G4Media.ro

Proiect: Ministerul Sănătății vrea să instituie izolarea la domiciliu sau în spital…

Proiect: Ministerul Sănătății vrea să instituie izolarea la domiciliu sau în spital pentru mai multe boli grave contagioase. Unele dintre acestea pot fi evitate prin vaccinare

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care stabilește lista bolilor grave contagioase pentru care se instituie izolarea la domiciliu sau în spital a persoanelor infectate. Unele dintre aceste boli pot fi evitate prin vaccinare și sunt incluse în schema națională de imunizare din România, care însă nu este obligatorie.

Proiectul de hotărâre de Guvern a fost inițiat în baza Legii 136/2020 privind izolarea și carantina, care stabilește că „lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locația declarată de acestea sau, după caz, în unități sanitare sau în locații alternative atașate
acestora, precum și lista unităților sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave se stabilesc
prin hotărâre a Guvernului”.

Legea 136 reglementează măsurile de izolare și carantină, inclusiv internarea obligatorie pentru 48 de ore, care pot fi impuse în cazul unor situații de risc epidemiologic și nu face referire la o anumită boală. Aceasta se aplică în cazul epidemiei de COVID-19, dar se poate aplica și în privința altor boli.

Astfel, izolarea se instituie cu acordul persoanelor supuse examinării, iar în lipsa acestuia, atunci când medicul constată riscul iminent de transmitere comunitară a unei boli infectocontagioasă, solicită izolarea într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, în scopul efectuării examinărilor clinice, paraclinice şi a evaluărilor biologice, până la primirea rezultatelor acestora, dar nu mai mult de 48 de ore. Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată se instituie dacă riscul
contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus. Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată nu poate fi dispusă în situaţiile în care informaţiile ştiinţifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere şi rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor
exclusiv într-o unitate sanitară sau o locaţie alternativă ataşată acesteia.

Potrivit proiectului inițiat de Ministerul Sănătății, Lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative ataşate acestora este următoarea:

1. Poliomielita
2. Difteria
3. Rujeola
4. Pertussis
5. Febra tifoidă
6. Febra paratifoida
7. Boala meningococică (MCSE)
8. Tuberculoza pulmonara cu microscopie pozitiva
9. Antrax pulmonar
10. Rabia umana
11. Holera
12. Pesta
13. Variola / varioloidul
14. Gripa umana cauzata de un nou tip de virus gripal
15. Cazuri umane de gripa aviara inalt patogena
16. Febra hemoragica Lassa
17. Ebola
18. Febra hemoragica Marburg
19. Febra hemoragica Crimeea Congo
20. Febra galbena
21. Nipah
22. SARS
23. MersCov
24. SarsCov2
25. Boala cauzata de un agent patogen infectios necunoscut/emergent

Lista bolilor a fost propusă de Institutul Național de Sănătate Publică.

Pentru mai multe dintre bolile cuprinse în această listă există vaccinuri. Cele mai frecvente sunt chiar incluse în schema națională de vaccinare din România, cum sunt: Poliomielita, Difteria, Rujeola, Pertussis, Tuberculoza.

Vaccinarea nu este obligatorie în România, iar proiectul de lege în acest sens a fost uitat în Parlament, deși este susținut declarativ de principalele partide politice și de specialiștii din sănătate. Deputații din Comisia de sănătate au probat în 2 martie legea prin care vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie (detalii aici), iar de atunci proiectul așteaptă votul final al Camerei Deputaților.

În lipsa unor reglementări legale, pe fondul unei campanii acerbe antivaccinare, în ultimii ani rata de imunizare a copiilor a scăzut în România. Din acest motiv, în țara noastră este în desfășurare, de 4 ani, o epidemie de Rujeolă (pojar). Până acum, 20.204 de persoane au fost infectate, dintre care 64 au murit.

Proiectul de HG pus în dezbatere mai cuprinde lista unităților sanitare de bază care tratează astfel de cazuri și la care se pot adăuga, în funcție de situația epidemiologică, spitalele de Fază I, Fază II și suport.

Sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Variola nu a fost eradicata?!

  • „Eradicat” este un termen politicianist, nici un virus si /sau bacterie nu poate fi eradicat complet decat prin distrugerea tuturor gazdelor posibile. Sau in Star Trek, prin teleportarea tuturor planetelor locuite, navelor si a populației umane in acelasi timp.

  • a fost , mai exista doar in doua laboratoare unul rusesc si unul american parca !

 2. Denumirea bolilor sunt diferite de denumirea agentului patogen care le provoacă ( virusul Sars-Cov2 provoacă boala COVID-19, ș.a.m.d. ). Dacă ce scrie în articol este un extras din actul guvernamental atunci cei care l-au elaborat sunt neserioși sau ceea ce este în articol este o „traducere” după ureche a autoarei.

 3. sars si mers ce cauta acolo? nicio tara nu are carantina pentru ele

  „Gripa umana cauzata de un nou tip de virus gripal” ce fel de definitie mai este? e o propozitie produsa de geniul arahat?

  gata cu vacanta, sa inceapa arestarile pentru stranutat in public. si sa fie oferite recompense celor care informeaza autoritatile in legatura cu persoanele care stranuta sau tusesc.

  • Sars si mers nu sunt atat de raspandite, dar sunt mai mortale decat covid19. La varful de epidemie pentru ele a existat si carantina.
   Gripa are sute de variante, si sunt convins ca unele inca n-au fost descoperite sau n-au ajuns inca sa infecteze oameni.
   Trolache, e bine sa fim PREGATITI pentru o pandemie viitoare, sa nu trebuiesca sa modificam iar legile pe genunchi, bine? Sa nu ne prinda vre-un intors din Africa cu Ebola fara posibilitatea de ai izola FORTAT (DAAAAA, F O R T A T) pe cei suspecti de genul asta de boli.

  • vezi ca e ora 17, s-a terminat programul. mars de aici cu comparatiile tale tembele

  • Vezi ca ai deranjat pe geniile care au lucrat la legea asta aberanta. Dam o lege pentru viitoarele „pandemii”. Cand mai avem nevoie apasam butonul. Se chinuie astia din media de cativa ani sa adune mortii de la rujeola. O vor face si urmatorii ani. Singurul lucru pe care l-au uitat este ca rujeola se vindeca. Si cei care s-au vindecat, fara vaccinare, inca traiesc.

  • Mai doi la leu, rujeola aia „inofensiva” e printre cele mai molipsitoare boli cunoscute. Mult mai contagioasa ca covid19. In 2018 au murit peste 140.000 oameni de boala asta „inofensiva”, marea majoritate COPII. Si nu e un bilant neobisnuit, cam atatia mor de rujeloa intr-un an obisnuit. Printre complicatiile intalnite avem encefalita, avort sau nastere prematura, pneumonie. Si boala e infectioasa pentru TOTI purtatorii inainte sa apara orice simptome.
   Geo, comunistoid mic, cu drepturi vin si responsabilitati. Cand drepturile tale sunt maxime, corolarul e ca si altii au drepturi maxime, iar dreptul tau se sfarseste unde afectezi dreptul altuia. Carantina se practica peste TOT in lume, in orice tara. Mai lasa trolismele, ca nu pacalesti pe nimeni pe site-ul asta. Nu suntem pe Antena 3. Meri ma acolo si balaceste-te in zoaie cu toti decerebratii…

  • ”Gripa umana cauzata de un nou tip de virus gripal” adică orice gripă sezonieră…ne-o coc și pe asta. Dacă nu ne vaccinăm în fiecare sezon ei ne pregătesc carantina, adică ne interzic să mergem la muncă. Nu ajungem la muncă suntem concediați, că nu suntem bolnavi, doar facem mofturi la vaccinare…

 4. Dictatura medicala se numeste. Adio libertate! Vom avea „motiv” pentru orice lege aberanta.
  In italia, tara cu vaccinarea obligatorie, numarul de morti a fost enorm. Oare nu vede nimeni logica. Da, batranii erau in mare parte vaccinati atigripal.

  • Habar nu ai cati pacieti cu TBC activ mișună prin mijloacele de transport în comun, cati nu urmează tratamentul și ajung rezistenți la medicamente ( și nu sunt decat vreo două scheme de tratament anti-TBC, după una-două recaderi devenind netratabili).
   Habar nu ai și cati tineri ajung infectati cu acest bacil de catre asemenea nesimțiți și inconstienti.
   Doctorii ridica din umeri, spun că nu au ce le face- să îi oprească in spital sub tratament, să îi convingă să urmeze tratamentul ( care se întinde pe luni de zile) sau să îi convingă să nu circule in societate.
   Dac vrei sa te ferești, gândește-te de două ori lângă cine stai și la ce distanță, ai grija sa te speli bine după ce circuli cu mijloacele de transport in comun…

 5. Aceasta” lege a vaccinarii obligatorii” este un cartof fierbinte. Este in stransa legatura cu „virusul umflat mediatic” Covid 19. Mai intai pregatim o pandemie, cu ajutorul unui OMS corupt si schilod din cauza sponsorizarilor dubioase, apoi dam legi ca sa umfle buzunarele companiilor farmaceutice.

 6. Medicii sau DSP nu pot dispune „izolarea la spital” pentru ca nu-i constitutional. Nu e constitutional nici acasa, dar cred ca oamenii ar accepta si ar semna ca-s de acord.
  Vad ca imbecilii din USL inteleg mai greu: va trebuie ordin judecatoresc pentru izolare. Ordinul poate veni dupa 24 de ore, dar nu mai tarziu. E problema DSP sa obtina ordinele de restrangere a dreptului individual, nu-i problema indivizilor sa obtina recunoasterea drepturilor stipulate in Constitutie (libertate individuala, familie, intimitate).
  Indiferent cine sustine altfel e un analfabet.
  Puneti mana si cititi, frica majoritatii nu schimba (din fericire!) Constitutia. Se poate face, dar doar cu ordin judecatoresc, nu stiu ce nu pricep astia mai simpli la cap…

 7. Mai vreti si donații pt a susține acest proiect de lege ? Rusineeee

 8. Bun venit in fascism!
  Polio? Mă faceți să râd.

  • Da. Razi tu razi dar cand iti va spune „medicul”ca ai o „Boala cauzata de un agent patogen infectios necunoscut/emergent” si vei fi parcat lintri institutie speciala idem anticomunistii la Balaceanca.Numai ca nu se va mai apropria absolut nimeni de tine dar nu o sa te poti plimba nici macar prin curte…. si atunci o sa zici ca mai bine era la inchisoare unde ai dreptul la munca, socializare si plimbare…!

  • polio e din epoca DDT-ului, când toți inspirau și mâncau DDT…da’…asta e, intre timp a devenit virus si are si vaccin

 9. Excelenta idee, desi cred ca va fi cam greu de pus in practica.
  Idiotii fanantizati trebuie izolati, pentru binele intregului.
  Daca vor sa-si exercite drepturile de a nu fi „intepati” de pentru boli „imaginare” din punctul lor de vedere, sa-si exercite aceste drepturi la ei acasa.
  Deja primele generatii de copii nevinovati ai acestor idioti utili au ajuns la varsta scolarizarii si incep sa imprastie boli prin comunitate, afectand, evident, cele mai vulnerabile categorii: copiii nevaccinabili, bebelusi, persoane cu cumorbiditati, etc

  Succes, asadar!

  • Da, stresatule! La fiecare colt sunt bacterii si virus. Tu trebuie sa te vaccinezi in fiecare zi! Ia seara o doza dubla ca sa poti dormi.
   Dupa pandemia asta regizata lumea s-a cam trezit.
   Sunteti un grup cam mic, zgomotos si bine sponsorizat de companiile farmaceutice. O sa o luati in barba cand va iesi vaccinul anticovid. Deja se anunta ca are efecte nocive la toti cei testati.

 10. Caz real, pentru idioții utili care-i fac pe opozanți idioți utili:
  Persoana asimptomatica internata pentru virusul chinezesc. Tratament : un aspenter si o vitamina C pe zi, plus un paracetamol pe saptamana. Analizele cand pozitive, cand negative. Dupa o luna si jumatate, respectiva, ajunsa la capatul puterilor, ameninta ca se sinucide. Medic tanar de garda, cheama salvarea si o trimite acasa.

 11. Dinulet, in filmuletele voastre cu vindecari cu apa plata de pe youtube e valabil fix ce spui tu.

  Cat despre grupuri.. ia mai numara o data milioanele alea car s-au prezentat la marsurile anti-covid de la Bucuresti, sa-ti dai seama cat cati sunteti si cine va baga in seama.

  Dar cand numeri, lasa deoparte fatucile alea sponsorizate de Sputnik, da? Pe aia videochatul poti sa o numeri, ca sa ai si tu o bucurie pe ziua de azi 🙂

  • Bine ca nu ai negat ca esti sponsorizat. Succes la vaccinat! Baga doua ca sa-ti iasa din prima imunizarea!

 12. Nu e normal sa izolezi un om cu boala ce se poate preveni prin vaccinare.

  Cel mai bine e, dupa diagnosticul de pojar, sa NU izolezi si sa vaccinezi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.