G4Media.ro

Propunerea de 2,1% din PIB pentru Educație în 2023 nu are nicio…

Foto: Pixabay.com

Propunerea de 2,1% din PIB pentru Educație în 2023 nu are nicio legătură cu prioritățile programului România Educată, spune Alianța organizațiilor studențești, care amenință cu proteste „față de nepăsarea clasei politice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță că, dacă proiectul de Lege a Bugetului de Stat pe 2023 va fi trimis în Parlament în varianta ce prevede o alocare de 2,1% pentru educație, va “demara de îndată proteste față de nepăsarea clasei politice față de educația din România și față de propriile promisiuni”. Într-un comunicat emis miercuri, ANOSR se declară “siderată” de proiectul de buget, subliniind că alocarea de 2,1%, “cel mai scăzut nivel de finanțare din istoria recentă”.

Potrivit organizației, acest procent “nu face decât să marcheze dezinteresul autorităților publice față de sectorul educației”, deși acesta e declarat prioritar de către toate guvernele

ANOSR notează: “Cu o modificare pozitivă de 7% față de anul 2022, în valoare netă de aproximativ 2 miliarde de lei, de la 30 de miliarde la 32 de miliarde de lei, și în contextul unei rate a inflației de 15,3% în noiembrie 2022, Guvernul României își asumă public scăderea masivă în termeni reali a bugetului acordat domeniului Educație, într-un deplin contrast cu tot ceea ce a promis public în ultimul an. “

Alianța cere intervenția președintelui Klaus Iohannis și a premierului Nicolae Ciucă “pentru corectarea acestui proiect absurd”.

Reacția vine după ce Ministerul Finanțelor a publicat în dezbatere publică proectul de Lege petru bugetul de stat 2023 care prevede o alocare de 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Romania educata a lui Iohannis, se face prin sisteme HIMARS, Patriot. Ca si proba practica, se va exersa cu Stinger si Javelin iar sefii de promotie vor fi ridicati la gradul de F-16.

  2. România educată face un viraj periculos spre … România înarmată: 2,5% pentru apărare și 2,1% pentru educație. Nu o să vezi un ministru al educației dându-și demisia, ba chiar acești miniștrii spun că nu au ce face cu alocarea, conform legii și a pactului politic, a 6% din PIB pentru educație !