G4Media.ro

Buicu (PSD): Vaccinarea obligatorie a fost adoptată în unanimitate de Comisia pentru…

Buicu (PSD): Vaccinarea obligatorie a fost adoptată în unanimitate de Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților / Amenzi de până la 10.000 de lei pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie, după ce deputaţii Comisiei pentru sănătate au votat, luni, în unanimitate, introducerea acestui amendament în proiectul legii vaccinării, transmite Agerpres.

Proiectul de lege mai trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

„Încă nu am terminat raportul, am terminat şedinţa comisiei în care am dezbătut Legea vaccinării. Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim, al obligativităţii informării, de astăzi putem vorbi şi despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimţământ prezumat, aşa cum el era trecut iniţial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligaţii rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătăţii, Caselor de asigurări şi aşa mai departe. Consimţământul prezumat ar fi însemnat că de la naştere oricine ar fi considerat că îşi dă consimţământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimţământ trebuie obţinut”, a explicat preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu.

El a precizat că sancţiunile, în principiu, au rămas aceleaşi, pornind de la avertisment, într-o primă fază, ulterior fiind prevăzute amenzi.

„Cea mai mare amendă este, din câte ştiu eu, de până la 10.000 de lei. Părinţii care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există nişte mecanisme prin care odată la 3-4 luni li se va prezenta părinţilor care este situaţia, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”, a adăugat Buicu.

Anterior, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii sunt de acord în principiu să se găsească o formulă de responsabilizare a părinţilor în vederea vaccinării copiilor.

„Am avut o dezbatere pe tema asta. În principiu, suntem de acord să găsim o formă de responsabilizare a părinţilor în vederea vaccinării, rămâne în schimb să stabilim detaliile acestei legi, pentru că numai aşa să emiţi un proiect de lege… În primul rând, statul trebuie să asigure vaccinurile necesare pentru toate categoriile de boli pentru care se fac vaccinările, într-un număr suficient, astfel încât să permită vaccinarea tuturor celor care doresc. În al doilea rând, trebuie făcute campanii de informare cu consecinţele negative ale nevaccinării şi, în mod evident, trebuie găsită o formă de responsabilizare a părinţilor, că practic părinţii iau decizia pentru copii, dacă îşi vaccinează copiii”, a spus Orban după Biroul Executiv al PNL.

Întrebat dacă ar trebui sancţionaţi părinţii care nu îşi vaccinează copiii, el a răspuns: „Asta este o chestiune care este în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Specialiştii noştri îşi exprimă un punct de vedere în cursul acestei dezbateri, după care vom decide”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

81 comentarii

 1. Propunere pentru parlamentarii români care sunt interesati de spaga, coruptie si vaccinare:
  Proiect de operatie pe creier pentru parlamentarii care fura, iau spaga, sunt corupti si îi doare la bască de Romania.
  Câți parlamentari sa fie?
  400?
  500?

 2. Nasol. Nu imi dau seama cum poate fi contestata…..

  • Olivia, tu ești?

  • @ciprian. Da eu sunt si sper sa fi printre primii vaccinați , împotriva voinței tale , cu vrun proaspăt vaccin experimental, dar care , ce sa vezi nu mai cum sa i te opui…Asa sa ți se îndeplinească.

  • Contestata nu va fi stie ministrul sanatatii de ce ,vaccinurile alea costa multi bani cumparate cu milioanele.
   Industria Pharma sa traiasca ,ce conteaza ca faci un cancer peste 20 de ani.

  • Mă vaccinez cu orice! Cred că am și fost vaccinat cu orice! mi am vaccinat copiii exact cum a spus doctorul! Ce părere ai de treaba asta? ești tu în măsură să decizi dacă un vaccin e bun sau nu pentru tine? Ai vreun doctorat în chimie sau biologie? Ai citit cinci rânduri pe internet! Nu am auzit nici un laureat de premiul Nobel pentru medicină să zică „nu vă vaccinați , face rău”. În schimb am auzit toți nebunii, alături de afirmații de genul”pământul e înconjurat de nave extraterestre”!

  • @ciprian. Este dreptul tau de netăgăduit, decizia ta. De ce eu nu am dreptul la o deciziei, ptr ca faci parte dintr-o majoritate care considera ca asa e bine pe baza unor studii, mai bune si mai rele. Si apropoo, pierzi esentialul, odata ce devine obligatoriu ne se mai pune in discutie eficienta sau adevăratul sau efect, il faci si gata , dacă peste vreo 15 ani se descoperă ceva greșit (nu o sa fi e cazul, se mușamalizează), asta este, ghinion.

  • Ce tot spui acolo? Am fost toți vaccinați împotriva TBC, poliomelita, tetanos,etc, ce s-a mai inventat între timp? Nu vrea nimeni să te vaccineze experimental, vrea să le faci pe cele de bun simț de bun simț, TBC, hepatită, poliomelita, să nu umpli lumea de boli! Stai liniștit că nu o să te obligă nimeni să te vaccinezi de ” noutăți”. Ar trebui si să ți le plătească, dacă sunt obligatorii și mă cam îndoiesc că statul are bani sau voință pentru asta. Nici mie nu îmi place să port centura de siguranță, mă scoate din sărite și nu văd pe cine ar afecta faptul că eu mor în urma unui accident, decat pe mine și doar eu o patesc și nu pun pe nimeni altcineva în pericol, dar o port de frica amenzii! Asta e viața!

  • @bob „sa fi(i) printre”…in rest, sa fii sanatos si muta-te inapoi la tara.

  • Ciprian, ai dreptate cu astia care cred ca Pamantul este plat. Sunt oameni care nu gandesc si adopta orice enormitate citita pe internet… Descoperitorul virusului HIV, laureatul Premiului Nobel pentru Medicina, profesorul Luc Montagnier, scria cu privire la vaccinarea prematura: https://professeur-joyeux.com/2018/01/15/appel-a-raison/

  • @ ciprian

   „Mă vaccinez cu orice! Cred că am și fost vaccinat cu orice! ”

   serios ?!

   ia uite-te mataluta la ce declarara „monstrii” de la OMS = WHO in dec 2019

   W.H.O Scientists Question Safety Of Vaccines

   https://www.youtube.com/watch?v=s2IujhTdCLE&feature=youtu.be

   www[.]who[.]int/news-room/events/detail/2019/12/02/default-calendar/global-vaccine-safety-summit

  • DR HEIDI LARSON MA PhD
   DIRECTOR OF THE VACCINE CONFIDENCE PROJECT

   I think we cannot overemphasize the fact that that we really don’t have very good safety monitoring systems in many countries and this adds to the miss communication and the misapprehensions because

   we’re not able to give clear-cut answers

   when people ask questions

   about the deaths that have occurred

   due to a particular vaccine and this always gets blown up in the media

  • DR SOUMYA SWAMINATHAN M D

   I think we cannot overemphasize the fact that that we really don’t have very good safety monitoring systems in many countries and this adds to the miss communication and the misapprehensions because

   we’re not able to give clear-cut answers

   when people ask questions

   about the deaths that have occurred

   due to a particular vaccine and this always gets blown up in the media

  • DR MARTIN HOWELL FRIEDE
   COORDINATOR
   INITIATIVE FOR VACCINE RESEARCH
   WHO

   every time that there is an association, be a temporal or not temporal,

   the first accusation is, it is the adjuvant

   and yet without adjuvant we are not going to have the next generation of vaccines

   and many of the vaccines that we do have ranging from tetanus through to HPV require adjuvants in order for them to work

   so the challenge that we have in front of us is how do we build confidence in this

   and the confidence first of all comes from the regulatory agencies, i am looking now to dr. Mary Ann

   when we add an adjuvant it’s because it is essential

   we do not add adjuvants to vaccines because we want to do so

   but when we add them it it adds to the complexity

   and I give courses every year on how do you develop vaccines, how do you make vaccines and

   the first lesson is

   while you’re making your vaccine if you can avoid using an adjuvant please do so

   lesson 2 is

   if you’re going to use an adjuvant use one that has a HISTORY OF SAFETY

   and lesson 3 is

   if you’re not going to do that, think very carefully

  • Luc: declaratia aia e veche. Printre altele.omul zice ca vaccinul nu provoaca autism…dar ca intradevar trebuie verificate unele posibile aspecte ale sigurantei. ATAT. Eu as vedea declaratia chiar invers de cum e prezentata.

  • @Bob
   1. Tu pentru tine, ai dreptul să refuzi vaccinarea.
   2. Tu pentru copilul tău, n-ai acest drept. Punct. Consultă drepturile copilului. Medicina e mai presus decât nevoile părinților. În lumea vestică sunt tot felul de culte care refuză diverse ca, mai apoi, părinții să fie decăzuți din drepturi imediat. vezi martorii lu’ iehova.
   3. Datorită scăderii imunității de turmă (principiu de bază al vaccinării) aș invoca articolul 352 din codul penal. Doar că aș avea niște pedepse mult mai dure. Eu, dacă aș fi legiuitor, as propune chiar și niște împușcări (în genunchi, nu ceva letal) a părinților descoperiți că refuză să vaccineze copii.
   4. Faptul că vă dați cu părerea peste medici este o prostie crasă.
   5. Antivacciniștii sunt incomparabil mai dăunători decât toate ciumele roșii /verzi/mov..etc. Răul pe care îl propagă are consecințe mult mai criminale decât „corupția”.
   Așadar, antivaccinatul UCIDE.
   iată părerea mea.
   N-ai cum s-o schimbi. Și dacă voi vedea copil cu „autism” de la vaccinare tot voi vaccina copilul convins fiind că acel caz trist face parte din celebrele 0.02% de eșecuri.
   Vaccinele rulz!

 3. Desi cred ca anti-vaccinistii sint niste timpiti monumentali, nu cred ca asa se rezolva problemele, prin masuri coercitive, gen obligativitatea vaccinarii si amenzi de nici doamna Pintea nu le-ar suporta prea usor.
  Chestia asta o sa dea apa la moara conspirationistilor, n-o sa-i convinga de nimic si o sa-i prosteasca mai tare de cap. Sa nu se intimple sa moara vreun copil dupa ce a facut un vaccin (deci nu din cauza vaccinului, ci dupa ce l-a facut) ca e gata fandacsia. Toti spalatii pe creier vor zice: „ia uite ce puternica e industria pharma, cica baiatul lui Gigel a murit calcat de masina, dar mi-a spus el mie ca abia ii facuse vaccinul”.

  • Argumentație de spălat pe creier, dacă Tu nu realizezi, ca prin aceasta măsura se poate da liber la abuzuri, din partea Statului, in numele unor cuceriri ale științei medicale, cuceriri ce pot fi ulterior (poate prea târziu) negate….Nimic nu este perfect, de netăgăduit, nu este încă totul descoperit. Sper ca tu sa fi primul vaccinat obligatoriu si impotriva vointei tale !!!!!

  • NewLevel sa fie primul? Nu eu? Că imi urasei și mie asta mai sus :)))) sunt invidios!

  • Desi cred ca pro-vaccinistii sunt niste nedocumentati (observati ca nu vreau sa ma asociez categoriei celor care jignesc, prin asta catalogandu-se singuri) , este dreptul lor sa-si injecteze copii cu doze de aluminiu si mercur de zeci de ori mai mari decat norma maxim admisa. Incepand de prin 2002 (asta ca sa-i eliminam pe cei care se tot lauda ca au fost vaccinati „pe vremuri” cand dozele de Al si Me din vaccinuri nu erau asa mari) in America a crescut nr de vaccinuri obligatorii pornind de la nastere ajungandu-se pana la vreo 20 si ceva/copil (nu mai tin minte exact dar care din pro-vaccinisti doreste sa afle date statistice despre istoria vaccinarii poate citi si cartea dr Crista Todea-Gross, scrisa impreuna cu un profesor universitar din Germania -„Vaccinurile -preventie sau „) Concomitent si proportionsl a crescut nr de copii morti si cu diverse probleme. Tot in aceasta carte se arata clar ca nu exista corelatie directa (adica in traducere nu exista legatura) intre momentul introducerii diverselor vaccinuri si eradicarea bolilor (vezi cazul poliomielitei a caror boli, astazi, se fac doar din cauza vaccinului). Acum, cine vrea sa se lupte cu statistica, sunt si eu curios cum o va face?

  • @Ciprian: daca vrei, si daca vaccinul e unul nou, experimental, iti cedez locul cu draga inima. Anti-vaginistii astia ar fi in stare sa se fereasca si de un vaccin anti-prostie. Daca ar veni un doctor la ei, cu seringa in mina: „vino, Bob, incoa’, iti face nenea o piscatura si n-o sa mai fii prost niciodata” ar fi in stare sa fuga urlind.
   A propos, am citit pe net ca astia de la Oculta mondiala, au deja un vaccin (fake) impotriva coronavirus (care e fake si el). Ca exista miliarde de doze deja, dar mai asteapta pina il scot pe piata, ca sa se isterizeze lumea. Si cind lumea va fi mai disperata, vom fi toti vaccinati, numai ca pseudo-vaccinul asta ne va omori ca pe muste dar nu oricum! ci activat prin 5G (!!!).
   Si sa mai zici ca sint prosti anti-vaccinistii atia! Cum sa fie prosti, daca si-au dat seama de acest plan al Ocultei care, se stie! e imbatabila la facut planuri secrete extrem de complicate.

  • Da, cunosc fenomenul! E ca atunci când l-au omorât pe bin Laden, toți ziceau că de fapt nu l-au omorât, că sunt minciuni ale americanilor. Dar tot ei ziseseră până cu o zi înainte, că de fapt bin Laden nici nu exista și că, evident, americanii si au doborât singuri turnurile:))) îți dai seama ce e in capul lor!

  • @Bob
   E ok, nu vrei sa-ti fie vaccinati copii e dreptul tau.
   Hai sa dam o lege sa nu se mai trateze in spitale cazurile de rujeola, poliomielita…..Pentru ce sa cheltuim aiurea zeci de milioane de euro?
   Pentru ca niste batuti in cap au refuzat sa-si vaccineze copii.
   Tineti-va copii acasa si sa-i ungeti cu mir.
   Cand in toata lumea civilizata rata de vaccinare a ajuns si la 95% noi nu si nu.Noi vrem in ev.mediu. Acolo ne simtim noi bine.

  • @Gabriel Gabriel acum 40 50 de ani cazuriile de rujeola erau de 1 la 10000 la fel ca orice alta boala dar ce sau gandit industria pharma decat sa ne ocump NUMAI PE ACEL CAZ de rujeola adica pe 0.01 % sau axat pe restu de 99.9 la suta sa le dea preventie prin vaccin poi cum sa nu faci ogramada de bani din chestia asta ?? La fel e la fiecare vaccin

  • ei…
   vor fi din ce in ce mai multi… copii cu probleme… cauzate de vaccinuri… poate va fi si al tau sau al unor apropiati… sa te auzim atunci!

  • Vali…pe Bune? Se murea pe capete. Fratii bunicilor au murit vreo 6. La diferite varste. Cred ca din cei 20 si ceva de frati de la cei 4 bunici au murit aproape jumate. Mai tineri…mai batrani Majoritatea salvabili de vaccin. Culmea e ca murea chiar in sate mici…cu case rare…la 10 km de urmatorul sat. Si tot se plimbau virusii

  • @NewLevel.
   1. Să știi că este ilogică credința că „pharma” vrea să impună medicamente (sau vaccine) fără rost. Principiul de bază al medicinei este să nu umplii pacientul de chimicale. Dacă vaccinele n-ar fi funcționat pe principiul efectului de turmă nu s-ar fi sinchisit nimeni să oblige. Problema apare datorita faptului că nevaccinații schimbă variabilele efectului de turmă anulând efectele vaccinelor și pentru cei sănătoși. Simplu. Nu vrea nimeni să vă vândă nimic în plus. Doar că puneți și alți copii în pericol.
   2. Olivia Steer acuză ca idioata că „Al din vaccin” dar ea își hrănește aproape zilnic copii vaccinați (by the way) cu mâncăruri făcute la folie de aluminiu.. (la prima încălzire folia lasă atomi de al liberi, în mâncare (prezenta ea o niște rețete la un moment dat). Plm…
   3. Antivaccinatul este o apucătură americană pur. Și nu pentru că-s proști. Ci pentru că-s dominați de un sistem privat de sănătate care-i pune rau la plată pentru vacccinele obligatorii. Simplu. Restu de explicații sunt fabulații schizoide pe post de justificare.

 4. Criminalii!
  N-au tinut cont de nici un argument logic impotriva legii naziste a vaccinarii.
  Cred ca li s-a urat cu viata!

  • Si care sunt argumentele logice? Cele 10 porunci ale lui Decebal? ONG-urile lu’ Soros? Studiile facute de Olivia Steer?

  • Olimpia, vezi ca din cauza ta, pt ca ai refuzat vaccinul anticoronavirus la nastere, a explodat acu gripa asta in lume! In plus, national-socialista, cum zici tu, pisi, nu e deloc masura asta! E de bun simt pentru sleahta hastagrezist, cate n-are in cap decat destabilizatea tarisoarei si a mediului, cum s-a vazut si pe 10, cand au aruncat numai pungi de plastic cu excremente…

  • Frate, in halul ăsta sunteți?! Amenințați cu moartea pe forum?! Bine, la cât vă duce capul, nu e de mirare!

  • Ab reductio at hitlerum

 5. Toti prostii de antivaxxeri mor de ciuda, dar si de prostie.

 6. Roby, sunt suficient studii dar sunt ignorate, uita-te la filmuletul de mai jos, 15 minute:

  • Pai si ce am zis gresit? Ii raspundeam lu’ neanderthalul ala.

  • Exemplu de stire aiurea si cum lumea nu se informeaza…mai ales antivaxerii (aici cel putin 1..2 sunt mai scoliti), inteleg procente macar…ca ..lama lui occam…ceainicul lui Ruseel…cauzalitate efect…sofisme logice. Nu am pretentii.
   In schimb vad ca astia normali nici ei nu citesc si xred ce zice un PSD ist. (G4 media a schimbat cel putin titlul). Pe site la Hotnews…stirea e exact invers. Si asa si e. Noua forma a legii e pistol cu apa….nu e nici o obligativitate si nici o amenda reala.
   Incredibil cat populism si cum se uita toti la votul a 1000 maxim de ciudati care se informează de pe net….in loc sa asculte de doctori cu scoli grele. Culmea e ca PSD a speculat si s-a urcat pe val.

   Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar părinții care refuză să își vaccineze copiii riscă amenzi de până la 10.000 de lei – Hotnews Mobile
   https://m.hotnews.ro/stire/23695528

 7. Deci legea e buna si nu. Sunt de acord cu vaccinarea dar avand in vedere ca suntem in RO se pot face înțelegeri cu firmele pharma pentru care de tun. Un ex este BCG adus din olanda cu rata de reacire adversă de 10% si care nu acoperă tulpinile aflate în Ro. De asemena răspunderea ministerială și nu există în caz că se dovedesc fraude. De aceea sunt putin sceptic la ceea cr s a votat.

  • Eu nu ma vaccinez! Am făcut-o si mi-a ajuns. Cine vrea sa isi injecteze toate gunoaiele industriei pharma, n-are decât. Sunt atâtea boli pe care medicina nu le poate trata, dar brusc cand vine vorba de vaccinare, sunt atât de siguri pe ei încât ne vaccinează pe toți cu forța!
   Nazismul incepe să mi se pară o fată mare, pe lângă ce dac ăștia azi!

 8. De ce numai a copiilor? Sa se faca legea ca lumea si sa fie si vaccinarea adultilor obligatorie!

  In curand se va inventa vaccinul tetravalent (anticoruptie, antispaga, antiminciuna si antiprostie) cu care vom vaccina toti politicienii ca sa aiba superimunitate in indeplinirea sarcinilor de servici!

 9. Apai la noi la stana,am avut niste mioare de le-am facut vaccin anti raie, si unele la care nu le-om facut. Apai, cand au facut raie, alea vaccinate in vreo 4 zile le-o trecut. Cestelaltele, fara vaccin, am facut tratament la ele vreo luna, de am dat lu muica Vasile a Petrii vreo 5000 de lei. Doar pt ca m-am zgarcit sa nu intap toate mioarele. Bine macar ca n-au murit vruna. No, cine a face ca mine, ca mine ca mine sa patasasca

 10. Parocle, am impresia ca te-ai nascut inainte de ’89 si atunci vaccinarea copiilor era obligatorie. Nu te primeau la scoala daca pe fisa medicala nu apareau ca fiind facute toate vaccinurile.
  In concluzie, pe tine nu te mai vaccineaza nimeni acum. Apropo, ai auzit ca numarul deceselor provocate de rujeola a crescut cu 30%? Dar ca la sfarsitul lunii ianuarie 2020 in Romania erau peste 19.000 de cazuri de rujeola si aproape 70 de decese?

 11. 1. vaccinul tine 4 luni pana la un an in cel mai bun caz.
  Daca faci boala si o faci. Nu stiu unde ati auzit ca nu faci daca esti vaccinat. Atunci faci o forma mai usoara.
  Asta teoretic pt ca copii vaccinati au facut forme mai grave. Parintii stiu mai bine.
  Deci: vaccinul ar termen de cateva lunu. Daca functioneaza faci o forma mai usoara, dar nu prea. Daca nu functioneaza si nu functioneaza pt ca nici un virus nu a fost la fel , toti au fost modificati trebuie sa faci alt vaccin.

  De ce vaccinezi atunci ?
  Ca sa faci noua tulpina din nou ?

  Asta e partea simpla , sa nu intru in calitatea lor si efecte secundare.

  • Vorbești de virus gripal? Ca daca vorbesti de alti virusi si alte boli sunt numai prostii ce zici.

 12. da, ne obliga sa ne vaccinam copii, dar nu am vazut o lege in care sa oblige statul sa faca tot ce este necesar pt copii nenorocoti pe viata din cauza anumitor vaccinuri.
  SCHEMA DE VACCINARE IN ROMANIA ESTE FACUTA DUPA REGULA CEA MAI MARE SPAGA CASTIGA!!!@

 13. Aș fi de acord cu vaccinarea obligatorie, dacă ar exista următoarele amendamente:
  1. Să fie doar pt bolile clasice, ca pe vremea răposatului.
  2. Să fie produse de Cantacuzino.
  Dar cum punctul 2 cade din discuție, nu știu ce să zic…
  Aici este un reportaj actual despre Institut (23.02.2020)
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pacient-in-romania/institutul-cantacuzino-mai-bolnav-ca-pacientii-cum-arata-acum-fabrica-de-vaccinuri-a-romaniei-1264056

 14. Trebuie sa fii cretin sa mai concepi copii in conditiile in care institutiile ( pline de imbecili ) statului vor sa dispuna de ei . Numai jigodiile politice pot gindi ca altcineva si nu parintele trebuie sa ia decizii libere legate de copil .

 15. Doaaaamneee, că mă minunez de atâta prostie! Deci în țările cu apă caldă vaccinarea se face obligatoriu și bolile infecțioase au fost reduse aproape de tot, uneori eradicate, iar la noi se dezbate dacă să facem la fel sau dacă să râmânem ca Somalia și Papua-Noua Guinee.

 16. Cum poți sa dovedești ca acel copil are contraindicație la vaccin atâta timp cât statul nu face nici o testare imunologica copiilor la naștere. Deci așteptăm să vedem reacția postvaccinala ca să vedem dacă are contraindicație sau nu. Oricum statul nu își permite aceste testări care sunt f costisitoare. Cred ca sunt mai ieftine vaccinurile.

 17. Din cartea „Vaccinurile: prevenție sau boală?, O nouă patologie pediatrică” scrisă de dr. Christa Todea-Gross, pe care o puteți accesa și citi de aici: http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinurile-preventie-sau-boala-o-noua-patologie-pediatrica-dr-christa-todea-gross-editura-christiana-2012?fbclid=IwAR3eT-9W6EK4473YmHwJAcZNmLEw8MvXC_67DCV7oDOdVaVlQAO-dhlLdmU

  „Literatura medicală și jurnalistică, au dovedit în ultimii ani că industria de medicamente este una dintre cele mai profitabile afaceri din lume. Orice conștiință profesională trebuie să se întrebe dacă un tratamnet este sau nu prescris abuziv, numai pentru a se obține un profit, și dacă nu cumva reacțiile adverse depășesc beneficiile.
  Idei contestatare asupra teoriei vaccinaliste au fost încă de la începutul folosirii vaccinurilor. Pe măsură ce au trecut anii cercetătorii au acumulat date statistice și istorice importante, care îi ajută acum să judece și să precizeze mai bine fenomenul. Iată câteva idei:
  România este cea mai vaccinate țară europeană contra tuberculozei și are cea mai multă tuberculoză între țările europene ( în statistica anului 2004, de 10 ori mai multă tuberculoză decât media europeană);
  Lansarea vaccinului „contra cancerului de col uterin” a fost o farsă științifică, juridică și procedurală deoarece între human papiloma virus și cancerul de coluterin nu există nicio legătură, așa cum se vede din statistica următoare: peste 6 milioane de femei americane sunt infectate anual cu human papiloma virus; dintre ele doar 0,16% au și cancer de col uterin; pe de altă parte dintre cele 3700 de femei americane care decedează anual de cancer de col uterin, 70% sunt infectate cu human papiloma virus; aceste cifre demonstrează cu tărie că nu human papiloma virus dă cancer, ci cancerul, o dată apărut, se infectează foarte repede cu human papiloma virus din cauza vulnerabilității celulelor coluli uterin.
  Toate analizele de sănătate public menționează că incidența maximă a cancerului de col uterin este între 35-55 ani; este cel puțin hazardat să susții că după o urmărire de 2 ani, căvaccinul administrat fetelor de 9 ani previne cancerul la 55deani.
  Fabricanții nu au putut garanta la lansare că vaccinul lor nu are oncogene nici mutagene.
  Date imprtante despre inutilitatea vaccinurilor, reacțiile adverse și patologia pediatrică nou creată (boli noi induse) de vaccinuri veți găsi între copertele acestei cărți (ADHD, autism, leucemii, formae rare de cancer, etc.).
  Desigur, părinții sunt liberi să-și vaccineze sau nu copiii. Libertatea de a acționa asupra propriei persoane este sacră și este un dar al Creatorului. Ea este însă adeseori încălcată de oficialii Ministerului Sănătății și Învățământului, care dau dispoziții contradictorii și viclene: „Vaccinarea nu este obligatorie, dar cine nu se vaccinează trebuie să semneze pe propria răspundere;”, vaccinarea nu este obligatorie, dar directorii de școli nu au voie să primească copii nevaccinați, și, dacă încalcă această regulă, vor fi amendați”, motivându-se că elevii nevaccinați ar fi un pericol contaminant pentru copii vaccinați. În felul acesta ei recunosc singuri că vaccinarea nu este protectoare și că degeaba au făcut-o!
  În urmă cu câțiva ani, am intervenit în presă cu câteva texte lămuritoare asupra vaccinurilor. Un ziarist-medic m-a atacat vehement. Văzând că textul lui nu a avut niciun ecou și nicio urmare, m-a reclamat la Colegiul Medicilor (din ziarist liber a devenit un ziarist delator). Colegiu l Medicilor m-a chemat la Comitetul de Disciplină și m-a judecat pentru un delict de opinie, contrar tuturor statutelor și codurilor deontologice din țările europene. Riscam retragerea dreptului de liberă practică….
  Dr. Christa Todea-Gross este un model de medic care își iubește profesia și bolnavii. Desigur că își asumă la rândul său riscul de a fi contestată de cei care nu respect axioma profesiei noastre: primum non nocere. ”– prof. univ. dr. Pavel Chirilă

  • De ce antivaxeroi citeaza aceleasi 1…2 carti? Over and over again? Nu ai zis nimic de dentistul preot din Bucovina si cardiologul din Valcea. Geniile medicale romanesti

 18. Dacă faci una din bolile ce cad sub incidența vaccinului, vei face tratamentul și scapi, chiar dacă nu ai fost vaccinat. Dar odată vaccinat, bolilor de care te vei îmbolnăviri vor fi dintre mutațiile bolilor enumerate de voi mai sus, deci rezistente mai mult sau mai puțin la orice tratament existent.
  Păcat că cei care se vaccinează nu au citit o carte despre vaccinuri și efectele lor pe termen scurt, mediu și lung.
  Dacă vaccinarea devine obligatorie, atunci intervine necesitatea supunerii față de autoritate. Deci Dumnezeu îl acoperă pe cel care se supune. Iar cei care ar introduce această lege de frică, din neștiință sau din interes, vor răspunde în fața Lui. Știu foarte bine că majoritatea celor care nu și-au vaccinat copiii fac parte din elita intelectuală a țării – oameni obișnuiți să citească și să întrebe, înainte de a acționa, și care nu vor sta să se contrazică cu noi pe nicăieri.
  Să fiți cuminți și fără frică!

  • Dom parinte…tu esti pe bune? Cum scapi de poliomelita? Nu de alta dar vine Rossevelt si iti trage una.
   Dar de rabie? De asta chiar sunt curios ca e incurabila si mori groaznic…in chinuri.
   Dar de tetanos? Stii cum se moare de tetanos? E poate cea mai groaznica moarte ever. Voi preotii acu sute de ani credeati ca e dracu in acesti oameni…dar cel mai rau drac. Spasme musculare ca efectiv iti rupi oasele si chiar si coloana. Luati si citit ondescriere asa usoara…de noapte buna.

   Toxina poate sa patrunda in SNC pe calea nervilor motori periferici sau poate fi transportata de sange la tesutul nervos. Tetanospasmina se leaga ireversibil de gangliozidele membranare ale sinapselor nervoase, blocand eliberarea de transmitator al inhibarii de terminatiile nervoase si, ca urmare, determinanand o spasticitate tonica generalizata, de obicei cu supraadaugarea de convulsii tonice intermitente. O data fixata, toxina nu poate fi neutralizata.

   TETANOS – SIMPTOME
   Simptomele tetanosului
   Simptomele sunt spasme tonice intermitente ale musculaturii voluntare. Spasmele maseterilor dau denumirea de falca inclestata.

   Perioada de incubatie variaza intre 2 si 50 de zile (in medie, 5-10 zile). Cel mai frecvent simptom este ridigitatea mandibulei.”.

  • Dom parinte. Inca o intrebare:
   De ce are biserica paratraznet? Asa mica credinta? Nu de alta dar probabilitatea de a fi lovit de trasnet e de mii de ori mai mica decat probabilitatea de a pati ceva serios de la vaccin.
   PS: probabilitățile sunt o ramura a matematicii…aceasi matematica care va ajuta sa numarati bani. Deci sigur intelegeti.

  • @alex
   1. Sunt în asentiment complet cu ce spui. Antivaccinatul UCIDE.
   2. Aș face o completare legată de paratrăsnet. Probabilitatea, ca om, să fii lovit de paratrăsnet este întradevar foarte mică. Dar, probabilitatea ca o clădire înaltă, între clădiri scunde, să atragă o descărcare electrică este destul de mare. Defapt, dacă ai casa singurică pe câmp și trăsnește la niște sute (chiar mii) de metri panarama de fulger va face un arc spre casa ta.

  • @rares stiu. Dar facem un pic de misto. Interesant profilul antivax. Religiosi…nationalisti…majorotatea femeie…sinde varsta lancare sunt sigur vaccinati.
   Potrivit weekypedia e chiar mare prpbabilitatea de a muri lovit de fulger. Mult mai mare decat aia de la vacxin.

 19. Ma gandeam totusi ca pe g4 media se uita oameni inteligenti care inteleg declarația lui Bill Gates. Nici pe site de antivaxxeri nu e discutata declratia. Jessu.

 20. Sa vedem un pic ce e si cu cartea doambei Gross. Luati de aici neconcordanțe..scoateri din context…aceleasi bla bla bla…

  Cum s-a transformat o carte obscura in biblia miscarii anti vaccin din Romania – Hotnews Mobile
  http://mobile.hotnews.ro/stire/19394518

 21. @Ciprian eu da, eu am auzit un premiu nobel zicand sa nu ne vaccinam. Exact. Trebuie sa te taci.

  • Mai asculta odata. Cu atentie pe domnul Luc Montagnier. Nu zice deloc ce spui tu. DIN CONTRA.
   Asa ca trebuie sa taci si sa asculti. CU ATENTIE. Si mai spune ca vaccinul nu cauzeaza AUTISM.

   Si ca copii trebuie vaccinati cand sunt santosi…si nu asa alandala…ca turma…doar ca zici doctorii. La fel cum voi nu trebuie sa luati tratament de pe net.

   https://www.youtube.com/watch?v=QCMRtmxsRAM

   FLASH NEWS: ce spune doctoral asta spun si altii…daca ai o reactive puternica la vaccine, facut dupa toate regulile, inseamna ca corpul tau are o problema. Si ar trebuii sa te cauti.

 22. Pentru piețele blânde: citiți cartea Vaccinurile și autoimunitatea, scrisă în 2016 de 77 de autori sub conducerea celor mai mari imunologi ai timpului de la o Universitate din Israel. Are peste 1500 de referințe și nu poate fi contestată.
  Iar pentru capre, între care eu sunt mai primul, Bunul Dumnezeu să poarte grijă!
  Iertați-mă!
  Cu toții însetăm de Sângele lui Domnului Iisus Hristos; unii ca să ne împărtășim cu El, alții ca să-L vărsăm din nou pe Cruce. Să nu fie aceasta din urmă. Iertați-mă încă odată cei pentru care am fost pricină de tulburare.
  Sănătate vă doresc tuturor, și aș vrea să vă pot purta pe toți în inimă. Iertați și Dumnezeu să vă ierte!

  • Parinte…eu nu poti citi o carte scrisa de ei care l-au omorat pe domnul nostru Isus Hristos. Daca mai e si in ebraică…e clar
   Orodoxia e credinta adevarata. Se stie. Refuz sa-mi manjesc lumina ochilor data de El, cu o carte a iudeilor.

  • @Preotul Ștefan Marius
   Părinte.. Citește tu cartea. Vei afla că este ultra pro vaccinare. Faptul că este dată exemplu antivaccinare este rezultatul unui ‘rezumat”(cel mai probabil scris de vreo fană Olivia Șteer) cu citate ieșite din context de pe site-ul cărturești.ro.
   Cartea este un soi de parodie la adresa antivacciniștilor.

 23. Nu e normal sa obligi pe cineva sa se supuna, pe sine sau copiii sai, unor proceduri medicale sau tratamente pe care nu le doreste. Nu e normal, nu respecta drepturile omului! Sper sa se gaseasca cineva, vreo asociatie, ONG, etc sa dea statul roman in judecata pentru asa lege idioata.
  Eram de acord cu sesiunile de informare obligatorii, si amenda pentru neparticiparea la ele.
  Locuim in Marea Britanie si aici niciun vaccin nu e obligatoriu. Niciun tratament, nicio procedura medicala, nimic din ceea ce tine de corpul meu sau al copiilor mei.
  Copii mei au facut toate vaccinele oferite in UK in afara de cele pentru TBC, ROR si rotavirus (au ramas destule).
  A fost alegerea mea informata sa refuz anumite vaccine si sa le accept pe celelalte. Copiii mei sunt primiti la scoala si in colectivitati fara nicio problema.
  Nu ne intoarcem in Romania, unde oamenii nu mai au decizia asupra propriului corp.

  • Pai da…ipocrita naibii. Tu stai in UK unde vaccinurile au un procent enorm. Imunitatea comunitatii e asigurata (heard imunnnity e asigurata). Iti dai cu parerea cum o sa mi se imbolnaveasca mie copii in Ro….unde nici nu ai de gand sa te intorci dar vrei sa interzica legea. Vreau si eu o lege sa trimita UK toti romanii inapoi in tara. What about that?

   In al doilea grad de ipocrizie e ca ai copii vaccinati. Rotavirusul nu l-ai facut. Wow…nici in Ro nu se face aproape deloc. Si cate cazuri de pojar sunt in UK? De zece ori mai putin ca in Romania. Aveti grad de 95% de vaccinare. Copii tai nici nu au de unde lua boala…ca ceilalti au riscat si s-au vacvinat. Deci pe langa ipocrita esti si egocentrista.
   Ps: si mai esti si prost informata. Nu e nimic obligatoriu. Doar amenzi…dar nici alea. Dar please…DO NOT COME BACK HERE. Nu avem nevoie de asa egoisiti si ipocriti.
   PS: in UK lumea se informeaza de pe net de la Olivia Stear sau de la doctor?

  • Bai creatura cu juma de creier, nu mai e nici aici imunitate de turma, in fiecare an e measles outbreak in UK, cauta pe google ca nu e greu, si o sa vezi ca de la an la an numarul de cazuri e tot mai mare. Anul trecut a fost pojar in scoala din localitatea unde locuim noi, anul asta a fost varicela, tot la noi.
   Am copiii vaccinati cu ANUMITE vaccinuri selectate de mine, nu cu tot ce s-a oferit in schema nationala. Aici rotavirusul se ofera standard tuturor, nu e ca in Romania. Am refuzat ROR, TBC, rotavirus, le-au facut pe toate celelalte din schema. Asta e dreptul de a alege, fara a fi stigmatizat, despre asta vorbesc, despre libertate, despre democratie adevarata, drepturile omului, civilizatie.
   Vrei sa nu ti se imbolnaveasca copiii de toate bolile posibile transmisibile prin saliva? Scoate capul din evul mediu, si tu si toti gibonii, stii ce e in Romania? E o mare flegma peste tot, indiferent de anotimp, in toate orasele, pe toate strazile, peste tot.
   Stii de ce aici sunt mai putine cazuri de gripa, rujeola, oreion, TBC, etc? Fiindca NIMENI nu flegmeaza pe strazi, absolut nimeni, nici chiar est-europenii. I-ar lua imediat la intrebari politia.
   Civilizatia e raspunsul, si igiena, si ipocrit esti tu, ca secretiile nazale si salivare pe care le scuipati peste tot cu siguranta imbolnavesc oameni. Asta nu se pune, asa-i, half brain?

 24. Niciodata nu s-a publicat vreo statistica din care sa reiasa mediul de provenienta (rural/urban), nivelul studiilor si varsta parintilor care refuza sa isi vaccineze copiii. Nu exista dorinta de a face cunoscute aceste date, pt ca reflecta o realitate cu care o anumita industrie nu se impaca.
  In randul antivaxerilor, pocentul parintilor tineri, cu studii superioare, care traiesc in mediul urban este coplesitor. De ce tocmai o categorie de populatie activa, cu acces usor la informatie, tinde sa se opuna cu atata inversunare? Or fi toti prosti ? 🙂

  • Raspunsul simplu: da. Ca altii fac 10 ani de scoala pt asta. De ce nu va dati cu parerea si cand iti rupi piciorul…cum sa il puna in ghips. Sau la o anestezie…ca aia baga chestii nasoale in tine. Sau la o radiografie….ca la ai chiar se stie ca e naspa daca exagerezi.
   ..Si fictimile reale nu sunt ele…ci alea de la tara. Fara scoala. Care citesc fake news pe net. Carea la 42 de grade temperatura isi trateaza copii cu crema de galbenele. Pare ca sunt multi…ca stau impreuna la Biserica lui Olivia Stear. Femeile de la tara au alte treburi. Asta este documentat. „Antivaxeri cluster together” este un fenomen cunoscut.

 25. @Alex
  Las-o în pace că e o gospodină care sterge boșorogi la fund.
  1. Nu înțelege funcționarea vaccinelor (crede că vaccinul te scapă de boala în loc să îți creeze anticorpi ce te vor ajuta la îmbolnăvire).
  2. Ea este informată de nu mai poate așa că știe că peste, cel mult, câteva luni va deveni și în UK obligatorie vaccinarea (inclusiv retroactiv – va fi obligată sa bage vaccine mai puternice în minunățiile de copi pe care-i are).
  3. Ea confundă drepturile omului cu drepturile copilului (tot ONU) considerând-se, ca-n evul mediu, stăpânul direct al plodului (vai de el).

  • Ha ha, tu esti jumatatea de creier care-i lipseste celuilalt!!! Bai noaptea mintii, nu exista ‘vaccine mai puternice’, exista vaccine si atat, dar inteleg ca pentru tine e un concept greu :))))
   Nu toti romanii de peste hotare ingrijesc batrani, sau sunt la munca de jos. Eh, invidia…
   Eu si familia mea suntem vaccinati toti sezonul asta cu antigripal, si avem la zi si vaccinul anti difterie, tetanos, pertusis (nu doar copii, intelegi?). Nici nu are rost sa te intreb ce vaccine ai TU facute la zi, voi astia cu gura mare niciodata nu sunteti vaccinati.
   In UK nu va deveni NICIODATA obligatorie vaccinarea, o sa traiesti (poate) si o sa vezi.
   Da, eu decid pentru copiii mei fiindca eu trebuie sa gestionez consecintele.
   E foarte greu pentru voi sa intelegeti ca nu e normal sa obligi pe cineva (sau copiii dependenti) sa accepte anumite proceduri medicale. Dar la fel de greu e sa intelegeti si sa acceptati ca scuipatul pe spatiul public favorizeaza propagarea virusilor care pot supravietui de la ore pana la zile pe anumite suprafete.
   Flegmati fericiti in continuare. In UK se recomanda a se evita strangerile de mana pentru a limita raspandirea virusului. Scuipati peste tot, vedem cine scapa pana in vara :))))) Happy coronavirus!

  • Ce o da la intors….
   Dar ce am zis eu ramane valabil. Te rog nu-ti da cu parerea despre situatia epidemiologica din romania atata vreme cat esti in UK.
   Ca principiu ai dreptate….dar evident nimeni nu iti baga acul cu forta in cur. Nici in UK nici aici.
   In rest esti la fel de ipocrita. Crezi in vaccine…dar asa..pe jumatate. E ca si cum ai fi insarcinata pe jumatate.

  • Doamna…nu inteleg de ce aveti ipocrizia in sange. (Apropo…eu v-am vorbit frumos. Am.zis ca sunteti ipocrita si v-am.explicat de ce).
   1. Ne spuneți ca in romania se scuipa pe strada..da. Asa e. Oamenii sunt inca in ev mediu comparat cu UK. Ca o fi si asta mod de transmitere a virusuriloe…pe langa ca nu se matura si curata strazile…e posibil.
   Tocmai de accea si din cauza nr mare d e cazuri de rujeola ar trebuii naibii sa ne vaccinam. E de zeci de ori mai.mare decat in UK comparat la populatie. Din cauza ca suntem.in multe parti din tara complet inculti fara acces la informatie de calitate…fake news urile fac ravagii…si atunci acesti oameni trebuie cumva facuti sa se vaccineze. Si daca era obligatorie…nu baga nimeni siringa in ei cu forta. Stati linistita.
   2. In Anglia afirmati si aveti dreptate ca e mai curat. Atunci de ce naiba va mai vaccinati? Si dvs ca adult. Cu rapel peste rapel si gripa si ce ati mai zis ca ati facut? Pertusis nu e mortala la adulti.
   3. Aveti dreptate cu dreptul la a alege. Dar ce sa facem? In uk acu 1000 de ani se scria practic prima constitutie din lume…noi naiba stie ce faceam. Trebuie asta sa explicati in mesaj…nu sa il faceti un mesaj antivaccinare. Sa faceti o comparatie intre ce doua tari. Sa explicati la poeati.Si da…dreptul de a refuza o procedura medicala e aproape cea mai importanta idee de a respinge aceasta lege
   Asta si dreptul la educatie (motivul 0t care ar fi si cazut la CCR). Nici eu nu am facut ROR. Rotavirusul nu e mortal…si faci recuperar completa. Dor ca e plin copilu de perfuzii. TBC…e naspa. La noi e plin. Asemenea sincu Ror. Datorita gradului mic de vaccinare si din cauza ca are frati…verisori…bu am riscat sa nu fac.
   Repet…vedeti mesajul original si ce ati scris in el. Dupa aia ati reusit sa explicati mai ok.

 26. Cred ca legea ar trebui sa impuna plata integrala a tratamentului, de catre parinti, a bolilor ce ar fi putut fi evitate/ameliorate prin vaccinare. Deasemenea sa nu mai fie platite nici concediile medicale ale parintilor pentru astfel de boli ale copiilor nevaccinati.

 27. Dacă se va aproba această lege, vom renunță la cetățenia română!!!!
  Parcă am trăi în comunism!

 28. De fapt sa inteleg ca esti plecat in alta tara…dar vai….te doare de libertatile noastre. Si pe mine ma doare ca poate izbucni si chiar este epidemie da rujeola si copii mor

 29. Nu-mi aduc aminte sa fi murit cineva de rujeola, desi foarte multi copii au facut boala dupa vaccin si eu si fratele meu si 4-5 copii din bloc.
  Copii mei au facut tot dupa vaccin.
  Ba am facut si tuberculoza si am luat hidrazida era pe vremea aceea, au luat si mama si tata si am fost in tabara pentru tbc.
  Cu copii am patit-o urat de tot, unul la un pas de septicemie de la abces subclavicular iar cu celalalt am stat o luna in spital. Intro luna am vazut mii de copii cu efecte adverse vaccin, de la forme uoare pana la meningita pneumonii enterocolita …
  Chiar daca copii nu sunt vaccinati se imbolnavesc de la cei vaccinati pentru ca, conponentele vaccinurilor sunt virusi microbi bacterii.

 30. Cu sau fara studii, nu pot fi obligat sa am incredere ca ce imi dau ei este bun. Oricate studii s-ar face pentru crearea unui vaccin, la baza, acest vaccin este tot un virus plin de substante straine de orgsnismul uman. Cum poate o majoritate sa decida ce sa bag eu in mine? Voi sunteti handicapati mintal? Eu zic sa va izolati pe o insula cu totii, cei care faceti vaccinul si aveti impresia ca neaparat trebuie sa il faca si restul, ca asa decideti voi cu mentalitatea voastra retardata, daca se poate numi mentalitate ce aveti voi.

 31. Mintiti cu nerusinare, si nu e singurul articol. Va referiti la vechiul proiect de lege, care a fost dat de pamant in urma intalnirilor reprezentantilor societatii cu membri Comisiei de Sanatate. Daca nu sunteti la zi, inchideti sandramaua, ca nici macar pe partea tehnica nu straluciti.