoriului său de la sfârșitul războiului civil chinez (1949). Argumentul folosit de Hua Chunying pentru a afirma suveranitatea Chinei asupra Taiwanului a provocat hohote de râs din partea multor internauți străini. „Există peste 100 de restaurante de ramen (tăiței) în Taipei, așa că Taiwanul este cu siguranță parte a Japoniei”, a ironizat un utilizator de Twitter. „Google Maps arată că în Beijing există 17 McDonald’s, 18 KFC, 19 Burger King și 19 Starbucks. Papilele gustative nu mint. China a făcut întotdeauna parte din America”, a scris ironic un altul, folosind aceeași formulare ca Hua Chunying.

Hua Chunying, cunoscută pentru remarcile sale uneori acerbe și nu întotdeauna diplomatice, este foarte activă pe Twitter. Ca și ea, mulți diplomați chinezi au folosit rețeaua de socializare în ultimii ani pentru a apăra, uneori cu vehemență și în mod controversat, poziția guvernului lor. Una dintre figurile acestei generații de diplomați deschiși este Zhao Lijian, un alt purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe. La începutul pandemiei, Zhao Lijian a stârnit proteste după ce a sugerat că atleții militari americani ar fi putut aduce Covid-19 în China în timpul unui eveniment sportiv.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. mai nasol e ca sunt cateva zeci de restaurante chinezesti in romania… daca papilele nu mint, romania e china, nu? dar ce ne facem cu restaurantele italienesti din romania?

  2. O sa se mute productia Taiwanului integral in vest si pe urma se cuminteste toata lumea.