G4Media.ro

Proiect de lege votat de Senat: Statul român va suporta financiar tratamentul…

Proiect de lege votat de Senat: Statul român va suporta financiar tratamentul pentru răniţii de la Colectiv pe întreaga durată a vieţii acestora

Plenul Senatului a aprobat luni propunerea legislativă referitoare la acordarea de sprijin financiar pentru plata tratamentelor victimelor incendiului de la Colectiv pe durata întregii vieţi a acestora, transmite Agerpres. Legea are un caracter ordinar şi a fost adoptată de Senat ca primă Cameră sesizată. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege mai trebuie să treacă de Camera Deputaților și promulgat de șeful statului.

Cu unanimitatea voturilor senatorilor prezenţi (111) a fost adoptată propunerea legislativă iniţiată de un grup de senatori PNL, USR, UDMR şi ALDE pentru modificarea şi completarea articolului 1 din OUG nr. 56/2015 privind plata tratamentului medical în străinatate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv.

Prin acest act normativ se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, pe o perioadă nelimitată, în ţară şi străinătate, atât în spitale private cât şi de stat, la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, sau cu internare şi în orice altă formă. Victimele beneficiază de tratamente medicale pe întreaga durată a vieţii, dacă acestea sunt în legătură de cauzalitate directă cu evenimentul din 30 octombrie 2015.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Virgil Simionescu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Mda, de ce trebuie sa suporte statul coruptia unora? E absolut ridicol …

  • Excelenta idee, sa le dati si pensii speciale, tot din banii prostilor..

   „STATUL” = contributia prostilor

 2. Sarmanii oameni oricum sunt distrusi pe viata. Aceasta lege este un semn de normalitate. Felicitari! Iar comentatorilor un singur mesaj: daca nu ati luat foc, nu aveti dreptul sa opinati. Atat.

  • S-a mai născut o categorie de „speciali” din categoria „revoluționarilor”! Dar unul care a suferit arsuri în urma unui accident auto, cauzat de o groapă în asfalt, el nu va beneficia de același tratament?!

 3. nu mai sunt arsi in romania? oameni nedreptatiti? de ce doar astia? sa vinda/confiste toata averea lu’ piedone+toti acolitii din primarie si sa imparta la victime, da… cit mai multe confiscari/etc… asa se va face un precedent; urmatorul ‘colectiv’ sa le plateasca si la aia… si tot asa… mai bine sa scrie in lege: cine are arsuri va fi tratat pe viata, e mai simplu!

  • Pentru ca a fost un incendiu in masa, fraiere, plus ca din vina statului, fraiere, iar statul a gresit si ulterior incendiului, fraiere!

 4. Tot noi, fraierii, plătim corupția și incompetenta autorităților. Chiar și prin alegeri anticipate.

 5. sunt curios dupa care legislatie de pe planeta au scos imbecilitatea asta de proiect votat ca tot ne luam dupa alte democratii ? suna a campanie electorala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.