G4Media.ro

Protest al organizaţiilor de mediu la Berlin privind ameninţarea care vizează Antarctica

Sursa foto: Pixabay

Protest al organizaţiilor de mediu la Berlin privind ameninţarea care vizează Antarctica

Un grup de organizaţii de mediu germane au organizat vineri un miting la Berlin pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la ameninţarea tot mai mare la adresa Antarcticii, unde încălzirea globală provoacă topirea banchizei, relatează sâmbătă dpa, preluată de Agerpres.

German Environmental Aid (DUH), Antarctic and Southern Ocean Coalition (ASOC) şi alte organizaţii de mediu au construit o sculptură de gheaţă în formă de pinguin care se topeşte, cu o înălţime de un metru şi jumătate, la Poarta Brandenburg.

Sculptura simbolizează presiunea asupra vieţii sălbatice din regiune, conform organizaţiilor.

Circa 800 de persoane s-au alăturat, multe purtând pancarte cu mesaje, a afirmat un purtător de cuvânt.

Ele au cerut măsuri pentru protejarea zonelor marine şi a vieţii sălbatice din Antarctica, în cadrul unui miting programat să coincidă cu Conferinţa privind Antarctica care se desfăşoară la Berlin până pe 2 iunie şi cu reuniunea miniştrilor Mediului, Climei şi Energiei din G7.

Pe măsură ce calotele glaciare se topesc, există o ameninţare tot mai mare pentru natură şi umanitate. Pentru a contracara aceste efecte nocive ale schimbărilor climatice, organizaţiile de mediu cer crearea unei reţele de zone marine protejate.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Niste penibili. Sa protesteze la moscova deoarece toate bombele si rachetele din rusia si ua polueaza maxim. Sa nu vb despre proiectilele cu uraniu imbogatit sau fosfor.

    • Rusia nu poate rezolva nici problema alcoolismului, care ucide 3 din 10 bărbați ruși pe an.

  2. Am identificat .motivelor insomniilor_ mele ( pe dracu.’, dorm ca orice om cu conștiința curată, pentru ca e nefolosită): că se duce dracu’ Antarctica într-un milion de ani! Get a job, losers!