G4Media.ro

Punctele gastronomice locale: maxim 15 persoane pot servi masa simultan

sursa foto: Pexels

Punctele gastronomice locale: maxim 15 persoane pot servi masa simultan

Punctul gastronomic local (PGL) este o unitate de valorificare a producției primare locale, situată într-o localitate rurală, unde se prepară și se servesc produse alimentare, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 15 persoane simultan, transmite publicația Lanțul Alimentar.

Produsele alimentare din oferta punctului gastronomic local se prepară din materii prime disponibile pe plan local, provenite în principal din producția primară de la nivelul exploatației proprii, de la producători, pescari, vânători, culegători și colectori de produse forestiere nelemnoase.

Și mănăstirile pot înființa PGL. Acestea pot funcționa în incintele existente în locuințe particulare, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, adăposturi pescărești, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexuri de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor și fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, precum și în alte construcții și amenajări dintr-o localitate rurală, unde se desfășoară una sau mai multe activități conexe cu producția primară de produse agricole, pescuitul, vânătoarea, recoltarea sau colectarea produselor forestiere nelemnoase.

Înregistrarea sanitară veterinară este obligatorie.

Punctul gastronomic local poate fi înființat de către persoane fizice și persoane juridice, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind înregistrarea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a acestui tip de unitate, la direcția sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor de pe raza județului unde acesta își desfășoară activitatea.

Înregistrarea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a punctului gastronomic local de către persoanele fizice se realizează în baza atestatului de producător, însoțit de copia carnetului de comercializare, a carnetului de membru vânător vizat pe anul în curs, a permisului de pescuit comercial vizat pe anul în curs sau a autorizației de recoltare a produselor forestiere nelemnoase, eliberată de autoritățile competente, după caz, în conformitate cu prevederile legislației specifice în vigoare.

Înregistrarea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a punctului gastronomic local de către persoanele juridice se realizează în baza certificatului constatator de înregistrare emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului, având coduri CAEN care dovedesc că acestea desfășoară una sau mai multe activități de producție agricolă, pescuit sau vânat, de colectare a produselor forestiere nelemnoase, în conformitate cu prevederile legislației specifice în vigoare.

Citește tot articolul pe LantulAlimentar.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează