G4Media.ro

PSD îi cere premierului Florin Cîţu să se retragă din Guvern până…

PSD îi cere premierului Florin Cîţu să se retragă din Guvern până la Congresul PNL

PSD îi solicită premierului Florin Cîţu să facă un pas în spate şi să-şi delege atribuţiile de premier, conform legislaţiei în vigoare, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie. Partidul aflat în opoziție crede că astfel guvernarea ar sta departe de „scandalul uriaș” generat de lupta pentru putere din PNL, iar premierul nu ar mai folosi fonduri publice pentru campania sa.

 • „Delegarea atribuţiilor de premier către un alt membru al guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut de alţi premieri ai României. Nu credem că preşedintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare”, mai transmite partidul, într-un comunicat de presă., citat de News.ro.
 • „PSD consideră că aceasta este o soluţie care ţine departe guvernarea de scandalul uriaş generat de lupta pentru putere din PNL. Scandalul „Cîţugate”, în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, precum şi pelerinajul la Palatul Victoria al primarilor PNL pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului pentru şefia partidului constituie dovezi temeinice că premierul Cîţu nu mai are capacitatea de a-şi exercita atribuţiile în mod obiectiv, afectând astfel în mod deosebit de grav interesele comunităţilor locale tăiate de pe lista rectificării bugetare”, conform sursei citate.

Social-democraţii îi solicită, de asemenea, preşedintelui Klaus Iohannis „să îşi întrerupă îndelungata vacanţă pentru a-l convinge pe premier să accepte această măsură care reprezintă o barieră de protecţie a guvernării României faţă de interferenţele toxice produse de scandalul politic din PNL”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Moral și logic, așa ar trebui pentru un concurs echitabil!

  • Dacă făcea PSD potlogariile astea, era plin de manifestanți sorossiti pe trotineta însemnată cu # rezist

  • Marș mă pesedistule!!! Cand pedala Veo pe bicla pe centura Bacaului nu era prim ministresa??? Nu va e rușine!!!! Ce are sula cu prefectura ???

 2. Si eu care credeam ca PSD cere ca Ministrul Bode sa se retraga pentru ce s-a intamplat astazi in fatza DNA, pentru neimplicarea jandarmilor in acel circ !!! Bode=PSD!!!

 3. Ciumapsd nu are membrii specializați precum Câtu.eium psd

 4. Normal ar fi să se retragă toți hoți de la conducerea țări și din șparlament după lovitura de stat din 89 și dacă ar fi o justiție cinstită atunci toții ar trebui condamnați la muncă silnică pe viață și confiscarea averilor până la al 10-lea ne-am atunci țara ar reveni la normal

 5. neinteresant.
  un partid din opozitie cere. dar nu i se dă.
  altfel, Romania nu e cea descrisă de media, aşa cum şi bănuiam.
  există multe „insule” cu oameni educați, binevoitori, zâmbitori in ciuda dificultăților. care nu se plâng şi datorită lor țara pare vie, neanesteziată de lene, de delasarea unei părti a functionărimii sau chiar a unor meseriaşi.
  nu e nici paradisul vesel, închipuit de domnul premier, sobrul, omu’ în negru, trist „4 ever”.
  e vacanță. frumoasă pentru unii cu posibilități. copiii nevoiaşilor, mai ales cei de la țară, visează la o tabară la mare, la munte. intr-un sat am întrebat direct pe săteni. copiii lor? la micile „treburi”, bat mingea, desene animate, unii citesc!
  au auzit ca e frumoasa marea si unii au vazut-o televizor. numai băiatul primarului a fost pe o plajă adevărată.

 6. In p.s.d,de când sunt in opozitie a apărut cinstea și corectitudinea.

 7. Se cred vicleni la PSD: un guvern condus de cineva cu atribuții delegate nu poate lua nici o măsură importantă, e practic paralizat.
  Soluția corectă este că DNA să analizeze acuzele care s-au adus unor funcționari guvernamentali.

  • Se pare că PSD a uitat care e soluția corectă, nici la moțiune de cenzură nu s-a gândit.
   Probabil Câțu e doar un om de paie, o țintă falsă.