G4Media.ro

”Proiectul Bernanke”, micul secret al Google, care a devenit o mare problemă.…

”Proiectul Bernanke”, micul secret al Google, care a devenit o mare problemă. Gigantul este acuzat că a operat ani de zile un program secret pentru a domina piața de publicitate

Cu prilejul unui proces antitrust condus de statul american Texas împotriva Google, a ieșit la iveală un mic secret al companiei, care poate fi însă o mare problemă: „Proiectul Bernanke”.

Informațiile au apărut de puțin timp în dosarul instanței și sunt citate de Wall Street Journal.

Google este acuzat că a operat ani de zile un program secret care a folosit date din ofertele publicitare anterioare pentru a oferi propriului său sistem de cumpărare de anunțuri un avantaj față de concurenți, potrivit unor documente judiciare depuse într-un proces antitrust din Texas.

Google ar fi încălcat în acest fel legea în ceea ce privește modul în care a dominat etapele procesului de plasare a anunțurilor online.

Project Bernanke

Potrivit jurnaliștilor de la Wall Sreet Journal, programul utilizat de Google, cunoscut sub numele de „Project Bernanke”, nu a fost dezvăluit editorilor care au vândut reclame prin intermediul sistemelor de cumpărare a anunțurilor Google.

Publicația scrie că documentele indică faptul că procedeul a generat venituri anuale de sute de milioane de dolari pentru companie și există în aceste condiții suspiciunea că Google a avut un avantaj competitiv incorect față de rivali.

Compania mai este acuzată că desfășoară un monopol al anunțurilor digitale care a prejudiciat atât concurenții din industria publicitară, cât și editorii.

După inițierea procesului, alte 7 state americane s-au alăturat procesului împotriva Google Alphabet Inc (o companie gigant creată printr-o restructurare corporatistă a companiei Google la 2 octombrie 2015 și care a devenit compania mamă a Google și a multor foste filiale Google).

Potrivit unor noi acuzații, în proces ar putea fi atrase și Facebook și Apple, din cauza unor presupuse înțelegeri cu Google, cu privire la accesul la anumite date.

Plângerea formulată de statul Texas împotriva Google poate fi vizualizată AICI.

Editorii se plâng că unul dintre rezultate este faptul că obţin venituri mai mici, dar Google neagă că ar proceda incorect.

Sursa Foto: seroundtable.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. gheu 4, nu stii sa citesti ?!

  nu doar TX, ci si AR, ID, KY, MS, MO, ND, SD

  1. The States of Texas, Arkansas, Idaho, Indiana, Mississippi, Missouri, North Dakota, South Dakota, Utah, and the Commonwealth of Kentucky, by and through their Attorneys General (collectively, the “Plaintiff States”), bring this action against Google LLC (“Google”) under federal and state antitrust laws and deceptive trade practices laws and allege as follows:

 2. am glumit , sper ca ati zambit putin

  sper ca nu v-ati suparat , n-am facut rautati

  Gaia mi-a spus sa mai vorbesc cu dumneavoastra , sa mai glumim 🙂

  dar am si eu viata mea

  ma opresc din jocurile cu dumneavoastra.

  🙂 🙂 🙂

 3. Nu este nimic nou sub soare. Problema majora pe care o vad este ca aceste companii model care sunt puse pe un piedestal referitor la performanta lor sunt de fapt companii care incalca in mod frecvent legea si care de fapt au ajuns unde au ajuns tocmai pentru ca incalca legea in mod regulat. Si nu se intampla nimic.