G4Media.ro

Proiect: Persoanele care fac comerț stradal neautorizat să fie amendate de Poliție,…

Sursa foto: Pixabay

Proiect: Persoanele care fac comerț stradal neautorizat să fie amendate de Poliție, Jandarmerie și Poliția  Locală, nu doar de Protecția Consumatorului / ”Fenomenul comerțului neautorizat a luat amploare”

Mai mulți parlamentari PNL, PSD, UDMR și de la grupul minorităților naționale propun un proiect de lege prin care polițiștii, jandarmii și polițiștii locali să poată amenda persoanele neautorizate care fac comerț stradal.

”În prezent, este de notorietate faptul că la nivelul întregii țări, fenomenul comerțului neautorizat a luat amploare. (…) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului nu are capacitatea administrativă și resursa umană necesare pentru a combate fenomenul comerțului stradal neautorizat, sens în care se impune o intervenție legislativă prin intermediul căreia să se confere competențe și altor instituții publice pentru combaterea acestui fenomen”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Inițiativa prevede și ca marfa să le fie confiscată.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, iar apoi va ajunge la Camera Deputaţilor care este for decizional.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. E de vina cine cumpara toate porcariile de pe strada si sustine, in felul asta, comertul stradal.
  Acum au aparut hotii de flori. Le fura de prin rezervatii sau de prin paduri si le vand pe nimic. Iar lumea cumpara, facand cu bani niste hoti ordinari. Ei ar trebui sa ia amenda pentru ca au furat, nicidecum sa incaseze bani. Dar de la o tara anapoda, plina de oameni fara educatie, ce poti sa vrei?

 2. Eu zic sa ii aresteze si sa ii dea pe mana ANAFului sa ii cerceteze pentru evaziune cu circumstante agravante….

 3. Un stat cu adevarat mafiot se ia de cei mai vulnerabili si ii protejeaza pe cei cu adevarat malefici. Asta e Romania serviciilor, bashtanilor PSD si PNL. Un stat impotriva propriilor cetateni, in timp ce capii politiei se vad cu capii mafiotilor in „misiuni operative”.

  • Corect dar asta nu inseamna ca astia trebuie lasati. Coboara la metrou pe peron si o sa vezi mai nou plin de vanzatori de flori. Nu pot vinde la gura de intrare trebuie neaparat pe peron. La suprafata zici oricum ca e piata ambulanta. Ca vor ei sa aibe vad. Deja nu se mai poate.

 4. PSD-istii care au semnat acest proiect de lege o sa fie urecheati,pentru ca isi afecteaza propriul electorat.Si totusi majoritatea dintre ei(comercianti)sunt insolvabili,asa ca o sa fie ca legea prostituatelor,fara efect.Ar fi o propunere serioasa daca la acest proiect s-ar adauga si incrimimarea refuzului de a executa hotararea judecatoreasca prin care contravenientii astia sunt obligati sa presteze munca in folosul comunitatii.Carmen Dan,nestiind de unde-i vine puterea,se lauda cand era ministresa de interne,ca va da o astfel lege,pentru a se face,cu adevarat,ordine in tara.Dar,in mod sigur,au tras-o de maneca Dragnea si ceilalti,zicandu-i :ce faci fato iti tai craca de sub picioare!?Fa Dano!Ponta zicea:fa Doino!

 5. infractorul batranica, care isi vinde din gradina proprie de 100mp ,niste verdeturi, sau flori, pentru a cumpara a paine, care deja cu incetul ajunge la 10 lei … infractiune domnule, in puscarie cu ei. Domniilor in marea si mareata democratie, saracul are bocancii pusi pe gat, Ceausescu marele dictator macar te lasa sa traiesti dar astia nici asta nu te lasa.

  • mai lasa povestea cu batranica
   batranica a murit de mult timp.
   printre altele, ar trebui sa fie introduse case de marcat fiscale in toate pietele
   evaziunea fiscala facuta de „producatori” este imensa

 6. Foarte bine, ar trebui și arest 7-14 zile sa ii răcorească pe bronzații ăștia