G4Media.ro

Proiect la Guvern: Statul îi cazează pe bani publici pe toți șefii…

Proiect la Guvern: Statul îi cazează pe bani publici pe toți șefii de instituții care nu au locuință pe numele lor în București

Cabinetul condus de Viorica Dăncilă va aproba în ședința de vineri o hotărâre de Guvern prin care toții șefii de instituții publice care nu au locuințe pe numele lor în București vor putea beneficia de imobile aflate în proprietatea privată a statului sau de la Regia Autonomă Administrația Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), pentru care statul va deconta cheltuieli de cazare de până la 55.000 de lei pe an, pe toată durata mandatului.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, „persoanele care ocupă funcții de viceprim-ministru, ministru de stat, ministru, ministru delegat, precum și funcții asimilate celei de ministru, care nu dețin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinația de locuință în municipiul București, beneficiază, în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor cu destinația de locuință, aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Regiei Autonomă Administrația Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat și propuse în vederea vânzării“.

De asemenea, persoanele prevăzute la art.14 indice 8 alin. 1 din OUG 101/2011, cu excepția celor menționate anterior (este vorba despre consilier de conturi, secretar de stat, subsecretar de stat și funcții asimilate acestora), „precum și conducătorii instituțiilor publice și înalții funcționari publici, pe durata mandatului sau a raportului de serviciu, care nu dețin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinația de locuință în municipiul București beneficiază, în limita unui plafon maxima anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor cu destinația de locuință, aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Regiei Autonomă Administrația Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat și propuse în vederea vânzării“.

Pentru locuințele de serviciu, miniștrii și cei cu funcții asimilate, precum și miniștrii delegați vor avea decontate cheltuielilor de cazare tot în limita a 55.000 de lei pe an. În plus, secretarii de stat și cei cu funcții asimilate beneficiază, pe o perioadă de 3 luni de la numirea în funcție, de decontarea cheltuielilor de cazare tot în limita unui plafon de 14.000 de lei.

Totodată, dacă nu sunt disponibile suficiente imobile din fondul locativ al RA-APPS, persoanele care ocupă funcții de demnitate publică numite, respectiv viceprim-ministru, ministru de stat, ministru și ministru delegat, precum și funcții asimilate celei de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora, dar și înalții funcționari publici vor avea decontată chiria pentru alte locuințe, în baza contractului de închiriere, pentru un plafon maxim de 40.000 de lei anual.

De remarcat că Guvernul va aproba această hotărâre pentru decontarea chiriilor pentru toți șefii de instituții, în condițiile în care este finalul lunii ianuarie și proiectul de buget pentru acest an nu a fost prezentat de Ministerul Finanțelor.

Sursa foto: Pixabay.com

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Altă sursă de bani furați.

  • Care bani? Aia scosi la imprimanta de Dragnea? Nu mai sunt bani.

   Sa vezi cireada de PSDisti cersind la FMI prin vara/toamna.

 2. astia s-au molipsit de la guru valcov.
  adica daca baietii stau la amante plateste statul, adica prostii…
  daca e sarac tiliormanul, sa-i imbogatim clanurile.

 3. asti-a vor sa-si fidelizeze politrucii,parca nu l-au dat destul salarii,despre responsabilitati,performanta,eventual sa n_o surclaseze pe veorica

 4. Ăsta da jaf!

 5. Culmea este că noi ne plătim din salariul propriu toate cheltuielile legate de casă, dar la salariul pe care îl avem, iar EI au nevoie de ajutor pe lângă salariile nesimțite pe care și le-au votat prin partid. Atenție, ajutorul pentru EI este tot din banii noștri. Halal să vă fie! Măcar dacă ați face ceva pentru țară…

 6. anaf face controale la marii contribuabili. vine campania electorala. partidul se finanteaza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.