G4Media.ro

PSD a respins propunerea Pro România privind încetarea de drept a stării…

PSD a respins propunerea Pro România privind încetarea de drept a stării de alertă

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, unde PSD are majoritatea, au respins, în şedinţa de joi, propunerea Pro România privind încetarea de drept a stării de alertă.

Pro România a solicitat, miercuri, încetarea de drept a stării de alertă şi a propus un proiect de hotărâre în acest sens.

„Grupul Pro România a propus pentru şedinţa de mâine (joi – n.r.) a Parlamentului adoptarea unei hotărâri care să constate încetarea de drept a stării de alertă. Urmează ca Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să dispună! Noi suntem Pro România – şi ţinem doar cu Romania!”, a scris liderul formaţiunii, Victor Ponta, pe Facebook.

Proiectul de hotărâre privind încetarea stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, iniţiat de Pro România prevede: „Art. 1 – Ia act de încetarea stării de alertă, astfel cum a fost instituită şi încuviinţată, potrivit dispoziţiilor legale, pe întreg teritoriul României; Art. 2 – Constată încetarea de drept a tuturor măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor epidemiei COVID-19; Art. 3 – Solicită Guvernului să prezinte Parlamentului, în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotărâri în Monitorul Oficial, un raport complet privind epidemia de COVID-19 pe teritoriul României, măsurile de prevenire şi combatere a efectelor epidemiei, efectele produse de măsurile aplicate, precum şi măsurile economico-sociale asociate stării de alertă şi efectelor epidemiei”.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut public în mai multe rânduri că partidul pe care îl conduce nu va accepta prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile. O scăpare din legea cadru privind instituirea stării de alertă i-a permis însă premierului Ludovic Orban să prelungească această măsură, cu 30 de zile și pe întreg teritoriul României, fără a mai cere încuviințarea Parlamentului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și – Reacție rapidă: De ce s-a repezit Ciolacu să anunțe moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. psd are blatul cu pnl, nu poate acum ciolacu sa-l tradeze pe iohannis in favoarea lui ponta

  2. Ce sa faca Vasilica Ciolaccila? Marele looser, cu prestatie jalnica – o primitiva capetenie de ticalosi puscariabili – a esuat pe stancile incompetentei. Iar Prostul cel Mare = Poanta rea a vrut sa faca pontu. Pe acest burduf de pipi il mai poate ajuta doar un examen psihanalitic. l

  3. Numai un cretin perfect poate gandi ca printr-o hotarare a Parlamentului poate sa inceteze o stare de fapt ce a determinat formalizarea ei printr-o Hotarare de guvern ! :)))))

    PS. g4media sa nu ne mai sclifosim ca nu se dau nume ; acest cretin perfect este Victor Viorel Ponta !

  4. Numai un cretin poate gandi ca printr-o hotarare a Parlamentului poate sa inceteze o stare de fapt ce a determinat formalizarea ei printr-o Hotarare de guvern ! :))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.