G4Media.ro

Proiectul legii 5G a trecut de Camera Deputaților. Senatul este cameră decizională

Proiectul legii 5G a trecut de Camera Deputaților. Senatul este cameră decizională

Proiectul Guvernului privind legea 5G, care ar putea scoate compania Huawei de pe piața românească de telecomunicații 5G, a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, cu 277 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 23 abţineri. Proiectul va fi transmis Senatului, care este cameră decizională.

Legea are ca obiectiv adoptarea unor măsuri referitoare la autorizarea producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G în vederea prevenirii, contractării şi eliminării riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării.

Guvernul a aprobat în 15 aprilie proiectul legii 5G și l-a trimis pentru vot în procedură de urgență în Parlament, în ciuda unei campanii intense de lobby a companiei Huawei. În afara Huawei, mai mulți jucători din piața telecom reclamă faptul că prevederile proiectului de lege vor duce la creșterea exponențială a costurilor, dat fiind că trebuie să înlocuiască rapid echipamentele actuale furnizate de producătorul chinez.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter