G4Media.ro

Proiectul de lege care sancționează  predarea educației sexuale în școlile din Polonia…

Sursa Foto: Pexels.com

Proiectul de lege care sancționează  predarea educației sexuale în școlile din Polonia cu închisoarea de până la trei ani, criticat dur de Parlamentul European: Viraj către dezinformarea tinerilor

Parlamentul European şi-a exprimat joi „profunda preocupare” în legătură cu un proiect de lege din Polonia care ar introduce practic pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani pentru predarea educaţiei sexuale în şcoli şi a cerut parlamentului de la Varşovia să respingă acest proiect, relatează dpa, citată de Agerpres.

O rezoluţie adoptată cu o largă majoritate de eurodeputaţi denunţă textul legii drept un „viraj către dezinformarea tinerilor şi stigmatizarea şi interzicerea sexualităţii în educaţie”. Rezoluţia „încurajează toate ţările UE să asigure o educaţie sexuală completă şi adecvată vârstei”.

Asociaţia poloneză „Stop Pedofiliei”, iniţiatoare a proiectului, susţine că acesta urmăreşte „protejarea copiilor şi tinerilor împotriva depravării sexuale”. Curtea Supremă a Poloniei a estimat în schimb într-o opinie că modul în care este formulat proiectul este incompatibil cu programa şcolară şi ar putea leza dreptul constituţional la educaţie şi sănătate.

Adoptarea acestei legi ar „împinge Polonia înapoi în evul mediu”, a apreciat eurodeputata socialistă Evelyn Regner, potrivit căreia conservatorii polonezi folosesc „falsul pretext de a preveni pedofilia” pentru a interzice educaţia sexuală şi a-şi „impune opiniile învechite privind sănătatea reproducerii”.

La jumătatea lunii trecute, mii de oameni au protestat la Varşovia şi în alte oraşe din Polonia împotriva proiectului, a cărui dezbatere urmează să fie reluată de noul parlament rezultat în urma alegerilor din 13 octombrie.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Felicitari polonezilor. Ce inseamna mizeria asta. De la clasa a5a tu stii cam care sunt treburile care le fac adultii. Mi se pare corect ceea ce intentioneaza sa faca guvernul polonez. Isi apara copiii care practic reprezinta viitorul tarii.ar trebui cat mai multe state sa ia exemplu de la ei. Chiar daca sunt in mUe, legile la ei in tarla tot ei le fac.

  • Stai ca nu stii tot. Detaliile contează. Ce se spune despre lgbt? Ca ar fi ceva normal? Ca sa stim si noi daca se face educație sau indoctrinare.

  • Domnule semidoct, la clasa a 5-a nu numai ca selevii stiu cam tot ce fac adultii, dar urmaresc frecvent filme cu asa ceva. Unii dintre ei chiar incep sa practice. Si asta fara o minima educatie sau informare despre consecintele actelor lor!

   Argumentul tau e tot atat de tampit ca si cel al polonezilor, care sustin ca asa stopeaza pedofilia.

   Domnilor, pedofilia este o infractiune comisa de adulti asupra copiilor, nu a copiilor educati asupra adultilor!

   Din contra copiii educati corect, despre ce este normal si ce nu, despre drepturile si ogligatiilor lor, stiu se se apare eficient si anunta prompt adultii si organele statului!

   Fiti-ar familia traditionala de cap!

 2. Un pas contra indoctrinarii sorosiste pro-lgbt in scoli, mi se pare normal.

  • Păi aşa te-au învăţat la instructaj, vită încălţată, să plasezi mesajul lui Dughin cu nume de-al nostru, rusesc, în loc de nick de rumîn neaoş? Cum zicea fostul duşman din Războiul Rece, actualul aliat: I’m surrounded by idiots, fml!

 3. Misa, Razvan, Const@ntin si celorlati cristofascisti de pe aici: va doresc sa va prinda barza aia, pe ora de seara, printr-un gang pe undeva si sa va faca felul! Cu ciocul ei lung si lucios.

 4. provest – cred ca ai gresit. Ai vrut sa scrii pervers…
  Si care ar fi „ogligatiilor lor” in acest domeniu?

 5. Vezi tu frate…De ce merge tara asta pe dos!? Unde dai si unde crapa?! Faptul ca avem atatia savanti care critica opiniile altora descrie stagiul in care romanica a ajuns ce a ajuns.Cel cu gura mai mare si cu limbajul mai deocheat ajunge in frunte. Dar e bine sa ai si critici, desi daca am lucra impreuna astia pro si contra sa facem sa iasa o parere si mai buna am realiza multe progrese. Daca copiii tai sau tu faceai astfel de chestii la 5 ani, ori nu esti parinte ori nu ai avut.eu in clasa a 5a invatam cum sa fi politicos cu cei din jur si ce ai de gand sa faci cu viata ta. Ca te uiti la filme cu calareti, si te gandesti la orgii nu e nineni de vina decat educatia care o ai primita. Tu ca si copil in clasa a 5 nu ai discernamant iar chestiile astea chiar de sunt prezentate in modul de a informa, unii le iau drept o chestie de incurajare si promovare. Asa ca si cenzura are rolul ei si nu mai otraviti copilasi cu astfel de chestii. Mai lasatii sa.si traiasca copilaria