G4Media.ro

Publicație rusească: În SUA a fost elaborată o strategie de descurajare a…

Publicație rusească: În SUA a fost elaborată o strategie de descurajare a Rusiei în Marea Neagră

RNS (Rambler News Service, Rusia), 7 octombrie 2019 – În SUA a fost elaborată o strategie de descurajare a Rusiei în Marea Neagră. În strategia, publicată pe site-ul centrului guvernamental american RAND Corporation (nr. de fapt este vorba despre un ONG finanțat cu resurse guvernamentale) sunt menţionate patru direcţii principale de activitate, scrie publicația rusească Rambler News Service.

„Desfăşurarea sistemelor avansate de apărare aeriană şi de coastă în România și Bulgaria pentru contracararea amenințărilor rusești de rachete ofensive, extinderea manevrelor NATO și sprijinirea Ucrainei și a Georgiei în dezvoltarea capacităților lor de apărare națională pot consolida descurajarea regională – se afirmă la unul din puncte.

Alte trei puncte se referă la combaterea eficientă prin operațiuni informaţionale, participarea UE și a Occidentului la chestiuni non-militare, inclusiv reluarea negocierilor de pace și sprijinirea proiectelor economice, precum și parteneriate bilaterale speciale privind prioritățile reciproce între țări.

Menţionăm că, la 23 septembrie, comandantul trupelor terestre ale SUA în Europa, general Ben Hodges, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei ucrainene „Segodnya” că Rusia încearcă să creeze o nouă „cortină de fier” în Marea Neagră.

Sursa: RNS/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Fireste…Iar daca Cracanel continua sa se agate cu orice pret de bara de la tobogan, foarte probabil va fi elaborată o strategie de descurajare a Rusiei in toate marile si oceanele…

  2. Foarte bine a făcut.

  3. Rambler vine de la verbul „to ramble” = to talk or write in an aimless, erratic, and often long-winded fashion.

  4. Russia știe doar de frică. Russia trebuie izolată economic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.