G4Media.ro

Proiect: Mamele minore îşi pot ridica singure propria alocaţie, dar şi a…

sursa foto: Pixabay

Proiect: Mamele minore îşi pot ridica singure propria alocaţie, dar şi a copiilor lor / A trecut tacit de Senat

Senatul a adoptat tacit luni o propunere legislativă prin care mamele minore care au împlinit vârsta de 16 ani pot semna orice document referitor la îngrijirea copiilor lor şi beneficiază de alocaţia de stat acordată atât lor, cât şi copiilor lor, transmite Agerpres.
Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 16 februarie, a fost citită de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu, care a condus şedinţa de luni a plenului.
„Mamele minore care au împlinit vârsta de 16 ani au dreptul să decidă cu privire la copilul lor, putând să semneze orice document cu caracter medical şi social ce are legătură cu îngrijirea creşterea şi dezvoltarea acestuia. În cazul mamelor minore care au împlinit vârsta de 16 ani, indemnizaţia pentru creştere şi îngrijire copil, alocaţia de stat pentru copil atât pentru mamă, cât a copilului/copiilor, dar şi orice alte drepturi legale financiare de care beneficiază copilul/copiii acestora vor fi solicitate de către acestea şi se acordă inclusiv mamelor minore”, se arată în propunerea legislativă iniţiată de un grup de senatori PNL şi USR.
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează