G4Media.ro

Proteste ample în Hong Kong împotriva legii extrădării. Manifestanții susțin că legea…

Proteste ample în Hong Kong împotriva legii extrădării. Manifestanții susțin că legea va permite Chinei să-și vâneze adversarii politici

Sute de mii de oameni au protestat duminică pe străzile din Hong Kong împotriva noii legi de extrădare. Manifestanții susțin că modificările aduse legii vor permite Chinei să își urmărească adversarii politici care se refugiază în Hong Kong, anunță The Guardian.

Poliția a închis stațiile de metrou și a direcționat manifestanții pe străduțe secundare, fapt care a atras criticile protestatarilor. Aceștia au acuzat polițiștii că încearcă să descurajeze astfel manifestația.

Protestatarii susțin că noul proiect de lege ar ”legitima răpirea” din Hong Kong a oponenților regimului chinez. Dacă va trece, noua lege va permite autorităților din Hong Kong să extrădeze persoane inclusiv în jurisdicțiile cu care regiunea autonomă nu are acorduri de extrădare, cum ar fi China.

Proteste similare au avut loc în mai multe state, unul dintre cele mai ample fiind organizat în Melbourne, Australia, unde câteva mii de oameni au scandat împotriva schimbării legii extrădării din Hong Kong.

Hong Kong este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Chinei și este adesea refugiul pe care îl aleg oponenții regimului comunist chinez. Regiunea a cunoscut o dezvoltare amplă mai ales datorită perioadei în care s-a aflat sub influența Marii Britanii.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Critici ai puterii chineze dispar subit din multe locuri din lumea asta de cel putin 10 ani, din cate stiu eu. Evenimentele nu prea sunt acoperite de mass-media, dar din cand in cand mai apare cate o mentiune.
    Asa ca legea asta noua n-ar schimba prea multe. Doar ar oficializa deja o practica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.