G4Media.ro

DOCUMENT PSD îi solicită premierului Ludovic Orban să ceară încuviințarea Parlamentului pentru…

DOCUMENT PSD îi solicită premierului Ludovic Orban să ceară încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu (Camera Deputaților) și Robert Cazanciu (interimar la Senat), i-a tranmis miercuri premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi solicită să ceară încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe între teritoriul României.

Scrisoarea integrală transmisă șefului guvernului:

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Având în vedere adresa nr. 5/3207 din 16.06.2020 prin care ne transmiteți, spre informare, Hotărârea Guvernului nr. 476 / 16.06.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de la COVID-19, și

În conformitate cu prevederile art. 4, alin. (4) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei din COVID-19,

Vă solicităm completarea procedurilor de aplicare a art. 4 din actul normativ precizat prin transmiterea către Parlament a solicitării de încuviințare a măsurii de prelungire a stării de alertă, pe baza anlizei factorilor de risc, document prevăzut la art. 3 din Legea nr. 55/2020.

Solicitarea lui Ciolacu și Cazanciuc vine după ce Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis anterior că nu va fi dat, deocamdată, un vot pe hotărârea Guvernului cu privire la prelungirea stării de alertă, conducerea Legislativului decizând, în schimb, să trimită o scrisoare premierului Ludovic Orban în care să îi atragă atenţia că această hotărâre trebuie votată de Parlament, iar prelungirea stării de alertă trebuie încuviinţată de parlamentari şi nu doar să fie transmisă spre informare.

Parlamentarii îi cer, de asemenea, premierului „să mai citească o dată legea”.

Guvernul a trimis marţi, la Parlament, hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă. În adresă, Guvernul scrie că aceasta a fost transmisă pentru „informare”.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Citește integral: Cum a dat Guvernul șah Parlamentului cu prelungirea stării de alertă: PSD nu mai poate face modificările pe care le anunțase

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Sansele zbuCiumatului psd – o mlastina morala – de a se schimba in bine sunt mai mici decat sansele lui Trump sa se vopseasca brunet. Cu stigmatul delincventei pe chip, cu pecetea isnorantei pe figura, cu trecutul plin de mafiotlacuri, cu prezentul plin de matrapazalacuri, smecherlacuri, cardaslacuri, cloaca psd, ca orice grupare perimata, ostila statului de drept si securitatii cetatenilor, genreaza zi si noapte doar fanariotism si controverse inutile. Populistul Sociopat-Dement a pierdut orice reper cu bunul-smt, cu omenia, cu Dumnezeu. Cocina complotista de porci escroci! Ce mai Contagiune tentaculara! Si ce partid? Mult mai rau decat Covi!

 2. Prelungirea , nu necesita aprobarea parlamentului atita timp cit nu se schimba texul prelungirii ce este deja aprobat.

 3. Va să zică, la ora actuală, Parlamentul PSD nu mai poate decât ori să voteze favorabil prelungirea stării de alertă (ca atare!) ori să o respingă. Dar Parlamentul PSD nu mai poate să o şi modifice. Deci, odată căzut în rahat pe mâna Sa, Parlamentul PSD cere Guvernului PNL să ceară Parlamentului PSD să şi-o mai frece. Că, dacă nu-i cere să şi-o mai frece, NU va vota prelungirea stării de alertă.

  Dar PSD nu va risca joaca cu focul de a respinge prelungirea stării de alertă, aşa încât PSD va rămâne în analele Parlamentului cu iniţiativa de a-şi mai şi stoarce ciorapii, după ce că şi i-a scăpat singur în supă.

  Asta, după ce fostul FSN şi-a propus să-şi schimbe numele în Partidul Naţional Socialist. Aduceţi-vă amine, că aşa au încercat ciumeţii ăştia care ne guvernează de 30 de ani! Cel care i-a alertat atunci, că dau cu mucii în fasole, a fost Moş Ilici Iliescu – Satana bolşevică de care tractoristul Ciolacu vrea acum să se lepede!

  Straşnic, Tractorist Ciolanule!
  Profesional, Furăcios Ciordache!
  La Autobază, Jurist Şerbane!
  În frigider, Olguţo!
  Înghite-ţi sârma, Gaby!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.