G4Media.ro

Proprietarii americani ai lui Manchester United iau în considerare vânzarea clubului de…

Photo by PAUL ELLIS / AFP

Proprietarii americani ai lui Manchester United iau în considerare vânzarea clubului de fotbal/ Familia Glazer: „Vom evalua toate opțiunile”

Proprietarii lui Manchester United, familia Glazer, au declarat că iau în considerare vânzarea clubului în timp ce „explorează alternative strategice”, transmite BBC.

Americanii au cumpărat echipa de pe Old Trafford pentru 790 de milioane de lire sterline (1,34 miliarde de dolari) în 2005.

Această decizie vine după ani de proteste din partea fanilor împotriva lor.

Într-o declarație a clubului se arată că board-ul va „lua în considerare toate alternativele strategice, inclusiv noi investiții în club, o vânzare sau alte tranzacții care implică compania”.

Acesta a adăugat că procesul „va include o evaluare a mai multor inițiative de consolidare a clubului, inclusiv reamenajarea stadionului și a infrastructurii și extinderea operațiunilor comerciale ale clubului la scară globală” pentru a spori „succesul pe termen lung al echipelor masculine, feminine și al academiei clubului și pentru a aduce beneficii fanilor și altor părți interesate”.

În 2012, familia Glazer a vândut 10% din participația lor prin intermediul unei listări la bursă și a mai vândut și alte acțiuni în anii următori.

„În timp ce încercăm să continuăm să construim pe baza istoriei de succes a clubului, consiliul de administrație a autorizat o evaluare amănunțită a alternativelor strategice”, au declarat copreședinții și directorii executivi Avram Glazer și Joel Glazer.

„Vom evalua toate opțiunile pentru a ne asigura că ne deservim cel mai bine fanii și că Manchester United maximizează oportunitățile semnificative de creștere pe care le are la dispoziție clubul astăzi și în viitor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...