G4Media.ro

Protecția Consumatorului, control pe Transfăgărășan: jumătate de tonă de produse alimentare retrase…

Protecția Consumatorului, control pe Transfăgărășan: jumătate de tonă de produse alimentare retrase de la vânzare, cântare neomologate, probleme la cazare

Echipe mixte ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Brașov , Alba și Sibiu, au desfășurat ieri acțiuni de control în zona Transfăgărășan – Bâlea Lac, la unitățile de cazare din zonă și la tarabele care vând produse alimentare. În urma controalelor, comisarii ANPC au aplicat nouă amenzi contravenționale, în valoare de 49.000 lei și două avertismente, oprind definitiv de la comercializare și retrăgând din circuitul consumului uman peste jumătate de tonă de produse alimentare, în valoare de aproximativ 21.000 de lei. În plus, mai mulți operatori economici se află în continuare în verificări, anunță ANCP într-un comunicat de presă.

Cele mai importante abateri constatate se referă la vânzarea produselor alimentate cu dată de expirare depășită, cântare neomologate, nerespectarea normelor legate de vânzarea produselor alimentare, expunerea la vânzare a produselor alimentare la temperaturi de peste 30 O C, fapt care aduce produsele în cauză într-o stare total improprie consumului, prepararea unor produse alimentare în condiții improprii, comercializarea cărnii de vânat fără documente de proveniență și condiții neconforme de primire turistică și servicii de cazare deficitare.

Instituția de control anunță că va continua astfel de acțiuni în zilele următoare, în mai multe locații turistice din țară.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Foarte bine, dar au niste preturi JAPCĂ, și culmea oamenilor nici nu le pasă de banii lor.
  Controale peste tot , nu numai aici, in București-Targ Tradițional Agronomie – la fel preturi JAPCĂ marfă și calitate îndoielnică.

  • Crede-mă că românilor nu le pasa de banii lor nu numai când merg la munte , ci peste tot . Sunt niste comozi și indiferenți și apoi se plâng că au bani putini și salarii mici.

  • Cazarea la Bâlea Lac,mizerabila,camere si grupuri sanitare murdare, nerenovate dar foarte scump,la fel și în restaurant,vechi,scump,servire proasta,mâncare imposibil de servit.
   Zona ff murdara,tarabele cu alimente murdare,produsele alimentare scumpe și de calitate îndoielnică.

 2. Asta e Romania , din pacate .

 3. Noroc ca palinca si afinata a fost OK.

 4. Crede-mă că românilor nu le pasa de banii lor nu numai când merg la munte , ci peste tot . Sunt niste comozi și indiferenți și apoi se plâng că au bani putini și salarii mici.

 5. @ Ion
  Exagerezi, nu le pasă pentru că-i câștigă ușor mai ales cei tineri, eu am doi vecini familie până în 35 de ani, amândoi corporatiști.Castiga super bine dar și cheltuiesc foarte mult pe haine și mâncare.Nu au copii ,merg in fiecare weekend să mănânce sănătos la terasă în City Break in Austria, Olanda.
  El mi-a și spus că soția nu se complică sa-i gătească acasă, comandă mâncare că e mai simplu.

  • Ăștia tinerii nu știu să aprecieze banii . Vor vedea mai târziu. Au fost crescuți în landou și de aia sunt așa . Când nu ai nicio grija chiar daca ai ajuns la 22 de ani sau mai mult , e pentru că ești ținut în puf de părinții care nu vor sa îți mai dea drumu. Iar ei tinerii sunt foarte mulțumiți de acest lucru pentru că le rămân toți banii să-i dea pe tâmpenii fara sa se gândească că sunt facturi de platit și sly cheltuieli necesare pentru a tine o casa. Ce sa faci ? Cum îi crești, așa îi ai….

 6. Eu sunt consternat de faptul că acele produse alimentare stau expuse la toate noxele mașinilor ce trec pe acolo, dar oamenii nu au nicio problemă. Ok, și mie îmi plac toate carnariile alea, dar nu în orice condiții. Aaaa, și faptul că nu stau la frigider, nu panichează cumpărătorul.

 7. Sa meargă si pe valea oltului acolo sant restaurante deplorabile mizerie cît cuprinde servire foarte greoaie de niste copii îmbrăcați jalnic si cu tupeu si aici ma refer la restaurantul valea oltului

 8. Să iasă banu cu minim investiție , restu nu contează pt așa zișii impresari români de aici servicii si totul de calitate îndoielnică, pe litoral e lema asta de minim investit

 9. Oameni buni este o zicala:nu este prost cel ce cere,ci cel ce dă.Asa că dacă voi nu va înfigeți ca disparați să cumpărați (apoi sa aruncați),ei s-ar întoarce acasă sau ar lăsa o mai moale cu prețul.Cine te pune apoi sa cumperi la 30 de grade,cărnuri, șuncă,băuturi naturale.Apropo de cazare, n-ar avea clienți dacă ați cere minimul necesar.