G4Media.ro

Proprietarii care nu pot exploata terenurile forestiere pe care le dețin în…

Proprietarii care nu pot exploata terenurile forestiere pe care le dețin în ariile strict protejate vor primi compensații începând din acest an, anunță ministrul Mediului

Proprietarii care deţin terenuri forestiere în arii strict protejate şi nu le pot exploata având în vedere statutul acestora vor primi compensaţii din partea statului începând din acest an, a anunţat luni, la Sfântu Gheorghe, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Acesta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este „obligatoriu” ca statul să plătească compensaţii, dacă introduce restricţii.

„Odată cu venirea mea la minister, am regândit priorităţile ministerului în ceea ce priveşte finanţarea unor activităţi. Un domeniu care a fost neglijat ani la rând a fost domeniul compensaţiilor care se plătesc proprietarilor terenurilor forestiere care îşi au terenurile, pădurile în arii strict protejate, acolo unde ei nu îşi pot desfăşura activităţi de exploatare. Aceste compensaţii nu au fost plătite de câţiva ani. Am decis ca, în ordinea vechimii acestora, în anul 2021 sa plătim toate aceste datorii, pentru că protecţia mediului costă. În cazul în care statul introduce restricţii în diverse domenii este absolut normal, este chiar şi obligatoriu să plătească la timp compensaţii”, a declarat ministrul Mediului.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Le da bani caș, actiuni sau teren in alta parte? Terenurile bune oricum au fost revendicate de smekeri

  2. Mi se pare corect, ei fura lemnul oricum și ii mai și plătim ca nu îl exploatează legal.
    Bravo udemereul lui peste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.